MALZEMELER:
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1 paket margarin,
- 1 paket (küçük)yaş maya,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 yemek kaşığı şeker,
- 2 yumurta
- aldığı kadar un,
- çörek otu,
- 1 kase rendelenmiş peynir veya çökelek arzu ya göre,
- 1 demet maydanos,
YAPILIŞI:
Evvela geniş bir kabın içine süt ve mayayı koyup eritelim.Daha sonra sıvı yağı ve margarinin yarısını da ilave edip karıştıralım.(isteyen margarini eritip ekleyebilir).Tuz ve şekeride ilave edip 2 yumurtanın beyazını ekleyelim.Son olarak yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya başlayalım .Oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim ve ıslak bez yada fırın poşetine sarıp en az yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.Hamur dinlenirken biz peynirinizi rendeleyelim ve içerisine maydanoslarımızı doğrayalım.Mayalanan hamurdan küçük parçalar alıp merdane yardımıyla açalım.Açılan hamuru bıçakla dikine keselim.Kesilen her hamurun başına hazırladığımız harçtan koyup muska şeklinde kıvıralım.Kıvrımıbiten yerde kesip aynı şekilde hamur bitene kadar işleme devam edelim.Son olarak muskalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyelim ve ısıtılmamış fırında 200-250 derece arasında pişmeye bırakalım.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder