18 Kasım 2019 Pazartesi

Kıymetli dostlar
Gün akşam oldu
Keyifli ve mutlu akşamlar diliyorum

Olduğun yerde mutluysan mutlu olduğun yerdeysen
boş ver gerisini iyi akşamlar musmutlu akşam diliyorum
"Benim naçiz vücudum,bir gün elbet toprak olacaktır.Fakat Türkiye Cumhuriyeti,ilelebet payidar kalacaktır."
❤️🇹🇷
~Mustafa Kemal Atatürk~
Yaşasın Cumhuriyet ❤️🇹🇷
Mutlu akşamlar diliyorum dostlarım🙏
Güzelliklerle dolu bir akşam diliyorum.
Güle sorma,
O bilmez aşkı,sevdayı
Laleye sor,sümbüle sor.
Mor menekşeye sor.
Gül en güzelini bilir.
#MUTLU_AKŞAMLAR_DOSTLAR
🌳🌼🌷🌸💐🌿🌺🌻🍁🌴
Heyttt beeee👻👻👻
YiNe YoruCu Bir GünüN Ardından SizLere🙌🙌
MutLu AkşamLar DiLiyoruM🙋💫☕️
Öyle büyümüş ki içimizdeki yalnızlık sevilmeyi beklerken beklemeyi sevmişiz.🌻🌻🌻
Huzurlu akşamlar diliyorum 🌻🌻
Öyle büyümüş ki içimizdeki yalnızlık sevilmeyi beklerken beklemeyi sevmişiz.🌻🌻🌻
Huzurlu akşamlar diliyorum 🌻🌻
Güzel memleketimden Aydın dan herkese selamlar arkadaşlar
Bu akşam ve hafta sonu güzellikler içinde geçecek keyifli vakitler diliyorum herkese
İyi ve neşeli akşamlar
Musmutlu akşamlar

https://www.youtube.com/watch?v=_2aO_8j-854
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Antibiyotik kullanırken şekersiz yeşil çay için'

Mikropların antibiyotiğe karşı vücutta oluşturacağı direnci, yeşil çay ile kırın! Fitoterapi Uzmanı Prof.Dr. Erdem Yeşilada soğuk algınlığı tedavisinde antibiyotik kullanmak zorunda kalanlara, antibiyotiğin dirençli bakterilere karşı etkisini göstermesi için şekersiz yeşil çay içmelerini önerdi

Kış aylarının yaklaşması ve soğuk havaların etkili olmasıyla bitki çaylarına olan talep arttı. Bitki çayları sadece ısınmak ve boğazı yumuşatmak için değil, içerisinde bulunan etkili maddelerin bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve hastalıklardan koruması içinde sıklıkla tercih ediliyor.

Hafızayı güçlendirmek için ginkgo çayı satılıyor çok popüler, ginkgonun çayı olmaz çünkü içindeki etkili maddeler suda çözülmez. Bu çayların doğrudan insan vücuduna zararı yoktur ama sadece oksidatif hasara karşı antioksidan etkisi vardır" diye konuştu

'Yeşil çay mikroplara karşı silahtır' 

Yeşilçayın mikroplara karşı silah olduğunu söyleyen Prof.Dr. Erdem Yeşilada, "Antibiyotik kullanırken şekersiz yeşil çay içilmesini öneriyorum. Çünkü mikroorganizmalar, antibiyotik içeri girmesin diye koruma kalkanı oluşturuyor. Buna ‘antibiyotik direnci’ diyoruz. Yeşi lçayın içerisindeki bileşikler işte o savunma kalkanını parçalıyor. Dolayısıyla antibiyotiğin etkisinin daha yüksek olması için abartmadan yeterli miktarda yeşil çay tüketmek gerekir. Tabii bütün bu bitki çayları kaliteli yerlerde üretilmelidir. Kaliteli büyük markaların poşet çaylarını kullanmak lazım" ifadelerini kullandı.

Bitki çayına şeker atmayın çünkü... 

Bitki çaylarının hastalıklardan koruyucu özelliği olduğunu söyleyen Yeşilada, "Yeşil çayı, ada çayını her gün tüketmek ve yoğun şekilde hazırlanan çay ile gargara yapmak gerekir ama bu çayları şekersiz tüketmeliyiz. Şekerle içtiğimiz zaman mikroplar bu şekerlerin üzerine yapışıp ağzımızda üremeye başlıyor ve bize hayatı zehir ediyorlar" dedi.

Alıç kalp krizini önlüyor 

Bitki çaylarının kalp krizine yol açmayacağını belirten Yeşilada, "Aksine örneğin alıç bitkisi çay olarak da kullanıldığında kalp krizini önler, tansiyonu dengeler. Hiçbir zararı yoktur, tam da zamanıdır. Bol bol alıç yemek lazım. Görseli güzel değil diye fazla değeri bilinmiyor, her yerde de bulunmuyor ama çok faydalıdır. Damla şeklinde yapılanı var o daha etkili oluyor" diye konuştu.

Boğaz ağrısının çaresi; ada çayı 

Ada çayını her mevsimde içmek gerektiğini belirten Prof.Dr. Yeşilada, "Kış çayı olarak hazırladığınız karışımların içine zencefil koyabilirsiniz. Ihlamur vazgeçilmez kış çaylarındandır. Ada çayı, bundan 3 bin yıl önce İtalyan hekimler, 'Bahçesinde ada çayı yetişen neden ölsün ki' demiş, bu kadar önemli. Ada çayını yaz-kış tüketmek gerekir. Eğer boğazınızda ağrı, çevrenizde öksüren varsa, hastalanacağınızı hissediyorsanız 3-4 poşet ada çayını, yeni demlenmiş suyun içerisine koyup ağzını hemen kapatıp ılıyınca onunla gargara yapmak iyi gelecektir" dedi.

Öksürüğe ebegümeci otu çayı 

"Virüs ve bakterilere karşı nar kabuğu, zencefil ve zerdeçalı karıştırarak çay yapabilirsiniz, savunma silahlarıdır" diyen Prof.Dr. Yeşilada, “Eğer öksürüğünüz varsa ebegümeci veya hatmi çiçeği veya yaprağıyla çay yapabilirsiniz. Ihlamur da öneriyorum boğazı yumuşatır. Ayrıca yaptığımız araştırmada ıhlamurun iltihap giderici özelliği olduğunu da bulduk. Boğazdaki mikroplara karşı reaksiyon olarak iltihap oluşur, enfeksiyon boğazdan aşağıya doğru gittikçe zatürreye çevirir. O yüzden enfeksiyon ağız ve boğaz bölgesindeyken savunma son derece önemlidir” diye konuştu.

Çaylarda hastalık riski 

Uygun koşullarda yapılmayan bitki çaylarının tüketilmesi halinde kansere kadar pek çok hastalığa neden olacağını söyleyen Prof.Dr. Erdem Yeşilada, "Hijyenik olmayan koşullarda hazırlanan bitki çaylarının tüketilmesi, bağırsak enfeksiyonlarına bağlı olarak iltihaplı bağırsak hastalıklarından ishale kadar birçok hastalığın gelişime yol açabilir. Karaciğer ve böbrek hasarı riski artar. Günümüzde neden bu kadar çok böbrek enfeksiyonu var? İnsanlar açıkta satılan bitki çaylarını doğal olduğu için aldıklarını söylüyorlar. Artık doğala ölçülü yaklaşmak gerekiyor. Doğa artık doğal değil çok risk var. Sağlık aynı zamanda risk denetimidir. Bitki çaylarının kalitesi çok önemli, mikrop, tarım ilacı, çevresel zehirler taşıyıp taşımadığından emin olabileceğiniz ürünleri kullanın” ifadelerini kullandı.

Bitki çaylarını buzdolabında saklayın 

Fitoterapi Uzmanı Prof.Dr. Erdem Yeşilada, bitki çayı paketlerinin yaz aylarında küflenmesin veya böceklenmesin diye buzdolabında, kış aylarında ise naylon değil hava geçirgenliği olan bez ve kağıt torbalarda saklanması gerektiğini söyledi.

Sarı kantaronun ve ginkgonun çayı olmaz

Yeşil çay mikroplara karşı silahtır
Bitki çayına şeker atmayın çünkü...

Hiç yorum yok: