8 Temmuz 2019 Pazartesi


Tire Köfte Tarifi İçin Malzemeler

    Köfte için:

  • 500 gramkıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığıkarabiber

    Pide için:

  • 2 adettırnak pide

    Sosu için:

  • 5 adet orta boydomates
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 çay kaşığı (silme)tuz
  • 1 çay kaşığı (silme)karabiber

Tire Köfte Tarifinin Püf Noktası

Köfteleri şişe dizerken elinizi su ya da yağ yardımıyla ıslatırsanız daha rahat dizebilirsiniz.

Tire Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi

Köfteleri pişirirken fırınınızın farklılığından dolayı pişirme süresi değişebilir, kontrollü pişiriniz.

Tire Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

    Sos için:

  1. Domateslerin kabuğunu soyup, rendeleyin.
  2. Tavaya zeytinyağını koyup, yağ ısınınca domates salçasını ilave edin ve salçayı kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Kavrulan salçanın üzerine rendelediğiniz domatesleri ilave edin, tuz ve karabiberi ekleyip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.

    Köfte için:

  1. Kıyma, tuz ve karabiberi bir yoğurma kabının içerisine aktarın ve yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı 1 saat buzdolabında bekletin.

    Birleştirme Aşaması:

  1. Tırnak pideleri küp şeklinde doğrayın ve servis edeceğiniz tabağa yerleştirin. Maydanozu kıyın.
  2. Yoğurduğunuz kıymayı buzdolabından alın. Parçalar koparın ve şişe geçirin. Şişe geçirdikten sonra kıymaya elinizle silindir şeklini verin.
     
  3. Şişleri tepsiye dizin ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  4. Kestiğiniz pidelerin üzerine domates sosunu her pideyi ıslatacak şekilde dökün. Pişen köfteleri şişten dikkatlice çıkarıp, sosun üzerine yerleştirin. Üzerine kıydığınız maydanozu ekleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.Tire Köfte Tarifinin Servis Önerisi  Üzerine eritilmiş tereyağ döküp servis edebilirsiniz.






























































://yemek.com/tarif/tire-kofte/?utm_referrer=
https%3A%2F%2Fzen.yandex.com  https://youtu.be/rI67EZ4eWow
https://yemek.com/tarif/tire-kofte/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

  1. Trakya'nın incisi, Padişahların göz bebeği ve bir zamanlar Osmanlı'ya başkentilik de yapmış, Avrupa’ya açılan kapımız Edirne’deyiz. Mutfak öyle kapsamlı bir şey ki, sadece yemek yaparak ve yiyerek, kendi evinizde minik Dünya turları yapabiliyorsunuz ve her seferinde farklı kültürlere selam verebiliyorsunuz. Yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapmış, nadide bir çiçek olan ülkemizin mutfağı ise tüm dünyaya kafa tutabilecek kadar güzel.Mamzana size patlıcanın köz tadını sonuna kadar verecek, içindeki sirke ve zeytinyağı ile damağınızda şenlik yaratacak bir meze. Meze tarifleri arasında olacağı da kesin.
    Mamzana kelime olarak ne demektir, nereden gelmiştir bilinmez ama bu nefis mezeyi bir tadanın bir daha bırakamayacağı bir gerçek. İster yoğurtlu, isterseniz de yoğurtsuz olarak tüketebileceğiniz bu güzelliğin yanına bir de mis gibi Ezine peyniri koyarsanız, cenneti dünyada buldunuz demektir. Afiyetler olsun.   

    Mamzana Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 adetpatlıcan
    • 2 adetkapya biber
    • 3 adetyeşil biber
    • 1 adetdomates
    • 1 tutammaydanoz
    • 2 dişsarımsak
    • 3 yemek kaşığızeytinyağı
    • 1 tutamtuz
    • 2 yemek kaşığıelma sirkesi

      Üzeri için:

    • 2 yemek kaşığıyoğurt

    Mamzana Tarifinin Püf Noktası

    Zamandan kazanmak için hazır közlenmiş patlıcan ve hazır közlenmiş biber de kullanabilirsiniz.

    Mamzana Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Patlıcanları ve biberleri yıkayın.
    2. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve üstlerine bıçakla birer delik açtıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, iyice pişene dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
    3. Domatesin kabuğunu soyun ve küçük küçük doğrayıp derince bir kaba alın. Üstlerine sarımsakları rendeleyin, yeşil biberlerin de tohumlarını çıkartıp küp küp doğrayın ve ince doğranmış maydanozu da ekleyin.
    4. Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyup, onları da küçük küçük doğrayın ve kaba ekleyin.
    5. Sirke, tuz ve zeytinyağını da ekleyip, güzelce karıştırın ve bir servis tabağına alın.
    6. Üstüne dilerseniz yoğurt gezdirip, servis edin.
    7. ****************************************************

Hiç yorum yok: