26 Temmuz 2019 Cuma

Krep Tarifi İçin MalzemeleR


  • 2 adetyumurta
  • 1 su bardağısüt
  • 1 su bardağısu
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 6 yemek kaşığıun(tepeleme)
  • 1 çay kaşığıtuz

Krep Tarifinin Püf Noktası

Krep hamurunu hazırladıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin.Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın.

Krep Tarifinin Pişirme Önerisi

Yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon tavayı bir kağıt havlu yardımıyla aralarda yağlamayı unutmayın. Böylelikle tavada biriken fazla yağı da almış olursunuz.Tatlı ya da reçelle servis edilen tatlı krepler hazırlamak için; krep hamuruna arzuya göre bir parça vanilya özütü ekleyebilirsiniz.

Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı sütü alın.
    krep-adim-1
  2. Üzerine 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesine alın.
    krep-adim-2
  3. 1 yemek kaşığı sıvı yağ,  2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin.
    krep-adim-5
  4. Üzerine 6 yemek kaşığı unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.Sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
    krep-adim-6
  5. Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun. Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün.
    krep-adim-7
  6. Hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın.Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartın.
    krep-adim-8
  7. Aralarda teflon tavayı yağlayarak, krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
    krep-adim-9
  8. Pişen krepleri servis tabağına alın. Soğutmadan sevdiklerinizle paylaşın.
    krep-adim-10
































































































































****
Kaşarlı popover

Kaşarlı Popover Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adetyumurta
  • 1,5 su bardağısüt
  • 1,5 su bardağıun
  • 3 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
  • 75 gramkaşar peyniri

    Yağlamak için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı

Kaşarlı Popover Tarifinin Püf Noktası

Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin. Fırınınızı ve kabınızı mutlaka öncesinde güzelce ısıtın. İlk fırına attığınızda hızlıca kabarıp ardından fırının kapağını hiç açmamaya özen gösterin.

Kaşarlı Popover Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Bu şekilde en az 10 dakika kadar ısıtın.
  2. Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ilave ederek güzelce çırpın.
  3. Ardından unu ilave ederek akışkan bir hamur elde edin.
  4. Muffin kabınızı fırına verin ve 10 dakika kadar ısıtın. Eldiven yardımıyla muffin kaplarınızı fırından alın. Kaplarınız sıcakken içlerine tereyağı bırakın ve fırça yardımıyla içlerini güzelce yağlayın.
  5. Ardından hazırladığınız hamuru kapların içerisine pay etmeye başlayın. Kapların içerisinde birer parmak boşluk bırakmaya özen gösterin. Hamurun ortasına küp küp kesilmiş kaşar peynirlerinden ilave edin.
  6. Fırına verin. 200 derecede 10 dakika pişirdikten sonra 180 dereceye alıp 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri iyice kızarınca fırından alın ve muffin kaplarından dikkatli bir şekilde çıkararak servis eidn. Afiyetler olsun!




















Kaşarlı Popover Tarifi
https://youtu.be/lV8t16eomMU

Hiç yorum yok: