5 Temmuz 2019 Cuma

Batırık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağıince bulgur
  • SUSAM  İYİCE DÖVÜLÜR 1/2 çay bardağı   veya tahin
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası
  • 1 adet küçük boykuru soğan
  • 2 adetdomates
  • 2 adetsalatalık
  • 1/2 demetmaydanoz
  • 2 adetyeşil biber
  • 1/2 demetnane
  • 3 daltaze soğan
  • 1/2 çay bardağızeytinyağı
  • 1/2 çay bardağılimon suyu
  • 1 tatlı kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 5 su bardağısoğuk su
  • 2 çay bardağısıcak su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5  yaprakmarul
  • 1 tutam tuz

  • YAPlLlŞl 

  1. Tahini bir tavada 2-3 dakika kadar ısıtın.
  2. Bulguru 2 çay bardağı sıcak su ile ıslatın. Bulgurlar şiştikten sonra hazır demektir.
  3. Şişen bulgurun içine tahini ve kimyonu alıp, karıştırın.
  4. Tüm sebzeleri incecik doğrayın. Kuru soğanı rendeleyin.
  5. Bulgurlu karışıma soğan ve salçayı ekleyerek karıştırın.
  6. Biberi, domatesi, salatalığı, taze soğanı, naneyi ve maydanozu ekleyip nazikçe karıştırın.
  7. Baharatları ve nar ekşisini ekleyip, karıştırmaya devam edin.
  8. Susuz tüketmek istiyorsanız elinizi hafif ıslatarak, küçük parçalar alın ve köftelik şekil verip, marulların üzerine dizin. Sulu tüketecekseniz 5-6 bardak suyu ekleyin ve karıştırın. Üzerine ince doğranmış marulları ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

























Batırık, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde sıkça yapılan bir çeşit salatadır. Batırığı mercimek köftesinden ve kısırdan ayıran birkaç özelliği vardır. Mesela mercimek köftesi ile sıkma batırık, şekil olarak birbirlerine benziyorlar lakin mercimek köftesi, batırığa nazaran daha kuru diyebiliriz.
Batırık, pek çok ilimizde batırık yapılıyor ama her yerde aynı şekilde tüketilmiyor. Dikkat çeken bir tüketme şekli var, o da asma yaprağı ile. Marulun içerisine koymak yerine asma yaprağı ile tüketiyorlar.
İçerisindeki malzemeler ise bilindik ama en önemli malzemesi muazzam bir aroma katan tahin!  Tahinin aroması dışında, oldukça ekşi olması da batırığın özelliklerinden biri. Malzemeleri hazırlayalım, bu lezzetli tarifi hemen yapmaya başlayalım. Şimdiden afiyet olsun!
https://yemek.com/tarif/tost-makinesinde-ispanakli-gozleme/
https://yemek.com/tarif/peynirli-sikma/
https://yemek.com/tarif/pancake/    
https://yemek.com/tarif/omlet/  https://yemek.com/tarif/baharatli-firin-patates/
Güzeller Güzeli: Kiraz Reçeli Tarifi

Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg.kiraz (çekirdekleri ayıklanmış)
  • 1 kg.toz şeker
  • 1 adetlimonun suyu
  • 1 çay kaşığıtereyağı(opsiyonel)

Kiraz Reçeli Tarifinin Püf Noktası

Tereyağı ilave etmek daha özlü reçeller elde etmenize yaradığı gibi kaynarken oluşacak köpükleri de engelleyecektir.

Kiraz Reçeli Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz çubuk tarçın ilave ederek reçelinizi aromalandırabilirsiniz.

Kiraz Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kirazların çekirdeklerini ve saplarını ayıklayıp iyice yıkayın ve kurulayın.
  2. Kuruladığınız kirazları tencereye alın ve ölçülü şekeri ilave edip bir gece bekletin.
  3. Suyunu salan ve şekerle bütünleşen kirazları kısık ateşte yavaş yavaş kaynatmaya başlayın.
  4. Ara sıra karıştıra karıştıra homojen pişirme sağlayın ve kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın.
  5. Bu aşamada tereyağını ilave edebilirsiniz.
  6. Limon suyunu bu aşamada ekleyin ve limondan sonra 2-3 dakika daha kaynatarak altını kapatın.
  7. Sıcakken kavanozlara alın ve kapaklarını kapatıp ters çevirin. Ertesi gün güneşten uzak bir yerde muhafaza etmek üzere kaldırın. İşte bu kadar, afiyetler olsun.

Kiraz Reçeli Tarifinin Servis Önerisi: Kızarmış ekmekle servis etmeyi unutmayın.








































https://yemek.com/tarif/batirik/
https://www.facebook.com/830155400650892/videos/281257579450967/?t=7
https://www.facebook.com/haysev/videos/346071716114371/?t=37
https://www.facebook.com/wedontdeserveanimalsDM/videos/199338024161726/?t=15
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Hiç yorum yok: