(Legman) Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 kasezeytinyağı
Açarken kullanmak için:
- 3-4 adetturp
- 2 adet büyük boysoğan
- 1 adet büyük boypatates
- 2 adetrendelenmiş domates
- 400 gramdana kuşbaşı eti
- 3 dişrendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığıbiber salçası
- 2 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 3-4 yemek kaşığısıvı yağ
Etli kısmı için:
- 4 su bardağıun
- 1 adetyumurta
- 1 kahve fincanısıvı yağ
Hamuru için:
Lağman (Legman) Tarifinin Püf Noktası
Haşlanan etleri sebzelerin üzerine ilave ederek mutlaka haşlama suyunu da ekleyin. Lezzeti artacaktır. Dilerseniz etleri de sebzelerin olduğu tencerede haşlamadan kavurabilir, üzerine su ilave edebilirsiniz. Hamur yerine erişte ya da kalın makarna da kullanabilirsiniz. Turp kullanmadan da yapabilirsiniz.
Lağman (Legman) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde yoğurun. Sert bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız bu sert hamuru oda sıcaklığında üzerine nemli bir bez sererek 15-20 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın. Zeytinyağı yardımıyla tezgahın üzerinde, elinizle yuvarlayarak uzun kalın spagetti makarna şeklini verin.
- Hazırladığınız hamurları bir tepsinin içerisine dizin. Bir tencerenin içerisine su koyun ve kaynatın.
- Hazırladığınız hamurları kaynayan suyun içerisine atın ve hafif yumuşayana kadar pişirin. Kevgir yardımıyla tencereden alın ve bir delikli süzgece aktarın. Soğuk suya tutun ve bir köşede dinlenmeye bırakın.
Hamuru için:
- Kuşbaşı etleri bir tencerede 3,5 - 4 su bardağı suyla 25 dakika kadar haşlayın.
- Ayrı bir tencerenin içerisine tereyağı ve zeytinyağını alın. Ardından soğanları ilave edip hafif kavurun.
- Üzerine küp küp doğranmış turpları da ekleyin. Patatesleri de ekledikten sonra 5 dakika kadar güzelce kavurun.
- Sarımsakları ve domatesi de ilave edin.
- Diğer tarafta haşlanan etleri sebzelerle dolu tencerenin içerisine suyuyla beraber aktarın. Baharatlarını ilave edip, güzelce karıştırdıktan sonra orta ateşte sebze, et ve et suyunu birlikte pişmeye bırakın.
- Yemek suyunu hafiften çektiğinde ve etler yumuşacık olduğunda ocaktan alın.
- Servis tabağının altına hamurları koyun. Üzerine etli karışımdan gezdirin ve servis edin. Afiyetler olsun!
Yemeğin yapılışı:
Lağman (Legman) Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine dereotu ya da ince kıyılmış maydanoz ilave edebilir, toz kırmızı biber serperek servis edebilirsiniz.
https://yemek.com/tarif/lagman/?utm_referrer=https%3A%2F%https://yemek.com/tarif/sangria/
Sangria Tarifi İçin Malzemeler
- 2 şişekırmızı şarap(soğutulmuş)
- 1 şişeköpüklü şarap(soğutulmuş)
- 200 gramçilek
- 200 gramkiraz
- 1 adetlime
- 1 adetlimon
- 1/4 demettaze nane yaprağı
Servisi için:
Sangria Tarifinin Püf Noktası
Meyveleri tadını vermesi için küçük parçalar halinde doğramaya ve şarapların oldukça soğuk olmasına dikkat edin.Servis esnasında arzuya göre buz küpleri ekleyebilirsiniz.
Sangria Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkadığınız çilekleri küçük küpler halinde doğrayın. Lime ve limonu ince halkalar şeklinde kesin.
- Soğutulmuş kırmızı şarapları geniş bir servis kasesine alın. Doğranmış meyveleri, kiraz taneleri ile birlikte şaraba ekleyin.
- Üzerini streç film ile kapladıktan sonra buzdolabında 10- 12 saat kadar bekletin.
- Dolaptan çıkardığınız karışıma soğutulmuş köpüklü şarabı ekleyin.
- Geniş kadehlerde meyve taneleri ve taze nane yaprakları ile süsleyerek bekletmeden servis edin.
Sangria Tarifinin Servis Önerisi
Servis esnasında köpüklü şarap yerine gazoz ekleyebilir, bir parça daha tatlılandırmak için toz şeker katabilirsiniz.
https://yemek.com/tarif/sangria/
http://resimlitarifleri.com/indx.html?utm_content=kahvaltılık+domates+sosu+nasıl+yapılır+oktay+usta
http://resimlitarifleri.com/indx.html?utm_content=kahvaltılık+domates+sosu+nasıl+yapılır+oktay+usta
http://resimlitarifleri.com/indx.html?utm_content=kahvaltılık+domates+sosu+nasıl+yapılır+oktay+usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder