7 Haziran 2019 Cuma


***************************
KUŞ YUVASI POĞAÇA

MALZEMELER
2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

İç Malzemesi:

250 gram çok sulu olmayan beyaz peynir
bir tutam maydanoz
1 küçük yumurta

Ayrıca;

50 gram tereyağ

YAPILIŞI

Yoğurma kabına ılık süt,yağ,maya,şeker ve tuzu ekleyip,karıştırıyoruz.Unu yavaş yavaş ekleyip,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.Mayalanan hamurdan elinizi hafif yağlayarak ,yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlıyoruz.Elimizle çay bardağı büyüklüğünde açıyoruz.Su bardağı ile kenarları eşit kalacak şekilde kesiyoruz.Elimizi tereyağıyla yağlayıp,kenardan çıkan parçayı çekerek uzatıp,ikiye katlıyoruz.Burkarak simit şekli veriyoruz ve yuvarlak parçanın üzerine oturtuyoruz.Tepsiye dizip,hafifçe üzerine bastırıyoruz.Peynir ,ince doğranmış maydanoz ve yumurtayı karıştırıyoruz.İç malzemesini kuş yuvalarına dolduruyoruz..Kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz ve tepsi mayasının gelmesini bekliyoruz.Mayalanan poğaçaları 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun...
Görüntünün olası içeriği: yiyecek
********************
3,2,1 POĞAÇA 

MALZEMELER :
3 kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

İçi için: 300 gr beyaz peynir
Üzerine: galeta unu

HAZIRLANIŞI
Kabın içine yoğurt ve yağı koyup karıştırıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri koyup yoğuruyoruz, ve 25 dakika üzerine nemli bez örtüp dinlendiriyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp elimizle açıp içine peynir koyup kapatıyoruz , ve galeta ununa bulayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


AFİYET OLSUN
Görüntünün olası içeriği: yiyecek

Hiç yorum yok: