2 Kişilik Krep Tarifi
İki kişilik yeni aileler veya ev arkadaşları için basit kahvaltı çözümleri düşünerek hazırladığım kolay ama lezzetli bir tarif.
Hazırlık:10 dakika
Pişirme:10 dakika
Toplam:20 dakika
Servis2 adet
Besin Değeri:121Kalori
Hazırlık:10 dakika
Pişirme:10 dakika
Toplam:20 dakika
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ yada margarin
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ yada margarin
Nasıl Yapılır?
-
Orta büyüklükten bir kap içine süt ve un koyularak topaklanması geçene kadar karıştırılır ve çırpılır.
-
1 tane yumurta kırılıp karışıma eklenir ve içinde tamamen kaybolana kadar tekrar çırpılır.
-
Son olarak karışıma tuz eklenip hamur içinde eritildikten sonra yarı akışkan kıvamda olan krep hamurumuz pişirilmeye hazır.
-
Krep pişirmek için yapışmaz bir tava hafif yağlanır. Hazırlanan hamur içinden tavanın büyüklüğüne göre yarım kepçe veya bir kaç yemek kaşığı hamur alınıp tavaya koyulur.
-
Aşağı yukarı sallanarak yayılan krep hamurunun her iki tarafı da güzelce pişirilir. Krepleri çevirmek için bir spatula veya tabak kullanılabilir.
- Orta büyüklükten bir kap içine süt ve un koyularak topaklanması geçene kadar karıştırılır ve çırpılır.
- 1 tane yumurta kırılıp karışıma eklenir ve içinde tamamen kaybolana kadar tekrar çırpılır.
- Son olarak karışıma tuz eklenip hamur içinde eritildikten sonra yarı akışkan kıvamda olan krep hamurumuz pişirilmeye hazır.
- Krep pişirmek için yapışmaz bir tava hafif yağlanır. Hazırlanan hamur içinden tavanın büyüklüğüne göre yarım kepçe veya bir kaç yemek kaşığı hamur alınıp tavaya koyulur.
- Aşağı yukarı sallanarak yayılan krep hamurunun her iki tarafı da güzelce pişirilir. Krepleri çevirmek için bir spatula veya tabak kullanılabilir.
Not:
Bu sade kahvaltılık krep malzemeleri 2 kişilik olarak verilmiştir. Daha fazla yapmak istiyorsanız diğer krep tariflerimize göz atabilir veya 2 kişilik krep malzemesi miktarını arttırıp daha fazla yapabilirsiniz. Bu yazımızda biz iki kişilik sade kolay krep tarifi paylaştık. Tatlı olmasını istiyorsanız üzerine reçel, marmelat, çikolata sürerek Oktay usta tatlı krep tarifi 2 kişilik yapılışını kahvaltılarda hazırlayabilirsiniz. Tatlı krep yapacaksanız karışıma tuz eklemenize gerek yoktur.
Bu sade kahvaltılık krep malzemeleri 2 kişilik olarak verilmiştir. Daha fazla yapmak istiyorsanız diğer krep tariflerimize göz atabilir veya 2 kişilik krep malzemesi miktarını arttırıp daha fazla yapabilirsiniz. Bu yazımızda biz iki kişilik sade kolay krep tarifi paylaştık. Tatlı olmasını istiyorsanız üzerine reçel, marmelat, çikolata sürerek Oktay usta tatlı krep tarifi 2 kişilik yapılışını kahvaltılarda hazırlayabilirsiniz. Tatlı krep yapacaksanız karışıma tuz eklemenize gerek yoktur.
****************
Yapımı Kolay, Lezzeti de Şahane:Lalanga
Üzerine isterseniz reçel koyun, tatlı tatlı yiyin, dilerseniz peynir ve zeytinle afiyetle tüketin. Kahvaltılarınıza fark katacak lalanga tarifini her türlü afiyetle
Lalanga Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetyumurta
- 1,5 su bardağısüt
- 2 yemek kaşığıyoğurt
- 1 çay bardağıkaşar peyniri
- 2 su bardağıun
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/3 su bardağısıvı yağ
Kızartmak için:
Lalanga Tarifinin Püf Noktası
Akışkan bir kek kıvamına benzer bir kıvam elde etmeye özen gösterin. Hamurlarınızı kızartırken kaşık yardımıyla şekillendirebilirsiniz. Yoğurt yoksa sütü 2 su bardağı olarak da kullanabilirsiniz.
Lalanga Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz az yağlı tavada yapışmamasına özen göstererek arkalı önlü bir şekilde de pişirebilirsiniz.
Lalanga Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Yumurtaları çırptıktan sonra üzerine yoğurt ve sütü ilave ederek karıştırın.
- Ardından kaşar peyniri ve unu ilave ederek kek kıvamına benzer yoğunlukta bir harç elde edin.
- Bir tavanın içerisine yağı aktarın ve kızdırın. Ardından hazırladığınız harçtan kaşık yardımıyla ya da elinizle şekillendirerek orta kalınlıkta bezeler alın ve yağda arkalı önlü kızartın.
- Fazla yağını süzdürerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Kahvaltılık Krep Tarifleri İçin Değişik Öneriler
Şeftalili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 5 yemek kaşığıtoz şeker
- 1/2 su bardağısüt
- 1/2 su bardağızeytinyağı
- 2 adetbüyük boy şeftali
- 100 gramceviz içi (ince çekilmiş)
- 2 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 1 yemek kaşığıpudra şekeri
Üzeri için:
Şeftalili Kek Tarifinin Püf Noktası
Fırından çıkan ılık kekin üzerine meyvelerin parlak görünmesi için az miktarda bal sürebilirsiniz.
Şeftalili Kek Tarifinin Pişirme Önerisi
Küçük küpler halinde kestiğiniz şeftalileri hafifçe unladıktan sonra kek harcına da katabilirsiniz.Ceviz içi yerine fındık kullanarak da keki hazırlayabilirsiniz.
Şeftalili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şekeri katıp şeker taneleri tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
- Süt ve zeytinyağı katıp karıştırma işlemini sürdürün. Sıvı malzemelerin karışımı tamamlandı.
- İnce çekilmiş ceviz içi, elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını yağlı kağıt serili fırın kabına boşaltın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz şeftalileri ince ince dilimledikten sonra kekin üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan keki, ılınması için oda ısısında dinlendirin. Üzerine pudra şekeri eleyip dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Şeftalili Kek Tarifinin Servis Önerisi
Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder