5 Haziran 2019 Çarşamba

Yaz mevsiminin her şeyi bir başka güzel. Özellikle de meyveleri ve sebzeleri… Kış mevsimi geldiğinde, annelerimizin de dediği gibi, ne salatalığın tadı oluyor ne de domatesin. Eminiz ki o anlarda siz de yazı çok özlüyorsunuz. Ama endişelenmenize gerek yok! Her sebze ve meyve derin dondurucuda saklanmak için uygun olmasa da özleminizi bir nebze dindirecek bazı önerilerimiz var.

Öncelikle derin dondurucu kullanmakla ilgili pek tecrübeniz yoksa derin dondurucuda yiyecek saklamanın püf noktalarına değinelim

-Yiyeceklerinizi, eğer ki pişmiş ise tamamen soğuduktan sonra, mutlaka plastik kaplara ya da plastik poşetlere koymalısınız. Cam kaplar donduğunda çatlayabileceği için kesinlikle kullanmayın.
-Yiyeceklerin poşetlerinin veya plastik kaplarının üstüne mutlaka tarih yazın. Böylelikle tüketmeniz gereken süre içerisinde tüketmiş olursunuz.
-Bu kuralımız ise tüm dondurulmuş ürünler için geçerli: Çözünen hiçbir ürünü tekrar dondurmamalısınız ve kısa süre içerisinde tüketmelisiniz.
-Donduracağınız ürünlerin kuru olduğundan ve poşetlerinin hava almadığından emin olun.

1. Mısır

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır

2. Börülce

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır

3. Bakla

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır Baklanın tanelerini ayıkladıktan sonra onları sadece 3 dakika haşlamanız ve kurulayıp poşetlemeniz yeterli.

4. Enginar

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır Öncelikle enginarı kalbine kadar güzelce temizleyerek başlayın. Ardından 3 ila 5 dakika kadar haşlayın ve alüminyum folyoyla sarın. Bu şekilde buzluğa atabilirsiniz.

5. Asma yaprağı

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır

6. Barbunya

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır

7. Domates

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır Domates dondurulduğunda bir nebze lezzet kaybı yaşasa da şimdi anlatacağımız yöntemle bu kaybı en aza indirebilirsiniz: Domatesi dörde bölün ve haşlayın. Ardından domatesleri bekletmeden hemen soğuk suyla şoklayın. Şoklanmış domatesleri kuruladıktan sonra poşetleyip derin dondurucuda saklayabilirsiniz

8. Taze fasulye

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır Taze fasulyeyi dilediğiniz şekilde bölün ve beş dakika kadar haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri kuruladıktan sonra poşetleyip derin dondurucuda saklayabilirsiniz

9. Bezelye

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır Bakla için kullandığınız yöntemi bezelyeler için de kullanabilirsiniz. Yani, bezelyenin içini 3 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış bezelye içlerini kuruladıktan sonra poşetleyip derin dondurucuda saklayabilirsiniz

10. Bamya

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır

11. Kızılcık

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır

12. Vişne

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır

13. Böğürtlen

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır İyice yıkayın ve temizlenmesi gereken yerleri varsa temizleyin. Kuruladıktan sonra plastik kaplar içerisinde dondurucuya kaldırabilirsiniz.

14. Frambuaz 

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır

15. Çilek

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır İyice yıkayın ve temizleyin. Ardından çilekleri ikiye bölüp iyice kurulayın. Sonrasında derin dondurucuda saklamak için hazır olacaklar.

16. Ananas

© K Dijital Medya A.S. tarafından sağlanmıştır Ananası soyup ortasını çıkardıktan sonra dilimleyin. Suyunu süzdürüp kuruladıktan sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Dilerseniz suyunu da buz kalıplarına doldurarak dondurabilirsiniz

Hiç yorum yok: