SAMSA TATLISI
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru (10 lu paket)
1 yumurta
200 gr ceviz içi
yarım paket margarin
1 paket milföy hamuru (10 lu paket)
1 yumurta
200 gr ceviz içi
yarım paket margarin
Açarken kullanmak için:
1 kase kadar mısır nişastası
1 kase kadar mısır nişastası
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı
Milföy hamurunu ortadan ayırmadan dikdörtgen halde iken mısır nişastası yardımı ile dikdörtgen borcamın uzunluğuna göre açalım. Tepsimizi yağlamayı unutmayalım. Yumurtayı çatal yardımıyla iyice çırpalım. Açtığımız milföy hamurunun bir kenarına fırça yardımıyla yumurtayı sürelim. Yumurta şart çünki rulomuzun yapışmasını pişerken açılmamasını sağlayacak. Milföy hamurumuzun diğer tarafına ceviz içi bırakalım. Sıkı sıkı rulo yapalım. Borcam tepsimize rulo halinde alalım. Resimler yardımcı olacaktır.
10 tane rulomuz oldu. Margarini eritelim ve hafif ılıtalım. Yumurtanın yarısını kullanmıştık kalan yarısına erittiğimiz margarini ilave edelim ve rulolarımızın üzerini fırça ile bolca yağlayalım. Pişirmeden önce dilimleyelim. Resimlerdeki ebat güzel bence siz istediğiniz gibi dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tatlımızı altın sarısı renk alana kadar pişirelim.
Şerbetlemesine gelince şerbetimizi verdiğim ölçülerde kaynatalım. Koyu kıvamlı bir şerbet olacak ve tatlı ve şerbet soğuk olarak buluşturulacak:) Hatta bu tatlının bir güzel yanı da şu ki ani gelen misafirleriniz için servis tabağına alıp üzerine şöyle bir şerbet gezdirmeniz bile yeterli oluyor. Bir başka sunumu ise üzeri bol pudra şekerli ki bu halini de çok seviyorum. Siz artık keyfinize göre takılın. Boş zamanınızda yapın dondurucuya atın çıkınca aynı çıtırlıkta benden söylemesi. Yeteri kadar ayrıntı verdiğime inanıyorum. Hatta resimlere bakarak bile tarifi yapabilirsiniz. Nefis pratik tatlımız hazır.
Afiyet olsun
Denemeyen kalmasın☺️Çok memnun edicidir haberiniz ola👍🏻
Canımız Çiğ börek (çi börek)çekerse tarifini verdiğim şekilde yapıyoruz hamurunu. Orijinal tarifinde hamur daha farklı. Ama ben en damak tadıma hitap eden şekilde yaparım lezzetleri. Bu hamur hiç yağ çekmiyor.çokta lezzetli. İç malzemeyi peynir yapınca puf böreği diyoruz☺
10 adet çıkıyor bu ölçülerle
1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu birkaç damla
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
Tuz
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un( yaklaşık bir buçuk bardak)
İçi Yağsız kıyma, soğan rendesi, maydanoz, karabiber, pul biber, tuz
HAZIRLANIŞI
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Bezlere bölün.20 dakika dinlendirin. Her bezeyi yemek tabağı kadar açın.İç harç koyup yarım daire şeklinde kapatıp kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder