5 Mayıs 2019 Pazar

TATLl

Frig Vadisi, en az Kapadokya kadar ilgi çekici ve güzel olan, aynı zamanda koca bir medeniyete de ev sahipliği yapan bir yer. Gitmeyi düşünenler için nasıl gidilir, neler yapılır gibi soruların cevabına Sözlük yazarlarının yorumuyla bakalım.
Kocaman Bir Medeniyete Ev Sahipliği Yapmış Saklı Güzelliklerden: Frig Vadisi

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz, Tarifi Tamamen Bana Ait Olan Bir Tatlı: Çilekli Prenses Emira Tatlısı

Bu pasta tarifi tamamen bana ait hiçbir yerden bakmadım. Belki daha önceden yapılmıştır bir adı vardır bilmiyorum ama ben kimseden bakmayarak yaptım diye benim pastam artık  Tamam diğer tariflerden baya kopya çektim ama sonuçta bir yere bakmadan yaptım.

Malzemeler

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 çay bardağı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao

Kreması ve çilekli sosu için

2 kase çilek
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket pastacı kreması
2,5 çay bardağı süt

Islatmak için

1 yemek kaşığı kahve
Yarım su bardağı sıcak su

Yumurta ve şekeri iyice çırpın

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz, Tarifi Tamamen Bana Ait Olan Bir Tatlı: Çilekli Prenses Emira Tatlısı

Sıvı yağ, süt, kabartma tozu, un, vanilin ve kakao ekleyip iyice çırpın.

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz, Tarifi Tamamen Bana Ait Olan Bir Tatlı: Çilekli Prenses Emira Tatlısı

Daha sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına katarak daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve kürdan testi yapın.

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz, Tarifi Tamamen Bana Ait Olan Bir Tatlı: Çilekli Prenses Emira Tatlısı

Kek ıslatmak için önceden yarım bardağın içinde kahveyi eritip ılık yapmıştım ve kekin üstüne döktüm.

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz, Tarifi Tamamen Bana Ait Olan Bir Tatlı: Çilekli Prenses Emira Tatlısı

Çilekleri ince ince doğruyoruz.

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz, Tarifi Tamamen Bana Ait Olan Bir Tatlı: Çilekli Prenses Emira Tatlısı

Kek soğuduktan sonra üzerine dilimlediğimiz çilekleri yerleştiriyoruz.

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz, Tarifi Tamamen Bana Ait Olan Bir Tatlı: Çilekli Prenses Emira Tatlısı

Daha sonra üstüne hazırladığımız pastacı kremasını yayıyoruz.

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz, Tarifi Tamamen Bana Ait Olan Bir Tatlı: Çilekli Prenses Emira Tatlısı

Sosunu hazırlamak için 1 kase çilek püresini bir tencere içerisine alıyoruz. Üzerine şeker ve nişasta ekleyip iyice karıştırın. Pişen sosu soğuttuktan sonra kekin üzerine dökün.

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz, Tarifi Tamamen Bana Ait Olan Bir Tatlı: Çilekli Prenses Emira Tatlısı
Yapacaklara afiyet olsun  seviliyorsunuz  başka bir Emira Mutfağında görüşmek üzere

Hiç yorum yok: