Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz, Tarifi Tamamen Bana Ait Olan Bir Tatlı: Çilekli Prenses Emira Tatlısı
Bu pasta tarifi tamamen bana ait hiçbir yerden bakmadım. Belki daha önceden yapılmıştır bir adı vardır bilmiyorum ama ben kimseden bakmayarak yaptım diye benim pastam artık Tamam diğer tariflerden baya kopya çektim ama sonuçta bir yere bakmadan yaptım.
Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 çay bardağı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Kreması ve çilekli sosu için
2 kase çilek
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket pastacı kreması
2,5 çay bardağı süt
Islatmak için
1 yemek kaşığı kahve
Yarım su bardağı sıcak su
Yumurta ve şekeri iyice çırpın

Sıvı yağ, süt, kabartma tozu, un, vanilin ve kakao ekleyip iyice çırpın.

Daha sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına katarak daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve kürdan testi yapın.

Kek ıslatmak için önceden yarım bardağın içinde kahveyi eritip ılık yapmıştım ve kekin üstüne döktüm.

Çilekleri ince ince doğruyoruz.

Kek soğuduktan sonra üzerine dilimlediğimiz çilekleri yerleştiriyoruz.

Daha sonra üstüne hazırladığımız pastacı kremasını yayıyoruz.

Sosunu hazırlamak için 1 kase çilek püresini bir tencere içerisine alıyoruz. Üzerine şeker ve nişasta ekleyip iyice karıştırın. Pişen sosu soğuttuktan sonra kekin üzerine dökün.

Yapacaklara afiyet olsun seviliyorsunuz başka bir Emira Mutfağında görüşmek üzere

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder