19 Mart 2019 Salı

poğaça
malzemeler:
500 gr. -Fat domuz;
1, 5 kg patates;
1 soğan;
50 gr tereyağı
1/2 su bardağı un
100 gr Zraz kavurma için bitkisel yağ
tuz, karabiber hamur yap şekil ver yağli tepsiye diz  180 derecede  pişir   
Картофельные зразы
*******************
Malzemeler: 

● 500 gr kıyma
● 1 yumurta 
● 1/2 su bardağı anlık yulaf ezmesi 
● 1/2 su bardağı süt (veya su) 
● 1 soğan 
● 2 diş sarımsak 
● kırmızı biber 
● karabiber 
● tuz 
● kızartma için bitkisel yağ 

Yapılışı: 

Yumurtayı sütle karıştırın, bu karışımla yulaf ezmesi dökün ve yarım saat bekletin. 
İnce soğanı doğrayın, sarımsağı doğrayın, kıyma tavuklara ekleyin ve karıştırın. 
Şişmiş yulaf ezmesi, tuz, karabiber, kırmızı biber dolmasını ekleyin. 
Doldurma işlemini dikkatlice yoğurun.

Bir tencerede tereyağını ısıtın, bir kaşık kıyılmış tavuk pirzola kaşığı ile yayın. Burgerleri her iki taraftan yüksek ateşte kızartın, ısıyı düşürün, kapatın ve pirzolaları hazırlayın. 
İştah açıcı, sulu tavuk köftesi hazır! 

Afiyet olsun!

************************
KÖFTE
Malzemeler: 

Doldurma (hindiden) - 1 kg 
Yumurta - 2 adet 
Baton (beyaz, kabuksuz) - 0, 5 adet 
Mayonez (doldurma için + sulama için biraz) - 2 yemek kaşığı. l. 
Süt - 120 ml 
Tuz 
Biber 
Peyniri katı (Doldurma için - 50 g; Serpme için - 200 g) - 250 g 
Tereyağı - 50 g 
Domates - 2 adet 
Bitkisel yağ 

Hazırlama: 

Genellikle kıyma ve göğüs fileto 1: 1'den kıyma hazırlarım. Etleri yıkayın, kurutun ve bir işlemciyle ezin. 
Somunu süte batırın, işlemciden geçirin, kıyma ile karıştırın, yumurta ekleyin, mayonez, tuz, karabiber. 
İyice karıştırın (bu kadar kıyılmış etten on tane köfte yaptım).
Doldurma için peynir ve tereyağı küp şeklinde kesin. 
Kıyılmış et topunu oluşturmak için ellerinizi ıslatın, gerinerek daire şeklinde verin. Peynirin ortasına koyun ve üzerine tereyağı koyun. Kenar tutam. 

Bitkisel yağda kızarana kadar kızartın (hazır değil, her iki tarafta da birkaç dakika). 
Köftesi şeklinde katlayın. 
Köftelerin kızartıldığı tereyağ, pirzola şeklinde dökün, biraz daha su ekleyin. 
Domatesleri ince dilimler halinde kesin, pirzolaların üstüne koyun. 

Peyniri rendeleyin en küçüğü üzerine rendeleyin ve domateslerin üzerine yerleştirin, elinizle biraz bastırın. 
Üzerine mayonez serpin. 
Ortalama bir seviyede 45-50 dakika 200 derece ısıtılmış bir fırında pişirin.

Hiç yorum yok: