19 Mart 2019 Salı


Malzemeler: 

● 1 çorba kaşığı. (karbonatlı maden suyu) 
● yumurta 1 adet 
● tuz 0, 5 çay kaşığı 
● şeker 0, 5 çay kaşığı 
● bitkisel yağ 4 yemek kaşığı. 
● un 4 yemek kaşığı. (mümkün ve daha azdır) 

Hazırlık: 

Un hariç, kabın içindeki tüm malzemeleri bir araya getirin. Unu kademeli olarak dökün çünkü herkes için farklıdır. 
Ellere ve masaya yapışmayacak şekilde yumuşak, elastik, parlak bir hamur yoğurun. Bu kısımdan yaklaşık 1 kg çıkıyor. Daha sonra köfte veya köfte şekillendirin, kaynatın, kaynatın veya pişirin, hamur işleri için de uygun, ancak hamura yumurta eklemeyin. 

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: