Malzemeler:
● 1 çorba kaşığı. (karbonatlı maden suyu)
● yumurta 1 adet
● tuz 0, 5 çay kaşığı
● şeker 0, 5 çay kaşığı
● bitkisel yağ 4 yemek kaşığı.
● un 4 yemek kaşığı. (mümkün ve daha azdır)
Hazırlık:
Un hariç, kabın içindeki tüm malzemeleri bir araya getirin. Unu kademeli olarak dökün çünkü herkes için farklıdır.
Ellere ve masaya yapışmayacak şekilde yumuşak, elastik, parlak bir hamur yoğurun. Bu kısımdan yaklaşık 1 kg çıkıyor. Daha sonra köfte veya köfte şekillendirin, kaynatın, kaynatın veya pişirin, hamur işleri için de uygun, ancak hamura yumurta eklemeyin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder