Hamur için:
Un - 500 g
Yumurta - 2 adet.
Ekşi krema - 150 gr
Süt - 150 gr
Tereyağı - 50 gr
Maya - yarım paket kuru (5-6 gr) veya
15 gr taze
Tuz - tutam
Şeker - 1 tatlı kaşığı.
Dolgu:
Ceviz - 250 g
Buzlu şeker - 250 g
Tereyağı - 250 g
Kakule - 0.5 çay kaşığı.
Tarçın - 1 çay kaşığı.
Vanilya
Üstü:
Yumurta çırpılmış - 1 adet.
Ceviz (yarıya)
SIROP:
Bal - 150 g
Sıcak su - 90-100 ml
Hazırlık:
1. Hamur:
Sütü ısıtın, maya ve şekeri ekleyin, karıştırın ve mayanın "canlanmasına" izin verin.
2. Başka bir kapta un, tereyağı, yumurta, ekşi krema ve tuzu karıştırın. Sonra bu canlandırmaya mayamızı bu karışıma ekleriz.
3. karıştırın. Bu kütleyi masanın üzerine koyun ve yumuşak hamuru iyice yoğurun. Hamuru 1-1.5 saat boyunca ısıtın (hamuru
havluyla örtün).
4. Doldurma:
Somunları kıyın veya bir merdane ile yuvarlayın (bir karıştırıcıda öğütmeyin - çok küçük olacaklar ve tadı aynı olmayacak).
5. Kıyılmış fındıkları vanilya, pudra şekeri ve tarçınla karıştırın. Bitkisel yağ formunu yağlayın (24x29 cm boyutunda form, biraz daha fazla alabilir, ancak her zaman tamponlarla, tava çalışmayacaktır).
6. Hamuru 12 dilim, bir dilim
diğerlerinden 2 kat daha fazla olması gerekir. Bu büyük parçayı, formun altını ve kenarlarını örten ve biraz daha fazla asılı durduğu bir alanda yuvarlıyoruz ...
7. Hamuru çok ince, yaklaşık 1 mm veya daha ince, ancak daha kalın olmayan bir şekilde açın. Şimdi hamuru forma aktarıyoruz. Ve onlara formumuzu sıralıyorum.
8. Hamurun kenarlarını asın. Şimdi tereyağını erit.
Ve ince bir hamur katmanı ile yağlayın, bu yağın yarısını bırakın. Şimdi bir sonraki katmanı formun tabanının boyutuna kadar yuvarlayın. Tabanı transfer edip örtüyoruz.
9. İkinci hamur katmanı ayrıca ince bir yağ tabakasıyla da yağlanır ve şimdi dolguyu serpin. Ve bu şekilde: toplanmış, serilmiş, bulaşmış, serpilmiş - 9 kez daha (sadece 10
kez) tekrarlanmış ve yağın yaklaşık yarısı kalmalıdır.
10. Hamuru 11. parçadan çıkarın ve 10.
tabaka ile kaplayın . 11. katman yağlanır.
11. Hamurun kenarlarını, kenarları yaklaşık 1-2 cm kalacak şekilde kesin, kenarlarını hamurun üzerine yerleştirin.
12. Ve kenarlarını çırpılmış yumurta ile yağlayın. 12. hamur parçasını açın ve üzerlerini 11. tabaka ile örtün. Üst çırpılmış yumurta ile yağlanır. Baklavayı elmaslara kesin. Sonuna kadar kesmeyiz, aksi takdirde her şey formun altına akar ve yanar. Her elmasın ortasına hafifçe bastırarak yarım ceviz koyunuz. Bir havluyla örtün ve baklavayı 15 dakika bekletin. Baklavaları 15 dakika boyunca 180 ° C'ye ısıtılmış fırına gönderiyoruz. Kalan yağı alıp üstüne döküyoruz. Baklava üzerine sıcak bal şurubu dökün.
Şurup: Balı sıcak suyla karıştırın. Hazırlıktan hemen önce kesiklerin üzerine bal şurubu döküyoruz.
Şimdi baklava güzel bir renkte pişirilebilir. Baklava soğuduğunda, kalıptan çıkarın, elmasları sonuna kadar kesin. Sonra her iki tarafı da bal şurubuna batırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder