Yarım kğ. kültür mantarı.
Yarım kğ. kemiksiz pirzolalık tavuk.
Kuş başı doğranmış olacak.
Üç dört adet sivri biber.
Bir adet kırmızı biber.
Bir adet soğan.İki adet domates.
Bir yemek kaşığı salça.İki diş sarımsak.
Kekik, kimyon. karabiber ve tuz.
Tereyağ ve biraz zeytinyağ.
Hazırlanışı:
Öncelikle Mantarı doğruyor ve kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. Sote yapacağımız tavaya yağımızı biraz kızdırıp etlerimizi pişirmeye başlıyoruz. Etimiz suyunu çekip hafif kavrulmaya geçerken piyazlık doğranmış soğanlarımızı,doğranmış iki diş sarımsağı ve jülyen doğranmış biberlerimizi ilave ediyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Mantarımızı da ekliyor onunla da kavuruyoruz. Sotemizi indirmeye yakın doğranmış dometes ve salçamızı ilave ediyor ve baharatları da ekleyerek zevkinize göre çok az su ilavesiyle yemeğimizi tamamlıyoruz. Hepinize.. AFİYET OLSUN:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder