Ezogelin Çorbası yapıyor ama benim gibi kıvamını tutturamıyorsanız bu tarifi bir kenara not etmenizi öneririm. Bir iki defa denedikten sonra aklınızdan çıkması artık imkansız; çok nefis oluyor çünkü smile ifade simgesiwww.facebook.com/pissirnet
Kek Kalıbında Börek Tarifi
Malzemeler:
...
Malzemeler:
...
3 adet yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
İç malzeme için;
Peynir, haşlanmış patates, ıspanak (hangisini tercih ederseniz)
Kalıbı yağlamak için tereyağı
Yapılışı: Kalıp tereyağı ile yağlanır. Yufkalar ikiye ayrılır. İlk yufka en alt kısma kalıbın yanlarından sarkacak şekilde serilir. Üstüne yoğurt, yağ ve yumurtadan oluşturulan karışım fırça ile iyice sürülür. Ardından diğer iki yarım yufka da aralarına karışım sürülerek kalıba yerleştirilir. İç harç koyulur. Sonra kalan yufkalar da aralarına karışım sürülerek yerleştirilir. En üstüne kenarlardan sarkan kısımlar kapatılarak yine üstüne yoğurtlu karışım sürülür. Dolapta bir iki saat bekletilir. Ardından 170 derecelik fırında iyice pişirilir. (Not: Dilimlenince resimdeki kabarıklığı biraz sönüyor ama o şekilde de gayet güzel) Afiyet olsun
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
İç malzeme için;
Peynir, haşlanmış patates, ıspanak (hangisini tercih ederseniz)
Kalıbı yağlamak için tereyağı
Yapılışı: Kalıp tereyağı ile yağlanır. Yufkalar ikiye ayrılır. İlk yufka en alt kısma kalıbın yanlarından sarkacak şekilde serilir. Üstüne yoğurt, yağ ve yumurtadan oluşturulan karışım fırça ile iyice sürülür. Ardından diğer iki yarım yufka da aralarına karışım sürülerek kalıba yerleştirilir. İç harç koyulur. Sonra kalan yufkalar da aralarına karışım sürülerek yerleştirilir. En üstüne kenarlardan sarkan kısımlar kapatılarak yine üstüne yoğurtlu karışım sürülür. Dolapta bir iki saat bekletilir. Ardından 170 derecelik fırında iyice pişirilir. (Not: Dilimlenince resimdeki kabarıklığı biraz sönüyor ama o şekilde de gayet güzel) Afiyet olsun

PATATES BÖREĞİ
4 adet iri patates
3 adet havuç
1 paket kabartma tozu...
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ufalanmış beyaz beynir
yarım su bardağı sıvı yağ
yarımşar demet, nane, maydonoz dereotu
tuz, karabiber,pul biber
4 adet iri patates
3 adet havuç
1 paket kabartma tozu...
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ufalanmış beyaz beynir
yarım su bardağı sıvı yağ
yarımşar demet, nane, maydonoz dereotu
tuz, karabiber,pul biber
Haşlanmış patates ve havuçları bir kaba küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine kabartma tozu, un , yumurta, süt, ufalanmış beyaz peynir, sıvı yağ, ince kıyılmış maydonoz, nane, dereotu, tuz ve karabiberi,pul biber katın.Malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine hamuru dökün. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.

acı biber turşusu domates soslu ...domatesi rendeleyin içine on diş sarımsak bir bardak sirke ve tuz ..harmanlayın kavanozda sıkıca kapatın on güne mis gibi yersiniz ..afiyetle

Elmalı rulo kurabiye tarifi
Elmalı rulo kurabiye için gereken malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığında)...
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un
Elmalı rulo kurabiye için gereken malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığında)...
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un
içi için:
3 adet orta boy elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tarçın
Yapılışı:
Malzemelerimizi sırasıyla hamur kabımızın içerisine ilave ediyoruz. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Diğer tarafta teflon tavamıza rendelenmiş elmalarımızı ve diğer iç malzemelerimizi koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Hamuru 5 parçaya bölüp, Parçalardan birini tabak kadar açın,ortadan başlayarak üçgen şeklinde 8’e bölün. Geniş kenara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalarada aynı işlemi uygalayın.
20-25 dk 175 derecede çok az pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
3 adet orta boy elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tarçın
Yapılışı:
Malzemelerimizi sırasıyla hamur kabımızın içerisine ilave ediyoruz. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Diğer tarafta teflon tavamıza rendelenmiş elmalarımızı ve diğer iç malzemelerimizi koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Hamuru 5 parçaya bölüp, Parçalardan birini tabak kadar açın,ortadan başlayarak üçgen şeklinde 8’e bölün. Geniş kenara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalarada aynı işlemi uygalayın.
20-25 dk 175 derecede çok az pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Bülbül Yuvası Tarifi
Yarım paket margarin
1 çay bard. süt
1 çay bard. sıvı yağ...
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
MENENGİÇ ((ÇITLIK))KAHVESİYarım paket margarin
1 çay bard. süt
1 çay bard. sıvı yağ...
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
Malzemelerin hepsini karıştırarak yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar oluşturun ve bunları çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta koyarak on tanesini üst üste dizin ve hepsini birlikte yaklaşık 30-35 cm çapında açın. Her katı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm’i sarkacak şekilde sarın. İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzün. Daha sonra oklavayı çıkarın ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapın. Oklavaya sarmadığımız iki cm lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyun. Üzerine erittiğiniz margarinden ya da tereyağından sürerek fırında kızartın (Bu margarin hamurun içine koyduğumuz margarinden ayrı).
Şerbeti için 4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın.
Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fıstıkla doldurun. Afiyet
Şerbeti için 4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın.
Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fıstıkla doldurun. Afiyet

http://www.videotuneli.net/video-2128,daha-once-boyle-karpu…
ŞİMDİ KARPUZCU OLMAK VARDI SONUNA KADAR İZLEYİN... grin ifade simgesi
ŞİMDİ KARPUZCU OLMAK VARDI SONUNA KADAR İZLEYİN... grin ifade simgesi
Karpuzcu abimizin neşesi yerinde maşallah :D Hem atılan karpuzları havada kapıp yerleştiriyor, hemde biryandan harika bir şekilde oynuyor :)
videotuneli.net|Ekleyen: Video Tüneli


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder