Ayran Çorbası
Malzemeler...
Yarma (Aşurelik buğday)
Ayran (veya yoğurt)
Nane
Yarmanın iki katı su
Tuz
Yapılışı
Yarmalar yıkayıp tencereye alınır, üstüne su eklenerek pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocak kapatılır ve bir süre beklemeye alınır. Bekleyip suyunu çeken yaramaya ayran veya sulandırılan yoğurt ve tuzu eklenerek bir süre orta ateşte kaynatılır. Kıvamını ayarlamak için kaynamadan önce yumurta veya bir miktar un eklenebilir. Pişen çorbanın üzerine yağla kavrulan nane eklenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.....http:// www.sivaskulturu.com/yemek/ sivas-ayran-corbasi/
Malzemeler...
Yarma (Aşurelik buğday)
Ayran (veya yoğurt)
Nane
Yarmanın iki katı su
Tuz
Yapılışı
Yarmalar yıkayıp tencereye alınır, üstüne su eklenerek pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocak kapatılır ve bir süre beklemeye alınır. Bekleyip suyunu çeken yaramaya ayran veya sulandırılan yoğurt ve tuzu eklenerek bir süre orta ateşte kaynatılır. Kıvamını ayarlamak için kaynamadan önce yumurta veya bir miktar un eklenebilir. Pişen çorbanın üzerine yağla kavrulan nane eklenerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.....http://
***************
Sivas Kebabı Malzemeleri:
Yarım kg. koyun eti
tuz
soğan...
kırmızı biber
karabiber
yarım kg. patlıcan
yeşil biber
domates
Yapılışı
Koyun eti parçalanr, bunlar pirzola büyüklüğünde ayrılıp, tuz, soğan ve baharattan oluşan bir karışıma yatırılır. Bu etler bir ucu baston gibi eğik uzunca şişlere dizilir, alaca soyulup dilimlenmiş patlıcan, yeşilbiber ve domates de sırayla atrı şişe dizilir. Bu şişler bir tandırı andıran 1,5 metre derinlikte ve genişliğinde olan tuğlalardan örülmüş toprakla sıvanmış ocakta pişirilir. Ocağın üzeri açık olup asmak için bir tel vardır. Şişler ateş üzerinde dik asılarak pişirilir. İnce bulgur, salça soğan, biber, tuz ilavesiyle hazırlanan içle doldurulur
Yarım kg. koyun eti
tuz
soğan...
kırmızı biber
karabiber
yarım kg. patlıcan
yeşil biber
domates
Yapılışı
Koyun eti parçalanr, bunlar pirzola büyüklüğünde ayrılıp, tuz, soğan ve baharattan oluşan bir karışıma yatırılır. Bu etler bir ucu baston gibi eğik uzunca şişlere dizilir, alaca soyulup dilimlenmiş patlıcan, yeşilbiber ve domates de sırayla atrı şişe dizilir. Bu şişler bir tandırı andıran 1,5 metre derinlikte ve genişliğinde olan tuğlalardan örülmüş toprakla sıvanmış ocakta pişirilir. Ocağın üzeri açık olup asmak için bir tel vardır. Şişler ateş üzerinde dik asılarak pişirilir. İnce bulgur, salça soğan, biber, tuz ilavesiyle hazırlanan içle doldurulur

UN HELVASI
Malzemeler:
250 gr tereyağı ya da margarin
2 su bardağı beyaz un
Şerbeti için:...
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Servisi için:
Hindistan cevizi
Fındık
Yapılışı:
Su ve şekeri sos tenceresine alın, kısırk ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.
Yağı tencerede eritin, üzerine unun tamamını ilave ederek orta ateşte kavurmaya başlayın.
Un kokusunu verip rengi koyulaşınca altını kısın ve dikkatlice hazırladığınız şerbeti ilave edin.
Koyulaşıp kaşığa ve tencereye yapışmayacak kıvam alıncaya kadar (yaklaık 2 dakika) karıştırarak pişirin.
Ocağın altını kapatın, tencerenin kapağını kapatarak helva ılınıncaya kadar dinlendirin.
İster elinizle sıkarak isterseniz bir kalıp yardımıyla şekillendirerek servis tabağına alın.
İsteğe göre hindistan cevizi ya da fındık ile servis yapın.
Malzemeler:
250 gr tereyağı ya da margarin
2 su bardağı beyaz un
Şerbeti için:...
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Servisi için:
Hindistan cevizi
Fındık
Yapılışı:
Su ve şekeri sos tenceresine alın, kısırk ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.
Yağı tencerede eritin, üzerine unun tamamını ilave ederek orta ateşte kavurmaya başlayın.
Un kokusunu verip rengi koyulaşınca altını kısın ve dikkatlice hazırladığınız şerbeti ilave edin.
Koyulaşıp kaşığa ve tencereye yapışmayacak kıvam alıncaya kadar (yaklaık 2 dakika) karıştırarak pişirin.
Ocağın altını kapatın, tencerenin kapağını kapatarak helva ılınıncaya kadar dinlendirin.
İster elinizle sıkarak isterseniz bir kalıp yardımıyla şekillendirerek servis tabağına alın.
İsteğe göre hindistan cevizi ya da fındık ile servis yapın.

Elmalı rulo kurabiye tarifi
Elmalı rulo kurabiye için gereken malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığında)...
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un
içi için:
3 adet orta boy elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tarçın
Yapılışı:
Malzemelerimizi sırasıyla hamur kabımızın içerisine ilave ediyoruz. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Diğer tarafta teflon tavamıza rendelenmiş elmalarımızı ve diğer iç malzemelerimizi koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Hamuru 5 parçaya bölüp, Parçalardan birini tabak kadar açın,ortadan başlayarak üçgen şeklinde 8’e bölün. Geniş kenara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalarada aynı işlemi uygalayın.
20-25 dk 175 derecede çok az pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Elmalı rulo kurabiye için gereken malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığında)...
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un
içi için:
3 adet orta boy elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tarçın
Yapılışı:
Malzemelerimizi sırasıyla hamur kabımızın içerisine ilave ediyoruz. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Diğer tarafta teflon tavamıza rendelenmiş elmalarımızı ve diğer iç malzemelerimizi koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Hamuru 5 parçaya bölüp, Parçalardan birini tabak kadar açın,ortadan başlayarak üçgen şeklinde 8’e bölün. Geniş kenara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalarada aynı işlemi uygalayın.
20-25 dk 175 derecede çok az pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder