22 Ağustos 2015 Cumartesi

CAFE PORTAKAL: Mantarlı Tavuk Sote

CAFE PORTAKAL: Mantarlı Tavuk Sote: Mantar ve beyaz etin lezzeti.  Malzemeler: 250 gr mantar 1 tane tavuk fileto 1 tane kuru soğan 2 diş sarımsak 2 tane sivri biber ...



Mantarlı Tavuk Sote

Mantar ve beyaz etin lezzeti.


 Malzemeler:
  • 250 gr mantar
  • 1 tane tavuk fileto
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber,pul biber,köri
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Yapılışı:
  • Mantarları limonlu ve tuzlu suda yıkayalım.Dilimleyelim.
  • Soğanı ve sarımsağı zeytin yağında kavuralım.
  • Sivri biberi ve domatesi ekleyelim.Domates yumuşayana kadar kavuralım.
  • Salçayı ilave edelim.
  • Fileto etleri kuşbaşı doğrayıp ilave edelim.
  • Mantarları yıkayıp ekleyelim.Bir kaç dakika kavuralım.
  • Tuz,karabiber,pul biber,köri ekleyelim.
  • 1 su bardağı sıcak su ekleyip ocakta hafif pişirelim.(suyu az gelirse ekleyebiliriz.)
  • Güveçlere paylaştıralım üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
  • Fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok: