2 Ağustos 2015 Pazar

Bu yiyecekler gençleştiriyor!

SU: Hücrelerin ve bağ dokularının dolgu ve destek gereksinimini karşılıyor. Besinlerin hücrelere taşınmasını, atıkların da hücrelerden çıkışını sağlıyor.Kimi gıdalar yaşlandırırken kimileri de gençleştiriyor...
SOYA FİLİZİ: Vücudun kendi hormonları kadar etkili. Cildi dolduruyor ve gerginliğini sağlıyor.
ISPANAK VE LAHANA: B vitamini bağ dokusunun sıkılığını destekliyor, selüliti önlüyor


YEŞİLÇAY: Serbest radikallere karşı önemli hücre koruyucu maddeler içeriyor ve böylelikle yaşlılığın doğrudan hücrelerde durdurulmasını sağlıyor.
SOMON VE RİNGA BALIĞI: Vücudun acil ihtiyaç duyduğu ama kendi başına üretemediği doymamış yağ asitleri içeren bu balıklar, hücrelerdeki yaşlılık sürecini yavaşlatarak anti-agingde anahtar görevi görüyor

SARIMSAK: Bileşimindeki allizin maddesi kan dolaşımını harekete geçirerek cildi arındırıyor.  Böylelikle cilt sağlıklı bir renge kavuşuyor.
TAVUK: Vücudun güzellik hormonları üretmek için ihtiyaç duyduğu yüksek değerde protein içeriyor. Ayrıca kolajen üretimini ve bağ dokusundaki liflerin yenilenmesini destekliyor

ZEYTİNYAĞI: Soğuk preslenmiş hali sağlıklı yaşam için bire bir olan bu yağ, erken yaşlanma ve kırışıklıklar için mükemmel bir silah. Doymamış yağ asitleri hücreleri tehlikelerden koruyor
YUMURTA VE SÜT: Dikkat çekici şekilde "niacin" maddesi içeriyorlar. Bu B vitamini depoları hücre yenilenmesi için vazgeçilmez olarak tanımlanıyor

REZENE: Kalsiyum zengini bu ot, ciltte su depolanmasını sağlıyor ve hücre yenilenmesinde görev alıyor. Haftada birkaç kez sofrada olmalı. Demlenip çay gibi içilebilir.
AVOKADO: E vitamini açısından zengin. Böylece serbest radikallere karşı içeriden de etki ediyor.

ELMA: Şeker ve ensülin cildi yaşlandırıyor. Buna karşın elma kan şekerini sabitliyor ve ensülin iniş çıkışını engelliyor


 

Hiç yorum yok: