DUYGULARINDİLİ/ SEVDA'NIN DÜNYASINDAN şiir, resim, anılar, sözler, lezzetler, sağlık ,öykü, fıkra, ve gönül dostlarımdan gelenler,
7 Temmuz 2015 Salı
gönderilenlerden güzel şeyler
*****************************
BIÇAK TATLISI
MALZEMELER
250 g sade yağ.
50 g tereyağ.
4 su bardağı süt.
6 su bardağı un.
2 adet yumurta.
ŞERBETİ İÇİN.
5 su bardağı şeker.
2,5 bardak su.
Yarım limonun suyu.
ÜZERİ İÇİN.
Kaymak.
Toz fıstık.
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Sade yağ ve tereyağ tencereye alınır. (sadece tereyağıda kullanabilirsiniz). Yağ eriyince süt eklenir. Kaynayınca karıştırılırken unu ilave edilir. Karıştırılarak hamuru pişirilir. Un kavrulup kokusu gidince olmuş demektir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine yumurtaları kırılır. Önce kaşıkla sonra elle çok bastırılmadan karıştırılır. Dikdörtgen bir cam kaba her tarafı eşit olacak şekilde yerleştirilir. Dilimleri kesilir ve 190 derecede fırına verilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince üzerine serpilen toz fıstıkla ve yanında kaymakla servis edilir.https://www.facebook.com/NurselinMutfagiTV?fref=photo
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder