23 Temmuz 2015 Perşembe

dilek hanımın nar reçeli

Nar Reçeli Tarifi
29-10-2014



Nar Reçeli Tarifi

Sevgili yemek blogger arkadaşım Hakkı Karadeniz tavsiyesiyle yaptığım nefis, harika, muhteşem tadıyla nar reçelini ar-zı endam ediyorum huzurlarınızda. Vallahi enfes bir tatlı oldu, kaşık kaşık yedim, aroması, kıvamı muhteşemdi. Mutlaka denemelisiniz. Nar mevsimi çoktan geldi geçiyor, haydi geç kalmadan bu güzelliği siz de tadın. Reçel olarak yemenin dışında pastalarınızı, keklerinizi süsleyebileceğiniz hazır bir sos olarak da buzdolabında saklayabilirsiniz. 


Malzemeler:

8 adet orta boy nar

2 su bardağı toz şeker

1 adet çubuk tarçın

Yapılışı:

Narları yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Nar tanelerini güzelce ayıklayın, kalan zarları temizleyin. Tencereye nar tanelerini ve şekeri koyun, pişirmeye bırakın. Çubuk tarçını da ekleyip kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve reçel kıvamı alıncaya dek kaynatın. Ben yaklaşık bir saat kısık ateşte pişirdim. Orijinal tarifinde kakule konuluyordu ama ben olmadığı için çubuk tarçın kullandım ve iyi ki de kullanmışım, nefis bir tat verdi. Reçel piştikten sonra kavanoza koyun ve kapağını kapatıp dışarda ılındırdıktan sonra buzdolabına kaldırın. Ben yeniden yapacağım, çünkü bitmek üzere.. Daha önceden de yazdığım gibi nar reçeli, aslında bir nevi tatlı diyebiliriz. Çünkü çok suyu olmuyor, taneler yoğunlukta.Yapmayan, benim gibi narı reçel olarak hiç yemeyen var sa mutlaka denesin. Sevgi ve afiyetle...


Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi
 Ekmeğin üzerine sürüp yemesi nefis oluyor..


Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi
                                     Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                 Dilek'le Mutfakta

Hiç yorum yok: