
Yemek Tarifleri Sitesi, Tuğba Yıldızhan ve Emel Mutlu Armağan ile birlikte
HAŞHAŞLI AMASYA ÇÖREĞİ TARİFİ -
.
Tarifi için tıklayınız: http://www.yemektarifleri-sitesi.com/hashasli-amasya-coregi…
.
Tarifi için tıklayınız: http://www.yemektarifleri-sitesi.com/hashasli-amasya-coregi…
**************************
İncir Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
Yarım kilo kuru incir
4 yemek kaşığı toz şeker
Biraz ceviz içi...
1 su bardağı süt veya su
Kaymak
İncir Tatlısı Tarifi, Yapılışı :
Öncelikle kuru incirlerin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayın. İncirlerin sap yerlerinden kesip içlerine hafif dövülmüş veya yarım ceviz içi koyarak şeker koyun. İyice ağızlarını kapatın. 1 bardak süt döküp çok kısık ateşte kapalı olarak pişirin. İncirler yumuşayıp şişince ateşten alın. Soğuduktan sonra kaymak ile servis yapın.netten alıntı...
********************
ISPANAKLI KÖFTE
500 gr. kıymayı tuz, soğan, karabiber karışımı ile içine ekmek koymadan yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
Diğer yanda ıspanağı iyice yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin.
Bir baş soğanı doğrayarak tencereye alın ve az sıvı yağ ile hafifçe kavurmaya başlayın. Yıkanmış süzülmüş ıspanağı içine doğrayın tuzunu da ilave edin. Hafif kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
Yoğurduğunuz köfte harcından avuç içi kadar parçalar alın yuvarlayın ve ortasına elinizle şekil v...ererek bir havuz açın. Kavurduğunuz ıspanağı hazırladığınız köfte havuzlarının içine bir kaşık yardımı ile doldurun.
Ispanaklı köfteleri yağlanmış tepsiye düzgünce dizerek 180 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirin, fırından çıkmadan hemen önce rendelenmiş taze kaşarı üzerine serpin, hafifçe erimesini sağlayın.
Servis ederken domates sosu ve dereotu ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder