Kabızlık; yetersiz ya da yanlış beslenmenin bir belirtisi olabilir ve gün boyu tükettiğiniz gıdalarla yakından ilgili bir rahatsızlıktır. Genel olarak, lifli ve omega yağ asitleri gibi sağlıklı yağlar bakımından zengin gıdalarla beslenmek kabızlığı hafifletebilir. Öte yandan ağır yağlı, işlenmiş ve besin lifi içermeyen gıdaların düzenli olarak tüketimi bağırsak hareketini yavaşlatır. Gıdalar kadar, gün boyu yeterli miktarda su tüketmek de kabızlığın tedavisi için oldukça önemlidir. Beslenmenizde yapacağınız bir kaç değişiklikle kronik kabızlık sorunundan kurtulmanız mümkün.
Kabızlığa Karşı Önerilen Besinler
Su: Her şeyden önce su tüketimini arttırmalısınız. Su, sadece vücudunuz için gerekli mineralleri sağlamakla kalmaz bağırsakların çalışması ve dışkının yumuşaması için gereken sıvıyı da sağlar. Burada dikkat edilmesi gereken nokta suyun gazlı içecekler, çay ve kahveden alınmaması, sadece su olarak tüketilmesidir.
Meyve ve Meyve Suları: Bazı kişilerde üzüm ve erik suyu bağırsakları yumuşatarak kabızlığa iyi gelebilir. Genel olarak kuru erik ve kuru üzüm başta olmak üzere kurutulmuş meyveler yüksek oranda besin lifi içerdiğinden kabızlığa karşı önerilmektedir. Taze sıkılmış meyve suları ise kabızlığa iyi gelebilir ancak reflü ya da ülseri bulunanlar asitli meyve suları tüketiminde dikkatli olmalıdır.
Etlerin kalan kısımları ve yağlarından yapılan sosisler her türlü işlenmiş et gibi koruyucular içerdiği için bağırsak kanseri riskini artırıyor.
Sodyum nitrat ve sodyum eritorbat gibi eklenen koruyucu maddelerin sağlığa zararlı olduğu yapılan araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır. Özellikle her gün tüketildiğinde, sosisin bağırsak kanseri riskini %20 artırdığı ortaya çıkarılmıştır.
Sosiste kanser riski daha fazla
Dünya Kanser Araştırmaları Fonu’nun yaptığı bir diğer araştırmada ise salam, pastırma gibi diğer şarküteri ürünlerine nazaran sosislerdeki kanser riskinin daha fazla olduğu kaydedilmiştir. ABDli araştırmacılar sosislerin çocuklarda daha da tehlikeli olduğunu vurgulamaktadır. Yiyeceklere bağlı boğulma vakalarının %17’sinin sosis tüketimine bağlı olduğu görülmüştür.

Spor ayakkabınız yıkamanıza rağmen kötü kokuyorsa, kullanılmış poşet çayla kötü kokulara elveda diyebilirsiniz.
Spor ayakkabılar, rahatlıkları ve tasarımları sayesinde yedisinden yetmişine birçok insanın tercih ettiği ayakkabı türleridir. Aynı zamanda sık sık kullanılmasından örtürü ayak terine maruz kalması ve yeterince havalandırılmaması yüzünden genellikle en çok kötü koku salgılayan eşyalardan biridir.
Eğer sizin de spor ayakkabınız kötü kokuyor ve bu koku bir türlü çıkmıyorsa, içine 1 adet konulduğunda kulanılmış poşet çay koyup beklettiğinizde deodorant etkisi yaşatarak kötü kokuları yok edecektir.
Dünya Kanser Araştırmaları Fonu’nun yaptığı bir diğer araştırmada ise salam, pastırma gibi diğer şarküteri ürünlerine nazaran sosislerdeki kanser riskinin daha fazla olduğu kaydedilmiştir. ABDli araştırmacılar sosislerin çocuklarda daha da tehlikeli olduğunu vurgulamaktadır. Yiyeceklere bağlı boğulma vakalarının %17’sinin sosis tüketimine bağlı olduğu görülmüştür.
| KÖTÜ,KOKULARI,ÖNLEMEK İÇİN KULLANDIĞINIZ POŞET ÇAYLARI ATMAYINIZ poşet çayla kötü kokuları giderin |
Spor ayakkabınız yıkamanıza rağmen kötü kokuyorsa, kullanılmış poşet çayla kötü kokulara elveda diyebilirsiniz.
Spor ayakkabılar, rahatlıkları ve tasarımları sayesinde yedisinden yetmişine birçok insanın tercih ettiği ayakkabı türleridir. Aynı zamanda sık sık kullanılmasından örtürü ayak terine maruz kalması ve yeterince havalandırılmaması yüzünden genellikle en çok kötü koku salgılayan eşyalardan biridir.
Eğer sizin de spor ayakkabınız kötü kokuyor ve bu koku bir türlü çıkmıyorsa, içine 1 adet konulduğunda kulanılmış poşet çay koyup beklettiğinizde deodorant etkisi yaşatarak kötü kokuları yok edecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder