İSTİRİTYE MANTARİ
8 adet minik patates
Tuz, karabiber
Maydonoz ve taze sarımsak yaprağı
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Fırında Zeytinyağlı Kırmızı Biber
4-5 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze Sarımsaklı Kavrulmuş İstiridye Mantarı
İstiridye mantarı
2 yemek kaşığı zaytinyağı
Taze sarımsak
Tuz
Öncelikle kırmızı biberler yıkanıp kurulanır. Üstlerine bıçakla çizik atılarak açılır. Arasına birkaç damla zeytinyağı eklenip fırına verilir. 200 derecede 10 dk pişirilir. Bu arada patatesler küçük bir tencerede çok dağılmayacak şekilde haşlanır. İlk sıcağını atınca tepsiye dizilir ve üstlerine bir bardakla bastırılarak hafif ezilir. Kırmızı biberler, ikiye kesilmiş domatesler de tepsiye dizilir. Patateslerin üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı dökülür. Doğranmış maydonozlar ve taze sarımsak yaprakları da serpilip 300 derecede patateslerin üzeri hafif kızarana dek pişirilir.
Patatesler fırındayken yıkanıp ayıklanmış mantarlar bir havlu ile kurutulur. Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür ve hafif ısınınca mantarlar eklenir. Orta ateşte karıştırılmadan altları kızarana dek pişirilir. Diğer tarafları da çevrilip kızartılır. İnce kıyılmış taze sarımsaklar ve tuz eklenir. Bir iki defa yavaşça karıştırılır. Mantarlar iyice kızarınca ocaktan alınıp servis edilebilir.
8 adet minik patates
Tuz, karabiber
Maydonoz ve taze sarımsak yaprağı
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Fırında Zeytinyağlı Kırmızı Biber
4-5 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze Sarımsaklı Kavrulmuş İstiridye Mantarı
İstiridye mantarı
2 yemek kaşığı zaytinyağı
Taze sarımsak
Tuz
Öncelikle kırmızı biberler yıkanıp kurulanır. Üstlerine bıçakla çizik atılarak açılır. Arasına birkaç damla zeytinyağı eklenip fırına verilir. 200 derecede 10 dk pişirilir. Bu arada patatesler küçük bir tencerede çok dağılmayacak şekilde haşlanır. İlk sıcağını atınca tepsiye dizilir ve üstlerine bir bardakla bastırılarak hafif ezilir. Kırmızı biberler, ikiye kesilmiş domatesler de tepsiye dizilir. Patateslerin üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı dökülür. Doğranmış maydonozlar ve taze sarımsak yaprakları da serpilip 300 derecede patateslerin üzeri hafif kızarana dek pişirilir.
Patatesler fırındayken yıkanıp ayıklanmış mantarlar bir havlu ile kurutulur. Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür ve hafif ısınınca mantarlar eklenir. Orta ateşte karıştırılmadan altları kızarana dek pişirilir. Diğer tarafları da çevrilip kızartılır. İnce kıyılmış taze sarımsaklar ve tuz eklenir. Bir iki defa yavaşça karıştırılır. Mantarlar iyice kızarınca ocaktan alınıp servis edilebilir.

İSTİRİTYE MANTARİ (ZEYTİNYAĞLİ)
1 paket istiridye mantarı
1 soğan .
1 tatlı kaşığı salça,1 bardak domates rendesi
1 fincan pirinç
, tuz ,karabiber
3 tane biber
isteğe göre kırmızı biberde konabilir.
Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı koyun.
içine ince doğranmış soğanları ekleyin.
yeşil biberleri ince doğrayıp soğanla birlikte kavurun.
domatesi,salçasını, yıkanmış ve doğranmış mantarlile birlikte pirincinide ilave edin.
tuzunu ve karabiberini koyup az su ekleyin.(arzuya göre ,bir tatlı kaşığı şeker de lezzet verir.)
su kaynayınca kısık ateşte mantarlar pişene kadar pişirin.

******************************* İSTİRİTYE MANTARİ (TAVUKLU)
1 tavuk göğsü,
4 çorba kaşığı zeytin yağı,(isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz)
1 paket (400 gr) istiridye mantarı,
1 büyük kuru soğan,
1'er tane kırmızı biber, yeşil ve sarı biber,
1 küçük havuç
Tuz, pul biber, karabiber, kişniş, kekik.(istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz, ben bunları yakıştırdım )
Öncelikle soğanı soyup halka şeklinde doğrayalım. Kızdırdığımız zeytin yağına atıp mühürleyelim.
Serçe parmağı gibi doğradığımız tavuk göğsünü de yağa atıp onu da mühürleyelim.
Onlar biraz pişer gibi olunca, biberleri, havucu da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Ocağın altını orta ateşte tutalım.
Tavuk ve sebzeler suyunu salıp çekince mantarları şekline göre ince dilimleyip ekleyelim.
Mantarlar çabuk pişer zaten, onlar da suyunu salıp çekince tuz baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıp ocağı kapatalım.Biraz dinlenince servis yapalım.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder