20 Şubat 2015 Cuma

lezzet durağından


Firin makarna.

Malzemeler
1 paket fırın makarna
4 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
5 dal maydanoz
tuz
karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
Üzeri için:
kaşar peyniri
Hazıranışı
Fırın makarna paketinin üzerinde yazdığı dakika kadar haşlanır. Sıvı yağla harmanlanır.fırınlamak için borcama alınır, yumurta, tuz, rendelenmiş peynirler ve maydanoz eklenir, karıştırılır.
Beşamel sos için tereyağı eritilir. Un beyaz olarak kavrulur. Azar azar süt eklenir ve topaklanmaması için aralıksız çırpılır. Tuz eklenip ocaktan alınır. Borcamdaki makarnanın üzerini kapatacak şekilde yayılır. 200 derece fırına verilir, üzeri kabuk tutup hafif renk değiştirince rendelenmiş kaşar peyniri serpilip tekrar fırınlanır ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak ya da soğuk servis edilebilir. Afiyet olsun…
 

Hiç yorum yok: