16 Şubat 2015 Pazartesi

findlandiya mutfağından

 
karamel 
Sen, bir tatlı tabağına biraz hoşgörü eklemek bazı Murray Nehri Tuz gevreği (benim tercih seçim) atmak için muhteşem bir karamel sos can not beat ve yüce normal dönüştürülmüş oluyor!
Bu sadece bir günde yapmak veya iki gün önce onu dağıtıp olacak, Noel için başka bir muhteşem
bir hediye fikri.
malzemeler
2 su bardağı
beyaz şeker
170g tereyağı, oda sıcaklığında
parçalar halinde kesilmiş
1 su bardağı krema çift (ya da en azından% 36 yağ içeriği ile bir krem
)
2 çay kaşığı Murray River Tuz gevreği (veya benzeri
)
Ticaret araçları
şeker
termometre
Sterilize kavanoz veya birkaç
küçük olanlar
yöntem
Büyük bir ağır tabanlı tencerenin içine şeker koyun

FinSkis Salted Caramel Sauce

Ingredients for hand kneading

300ml milk
1 dry yeast sachet – 7g
1/4 cup lukewarm water
3/4 cups white sugar
6 cups plain flour, plus more for dusting/kneading
120g unsalted butter
1/4 tsp salt
3 egg yolks
1 tbs ground cardamom
Sweet baste
2 tsp cinnamon
2 tbs white sugar
1/4 cup melted butter
1/4 almond meal (optional)
egg wash – 1 egg and 2 tbs milk
1/4 cup raw or coffee sugar

Method

Korvapuusti - Pulla aka Finnish Cardamom Scrolls
Mix together the yeast, lukewarm water and pinch of the sugar. Leave for about five minutes and see if it activates – you will see bubbles. If you still haven’t seen anything after about 20 minutes then do it again with another batch of yeast.
Meanwhile, heat the milk up to scolding point then then take off the heat. Add the butter, sugar and eggs yolks to the cooling milk. Leave it to cool to lukewarm, then add the yeast mixture.
Add the flour, cardamom and salt, stirring till combined.
Once you can no longer stir it, take it out and knead for 10 – 15 minutes till it’s silky smooth
Korvapuusti - Pulla aka Finnish Cardamom Scrolls
Place in a lightly oiled bowl and cover. Leave to to rise in a warm place till doubled in size
Knock down
Give it a light knead again
Korvapuusti - Pulla aka Finnish Cardamom Scrolls
Then roll out into a rectangle shape. The flatter you can get it the more rotations you will get.
Korvapuusti - Pulla aka Finnish Cardamom Scrolls
For the basting mixture, mix together the sugar, cinnamon and almond meal.  Brush the surface with the melted butter and then sprinkle over the cinnamon mixture
Korvapuusti - Pulla aka Finnish Cardamom Scrolls
Roll up into a tight cylinder
Korvapuusti - Pulla aka Finnish Cardamom Scrolls
Korvapuusti - Pulla aka Finnish Cardamom Scrolls
With a sharp knife cut the roll into triangle shapes
Korvapuusti - Pulla aka Finnish Cardamom Scrolls
To get the classic coffee scroll look, press down the centre of the narrowest point. Place on a lined baking tray and then brush with the egg wash and sprinkle with the raw or coffee crystals
Korvapuusti - Pulla aka Finnish Cardamom Scrolls
Cook for about 20 minutes at 200°c / 400°f
Enjoy warm with friends and coffee!
Korvapuusti - Pulla aka Finnish Cardamom Scrolls
 Korvapuusti - Pulla aka Finlandiya Kakule Scrolls
Yazar: finski en
Reçete türü: Tatlı | Tatlı Ekmek
Mutfak: Finnis
Hazırlık süresi: 3 saat
Cook süresi: 25 dakika
Toplam süre: 3 saat 25 dakika
Öğün: 15
Geleneksel sonra örgülü somun haline ve klasik Fin tedavi dilimlenmiş ama biz bu yol çok bunun gibi yapın. Arkadaş bir kahve etrafında geldiğinde ısınmak için bazı var bu yüzden bu dondurma gerçekten iyi yani büyük bir toplu iş yapmak.
malzemeler
300ml süt
1 kuru maya poşet - 7g
¼ fincan ılık su
¾ bardak beyaz şeker
bardak sade un, toz alma daha
120g tuzsuz tereyağı
¼ çay kaşığı tuz
3 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı öğütülmüş kakule
Tatlı tarçın yağlamak
2 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı beyaz şeker
¼ fincan eritilmiş tereyağı
¼ badem yemek (isteğe bağlı)
talimatlar
Birlikte şeker maya, ılık su ve tutam 1.Mix. Yaklaşık beş dakika bekletin ve aktive görmek - kabarcıklar göreceksiniz. Eğer hala yaklaşık 20 dakika sonra bir şey görmedim sonra maya başka parti ile bunu tekrar.
2.Meanwhile, daha sonra azar noktaya kadar süt ısıtmak ısı çıkar. Soğutma süt tereyağı, şeker ve yumurta sarısı ekleyin. Daha sonra, ılık soğumaya maya karışımı ekleyin bırakın.
Un, kakule, tuz birleştirildi kadar karıştırıldıktan 3.Add.
Artık karıştırın yapabilirsiniz 4.Once pürüzsüz ipeksi olana kadar, onu çıkar ve 10-15 dakika yoğurun
Hafifçe yağlanmış kase ve kapak 5.Place. Boyutu iki katına kadar sıcak bir yerde yükselmeye bırakın
Hazır 6.Once geri vurmak ve o tekrar yoğurun bir ışık verir
Bir dikdörtgen şekil içine 7.Roll. Düz bunu alırsınız daha fazla rotasyonları alabilirsiniz.
Teyelleme karışımı 8.For birlikte şeker, tarçın ve badem yemek karıştırın. Eritilmiş tereyağı ile yüzey fırçalayın ve sonra tarçın karışımı serpin
Sıkı bir silindir içine 9.Roll ve keskin bir bıçakla üçgen şekiller halinde rulo kesti. Klasik kahve kaydırma görünümü elde dar noktasının merkezini aşağı basın.
Bir kaplı fırın tepsisine 10.Place ve daha sonra yumurta yıkama ile fırça ve çiğ ya da kahve kristalleri serpin
11.Cook 200 ° C / 400 ° F, yaklaşık 20 dakika boyunca
12.Enjoy sıcak!

Hiç yorum yok: