Izgara Sebzeli ve Peynirli Sandviç Tarifi
Hazırlama Süresi
15 Dakika
Kalori
Hazırlama Süresi
15 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 285 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
1 Kişiliktir
MALZEMELER
3 dilim tahıllı ekmek
1 adet küçük kabak
1 adet küçük boy patlıcan
3 dilim scamorza peyniri (tuzu alınmış Urfa peyniri veya Çerkez peyniri )
3 dilim salam ya da jambon
Kekik
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Izgara sebzeli ve peynirli sandviç için kabak ve patlıcanı yıkayıp bir gece önceden dilimleyin. Sebzeleri derin bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, bir tutam tuz, kekik ve karabiber ekleyip tatlandırdıktan sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da ızgarada soteleyin.
Sabah evden çıkmadan önce sandviç için tercih ettiğiniz tahıllı tost ekmeklerinin arasına ızgara sebzeler, peynir ve jambon dilimlerini yerleştirin.
(Sandviçinizi iki ya da üç katlı olarak hazırlayabilirsiniz.) (Sebzelere fazla tuz ekmeyin. Kullanacağınız salam ya da jambonda bulunan tuz sandviçe yeterli gelecektir.)
Porsiyon Sayısı
1 Kişiliktir
MALZEMELER
3 dilim tahıllı ekmek
1 adet küçük kabak
1 adet küçük boy patlıcan
3 dilim scamorza peyniri (tuzu alınmış Urfa peyniri veya Çerkez peyniri )
3 dilim salam ya da jambon
Kekik
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Izgara sebzeli ve peynirli sandviç için kabak ve patlıcanı yıkayıp bir gece önceden dilimleyin. Sebzeleri derin bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, bir tutam tuz, kekik ve karabiber ekleyip tatlandırdıktan sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da ızgarada soteleyin.
Sabah evden çıkmadan önce sandviç için tercih ettiğiniz tahıllı tost ekmeklerinin arasına ızgara sebzeler, peynir ve jambon dilimlerini yerleştirin.
(Sandviçinizi iki ya da üç katlı olarak hazırlayabilirsiniz.) (Sebzelere fazla tuz ekmeyin. Kullanacağınız salam ya da jambonda bulunan tuz sandviçe yeterli gelecektir.)
Hazırlama Süresi
15 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 460 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
8 ince dilim tost ekmeği
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
3 adet dilimlenmiş orta boy domates
Tuz
2 fincan taze marul
170 gr taze mozzarella peyniri
2 adet yağı alınmış ve dilimlenmiş ton balığı konservesi
HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerini kısa bir süre tost makinesinde ısıtın.
Sarımsağı küçük parçalara bölüp zeytinyağı ile harmanlayın.
Domates dilimlerini tuzla tatlandırın.
Sandviç ekmeklerine önce taze marul yapraklarından yerleştirin sonra domates, zeytinyağı ile harmanlanmış sarımsak, peynir ve ton balığını yerleştirin.
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
8 ince dilim tost ekmeği
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
3 adet dilimlenmiş orta boy domates
Tuz
2 fincan taze marul
170 gr taze mozzarella peyniri
2 adet yağı alınmış ve dilimlenmiş ton balığı konservesi
HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerini kısa bir süre tost makinesinde ısıtın.
Sarımsağı küçük parçalara bölüp zeytinyağı ile harmanlayın.
Domates dilimlerini tuzla tatlandırın.
Sandviç ekmeklerine önce taze marul yapraklarından yerleştirin sonra domates, zeytinyağı ile harmanlanmış sarımsak, peynir ve ton balığını yerleştirin.
Mozzarella Peynirli Mini Omlet Sandviçler
Hazırlama Süresi
25 Dakika
Kalori
Hazırlama Süresi
25 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 250 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
8 dilim suda mozzarella peyniri (160 gram)
6 adet yumurta
2 ince dilim tam buğday ekmeği
1 adet şerit kırmızı biber
Akdeniz yeşilliği
Fesleğen
Sarımsak
Sızma zeytinyağı
Tuz
Tane karabiber
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları bir kabın içinde çırpın. İçine kıyılmış fesleğen ve bir tutam tuz ilave edip karıştırın. Tavayı ısıtıp zeytinyağı gezdirin. Omlet karışımını sıcak tavada pişirip soğumaya bırakın.
Tam buğday ekmeği dilimlerini kızartın. Ekmekleri 1 diş sarımsak ile ovup üzerine zeytinyağı gezdirin. Ekmekleri iki parçaya ayırın.
Hazırladığınız omlet ılıdıktan sonra 8 adet dikdörtgen oluşturacak şekilde kesin. 2 dilim omletin arasına 2 dilim suda mozzarella peyniri, sarımsaklı ekmek ve Akdeniz yeşilliği yerleştirip 2 adet kürdan ile tutturun.
Hazırladığınız 4 adet omlet sandviçi tabağa dizin. Üzerine öğütülmüş karabiber serptikten sonra zeytinyağı gezdirin. Küp şeklinde doğranmış kırmızıbiberler ile süsleyip servis yapın.
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
8 dilim suda mozzarella peyniri (160 gram)
6 adet yumurta
2 ince dilim tam buğday ekmeği
1 adet şerit kırmızı biber
Akdeniz yeşilliği
Fesleğen
Sarımsak
Sızma zeytinyağı
Tuz
Tane karabiber
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları bir kabın içinde çırpın. İçine kıyılmış fesleğen ve bir tutam tuz ilave edip karıştırın. Tavayı ısıtıp zeytinyağı gezdirin. Omlet karışımını sıcak tavada pişirip soğumaya bırakın.
Tam buğday ekmeği dilimlerini kızartın. Ekmekleri 1 diş sarımsak ile ovup üzerine zeytinyağı gezdirin. Ekmekleri iki parçaya ayırın.
Hazırladığınız omlet ılıdıktan sonra 8 adet dikdörtgen oluşturacak şekilde kesin. 2 dilim omletin arasına 2 dilim suda mozzarella peyniri, sarımsaklı ekmek ve Akdeniz yeşilliği yerleştirip 2 adet kürdan ile tutturun.
Hazırladığınız 4 adet omlet sandviçi tabağa dizin. Üzerine öğütülmüş karabiber serptikten sonra zeytinyağı gezdirin. Küp şeklinde doğranmış kırmızıbiberler ile süsleyip servis yapın.
Hazırlama Süresi
10 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 260 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
1 Kişiliktir
MALZEMELER
1 adet sandviç ekmeği
100 gram ricotta peyniri
60 gram taze ıspanak
1 dilim jambon (60 gram)
1 adet küçük domates
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ricotta peynirli ıspanaklı sandviç için ricotta peyinirini bir kaba alıp üzerine bir tutam tuz, karabiber serpip zeytinyağı gezdirerek tatlandırın.
Taze ıspanakları iyice yıkayıp kurutucudan geçirdikten sonra küçük parçalara bölün ve peynirli karışımın içine ekleyip karıştırın.
Sandviç ekmeğini enlemesine ikiye kesin. İki parçanın bir noktadan da olsa kopmamasına özen gösterin. Ekmeğin içine ricotta peynirli karışımı sürün. Üzerine domates ve jambon dilimlerini yerleştirin.
Sandviçin yemek vaktine kadar kurumaması için streç filme sarıp kapaklı bir kaba alın.
Porsiyon Sayısı
1 Kişiliktir
MALZEMELER
1 adet sandviç ekmeği
100 gram ricotta peyniri
60 gram taze ıspanak
1 dilim jambon (60 gram)
1 adet küçük domates
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ricotta peynirli ıspanaklı sandviç için ricotta peyinirini bir kaba alıp üzerine bir tutam tuz, karabiber serpip zeytinyağı gezdirerek tatlandırın.
Taze ıspanakları iyice yıkayıp kurutucudan geçirdikten sonra küçük parçalara bölün ve peynirli karışımın içine ekleyip karıştırın.
Sandviç ekmeğini enlemesine ikiye kesin. İki parçanın bir noktadan da olsa kopmamasına özen gösterin. Ekmeğin içine ricotta peynirli karışımı sürün. Üzerine domates ve jambon dilimlerini yerleştirin.
Sandviçin yemek vaktine kadar kurumaması için streç filme sarıp kapaklı bir kaba alın.

Hazırlama Süresi
90 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 250 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
6 Kişiliktir
MALZEMELER
Choux hamuru için
125 gram un
60 gram tereyağı
50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
4 adet yumurta
Kırmızı pul biber
Kabartma tozu
Tuz
Harcı için
250 gram rendelenmiş keçi peyniri
4 adet soğan
1 demet marul
Maydanoz
Tereyağı
HAZIRLANIŞI
Choux hamuru için 250 ml suyu tereyağı ve bir tutam tuz ile kaynatın. Unun hepsini içine döküp karışım yoğunlaşana ve tencereden ayrılana kadar devamlı karıştırın. Karışımı elektrikli hamur yoğurma makinesine alıp soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra 4 adet yumurta, parmesan peyniri, bir tutam kırmızı pul biber ve yarım çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip hamur karıştırıcı ile çırpın.
Karışımı tırtıllı duy taktığınız geniş ağızlı hamur sıkma torbasına doldurup yağlı pişirme kağıdı kaplı fırın tepsinin üzerine 12 adet dar halka çıkacak şekilde sıkın. (Halkaların ortası, hamurun kabarması ile birlikte yapışacaktır.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Diğer tarafta harç için ince doğranmış soğanları, maydanoz ve tereyağı ile kavurduktan sonra içine keçi peynirini ekleyip karıştırın. Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız choux hamurlu sandviçlerin içini, marul ve keçi peyniri karışımı ile doldurup servis yapın.
Porsiyon Sayısı
6 Kişiliktir
MALZEMELER
Choux hamuru için
125 gram un
60 gram tereyağı
50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
4 adet yumurta
Kırmızı pul biber
Kabartma tozu
Tuz
Harcı için
250 gram rendelenmiş keçi peyniri
4 adet soğan
1 demet marul
Maydanoz
Tereyağı
HAZIRLANIŞI
Choux hamuru için 250 ml suyu tereyağı ve bir tutam tuz ile kaynatın. Unun hepsini içine döküp karışım yoğunlaşana ve tencereden ayrılana kadar devamlı karıştırın. Karışımı elektrikli hamur yoğurma makinesine alıp soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra 4 adet yumurta, parmesan peyniri, bir tutam kırmızı pul biber ve yarım çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip hamur karıştırıcı ile çırpın.
Karışımı tırtıllı duy taktığınız geniş ağızlı hamur sıkma torbasına doldurup yağlı pişirme kağıdı kaplı fırın tepsinin üzerine 12 adet dar halka çıkacak şekilde sıkın. (Halkaların ortası, hamurun kabarması ile birlikte yapışacaktır.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Diğer tarafta harç için ince doğranmış soğanları, maydanoz ve tereyağı ile kavurduktan sonra içine keçi peynirini ekleyip karıştırın. Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız choux hamurlu sandviçlerin içini, marul ve keçi peyniri karışımı ile doldurup servis yapın.
Fıstık Sos ile Tavuk Izgara Sandviç
Hazırlama Süresi
45 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 435 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
6 Kişiliktir
MALZEMELER
İki adet yarım, 900 gram derisiz, kemiksiz tavuk göğsü
1 çorba kaşığı ve ek olarakı 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
1 küçük diş sarımsak
1/2 fincan şekersiz hindistan cevizi sütü
1/4 çay kaşığı köri tozu
1/2 su bardağı tuzsuz kabuklu fıstık
1 yemek kaşığı doğranmış kişniş artı bir miktar daha
2 çay kaşığı taze limon suyu
Deniz tuzu
2 su bardağı kiraz domates
Bir tutam tuz
6 adet uzunlamasına bölünmüş baget ekmek
HAZIRLANIŞI
Yarım tavuk göğüslerini şef bıçağıyla dikkatli bir şekilde uzunlamasına ikiye bölünüz.
Kömür mangalınızı orta sıcaklıkta; eğer gaz kullanacaksanız ise ortanın biraz altında hazırlayın. Aynı esnada küçük bir sos tavasında 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve sarmısakı karıştırıp yağ kızana kadar ısıtın. Daha sonra içine hindistan cevizi sütü ve köri tozu ekleyip karıştırın. Karışım kaynadıktan sonra bir blendera geçirin. İçine fıstık, kişniş, lime suyu ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip püre haline getirin.
Orta boy bir tavada domates, kalan zeytinyağı biraz tuz ve şekeri karıştırın. Orta ateşte ısıttıktan sonra tavayı ileriye doğru ateşin üzerinden sallamaya başlayın. Domateslerin zarları açılıp yumuşamaya başlayana kadar ortalama 5 dakika bu şekilde pişirin. Ateşten alıp kenara ayırın.
Tavuk parçalarını zeytinyağıyla yağlayıp her iki tarafı da 5 - 6 dakika pişirin. Bir tepsiye alın. Ekmekleri ateş üzerinde kesik kısmı alta gelecek şekilde kızartın. Ekmeklerin üstünde tavuk, fıstık sosu, domates ve taze kişniş ile servis yapın.
Not: Fıstık sosunu iki gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Servis yapmadan önce dolaptan çıkarıp odak sıcaklığına gelmesini bekleyin ve içine 1 - 2 kaşık çay kaşığı su ekleyin.
SABAH ÇİÇEĞİMİZ..................Porsiyon Sayısı
6 Kişiliktir
MALZEMELER
İki adet yarım, 900 gram derisiz, kemiksiz tavuk göğsü
1 çorba kaşığı ve ek olarakı 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
1 küçük diş sarımsak
1/2 fincan şekersiz hindistan cevizi sütü
1/4 çay kaşığı köri tozu
1/2 su bardağı tuzsuz kabuklu fıstık
1 yemek kaşığı doğranmış kişniş artı bir miktar daha
2 çay kaşığı taze limon suyu
Deniz tuzu
2 su bardağı kiraz domates
Bir tutam tuz
6 adet uzunlamasına bölünmüş baget ekmek
HAZIRLANIŞI
Yarım tavuk göğüslerini şef bıçağıyla dikkatli bir şekilde uzunlamasına ikiye bölünüz.
Kömür mangalınızı orta sıcaklıkta; eğer gaz kullanacaksanız ise ortanın biraz altında hazırlayın. Aynı esnada küçük bir sos tavasında 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve sarmısakı karıştırıp yağ kızana kadar ısıtın. Daha sonra içine hindistan cevizi sütü ve köri tozu ekleyip karıştırın. Karışım kaynadıktan sonra bir blendera geçirin. İçine fıstık, kişniş, lime suyu ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip püre haline getirin.
Orta boy bir tavada domates, kalan zeytinyağı biraz tuz ve şekeri karıştırın. Orta ateşte ısıttıktan sonra tavayı ileriye doğru ateşin üzerinden sallamaya başlayın. Domateslerin zarları açılıp yumuşamaya başlayana kadar ortalama 5 dakika bu şekilde pişirin. Ateşten alıp kenara ayırın.
Tavuk parçalarını zeytinyağıyla yağlayıp her iki tarafı da 5 - 6 dakika pişirin. Bir tepsiye alın. Ekmekleri ateş üzerinde kesik kısmı alta gelecek şekilde kızartın. Ekmeklerin üstünde tavuk, fıstık sosu, domates ve taze kişniş ile servis yapın.
Not: Fıstık sosunu iki gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Servis yapmadan önce dolaptan çıkarıp odak sıcaklığına gelmesini bekleyin ve içine 1 - 2 kaşık çay kaşığı su ekleyin.
Kolay ve lezzetli bir gül böreği tarifi
Malzemeler ve tarifi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
http://goo.gl/LGFlEp
Malzemeler ve tarifi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
http://goo.gl/LGFlEp







Hiç yorum yok:
Yorum Gönder