Genelde
Gaziantep yöresine ait hem tadı lezzetli hemde oldukça doyurucu bir
tarif. Fırında yapıldığı için sağlıklı olsa da kalorisi yüksektir.
Afiyet olsun
http://www.yemektarif.im/rec…/firinda-patatesli-kuzu-tarifi/
http://www.yemektarif.im/rec…/firinda-patatesli-kuzu-tarifi/
Genelde
Gaziantep yöresine ait hem tadı lezzetli hemde oldukça doyurucu bir
tarif. Fırında yapıldığı için sağlıklı olsa da kalorisi yüksektir.
Afiyet olsun
yemektarif.im
*****************
Saray Tatlısı Tarifi heart ifade simgesi >> heart ifade simgesi http://www.yemektarif.im/recipe/saray-tatlisi-tarifi/
Halamlarda
yediğim ve görüntüsü oldukça tanıdık gelen bu tatlının tadı damağımda
kalmıştı. Tatlıyı yedikten sonra hemen tarifini aldım ve evde
yapabileceğimi düşündüm. Buyrun sizde faydalanın
yemektarif.im
*************
Islama Köfte Tarifi Ve Malzemeleri
Ve Daha Fazlası İçin ; http://www.pilav.org/islama-kofte-tarifi/
Ve Daha Fazlası İçin ; http://www.pilav.org/islama-kofte-tarifi/
Donut
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı ılık su
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket yaş maya (42 gram)
1/2 çay kaşığı tuz
75 gram tereyağı
2 adet yumurta
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı ılık su
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket yaş maya (42 gram)
1/2 çay kaşığı tuz
75 gram tereyağı
2 adet yumurta
Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
KAÇ ADET?
30 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
60 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
Püf noktası:
Hamurlara kolay şekil vermek ve yapışmalarını önlemek için ellerinizi yağladıktan sonra şekil verin, bekletmeden kızgın yağda kızartın.
Pişirme önerisi:
Pişirme işlemini temiz yağda, fritözde de gerçekleştirebilirsiniz.
Servis önerisi:
Ev yapımı donutları benmari usulü eritilmiş renk renk ve çeşitli çikolata ya da glazürlerle süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alın. Süt ve ılık su ile karıştırarak eritin.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, tuz ve toz şekeri ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi toparlayın. Kulak memesi yumuşaklığında açarken sizi yormayacak bir hamur elde edin.
Üzerine nemli bir bez örttüğünüz hamuru, 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
Mayalanan hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın.
Yuvarlak bir kalıp yardımıyla açtığınız hamurdan parçalar çıkartın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Şekil verdiğiniz donutları, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızartın. Son mayalanması da tamamlanan donutları, derin ve kızgın yağda aralarda ters çevirerek kızartın.
Fazla yağını bırakmaları için; kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz puf tatlıları servis tabağına alın.
Üzerlerine pudra şekeri elediğiniz donutları ılık ya da arzuya göre soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
KAÇ ADET?
30 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
60 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
Püf noktası:
Hamurlara kolay şekil vermek ve yapışmalarını önlemek için ellerinizi yağladıktan sonra şekil verin, bekletmeden kızgın yağda kızartın.
Pişirme önerisi:
Pişirme işlemini temiz yağda, fritözde de gerçekleştirebilirsiniz.
Servis önerisi:
Ev yapımı donutları benmari usulü eritilmiş renk renk ve çeşitli çikolata ya da glazürlerle süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alın. Süt ve ılık su ile karıştırarak eritin.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, tuz ve toz şekeri ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi toparlayın. Kulak memesi yumuşaklığında açarken sizi yormayacak bir hamur elde edin.
Üzerine nemli bir bez örttüğünüz hamuru, 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
Mayalanan hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın.
Yuvarlak bir kalıp yardımıyla açtığınız hamurdan parçalar çıkartın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Şekil verdiğiniz donutları, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızartın. Son mayalanması da tamamlanan donutları, derin ve kızgın yağda aralarda ters çevirerek kızartın.
Fazla yağını bırakmaları için; kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz puf tatlıları servis tabağına alın.
Üzerlerine pudra şekeri elediğiniz donutları ılık ya da arzuya göre soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder