21 Ocak 2015 Çarşamba

FİLO HAMUR

evde   filo   hazırlamak   böreklik  
 Philo sık pasta hazırlamak desertisa bir Yunan çeşitli ve Türk mutfağında kullanılan hamur, çok ince, şeffaf sayfaları.
Malzemeler:
 Un
 4 su bardağı
 Tuz
 Yağ
 1/4 su bardağı
Sıcak su
1 1/3 su bardağı
*****
Gatserit un, tuz, su ve yağ ilave edin.  Hamur yoğurun.  Yumuşak, elastik ve pürüzsüz dönüş yapışkan hamur, ama zelvas kaçının.  Hamur 1 saat plastik ve izin odasında onları sarılmış sonra.  Hamur, hemen kullanmaya selofan Bandaj ekstra bir rasyon ve 7-8 gün buzdolabında tutmak için plan değilse.  Kullanmadan önce oda sıcaklığına
 
როგორ მოვამზადოთ ფილოს ცომი სახლში
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gatserit un, tuz, su ve yağ ilave edin. მოზილეთ ცომი. Hamur yoğurun. თავიდან ცომი წებოვანია, მაგრამ ზელვასთან ერთად რბილი, ელასტიური და პრიალა გახდება. Yumuşak, elastik ve pürüzsüz dönüş yapışkan hamur, ama zelvas kaçının. ამის შემდეგ ცომი ცელოფანში გაახვიეთ და ოთახში დატოვეთ 1 საათი. Hamur 1 saat plastik ve izin odasında onları sarılmış sonra. თუ მთლიანი ცომის გამოყენებას მაშინვე არ გეგმავთ, ზედმეტი ულუფა ცელოფანში შეახვიეთ და მაცივარში შეინახეთ 7-8 დღე. Hamur, hemen kullanmaya selofan Bandaj ekstra bir rasyon ve 7-8 gün buzdolabında tutmak için plan değilse. გამოყენებამდე კი ოთახის ტემპერატურაზე დატოვეთ. Kullanmadan önce oda sıcaklığına bırakın.

ცომი (მთლიანი ულუფა) გაყავით 12 თანაბარ ნაწილად. Hamur (tüm gıda) 12 eşit parçaya bölmek için. მიეცით ბურთის ფორმა. Top şekli verin. დააფარეთ პირსახოცი ან ცელოფანი დანარჩენ გუნდებს, სანამ ერთს დაამუშავებთ. Bir tedavi kadar takımların geri kalanında havlu veya plastik değiştirin.
გადაიტანეთ ცომის გუნდა დაფქვილულ მაგიდაზე და დაიწყეთ გაბრტყელება რა ფორმითაც გსურთ. Masanın üzerinde hamur sürükleyin ve ekibi istediğiniz dapkvilul formun düzleşme başlar. იმუშავეთ ფრთხილად, მოაყარეთ ცომს ფქვილი, რომ არ მიეწებოს, გაწელეთ ხელებით, მაგრამ ცომი არ უნდა გახიოთ. Dikkatle çalışın elini uzatmak için, yapışkan olmayan un hamur serpin, ancak hamur açık parçaladı yok. გააბრტყელეთ მაქსიმალურად თხლად, ისე რომ თითქმის გამჭვირვალე გახდეს ცომი. Hamur hemen hemen saydam olacak şekilde mümkün olduğunca hafif döndürün.
მზა ფენა გადაიტანეთ პირსახოცზე, დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და ზემოდან კვლავ პირსახოცი. Hazır tabaka sürükleyin havlu, parşömen kağıt veya tekrar üstten bir havlu ile kaplayın.
დაამუშავეთ დანარჩენი ცომის გუნდებიც და თითოეული ფენა დაადეთ მეორეს. Diğer takımlar ve her katmanda hamur geri kalanını koyun. ფენებს შუა ჩააყოლეთ პერგამენტის ქაღალდი, ზემოდან კი პირსახოცი დააფარეთ. Parşömen kağıt orta katmanları Chaaqolet, üstünden bir havlu ile kaplayın.

მზა ცომი გამოიყენეთ მაშინვე სხვადასხვა სახის ღვეზელის ან ბაქლავის მოსამზადებლად. Hemen kullanın veya Baklava hazır hamur pasta çeşitli hazırlamak
 
 
 

Hiç yorum yok: