7 Aralık 2014 Pazar

LEFKE KEBABI

Malzemeler:
500-grm   kuşbaşı  et
3-adet  kuru  soğan
karabiber/tuz/su/pul biber
2-yemek  kaşığı  tereyağ

bir  büyük  pide
1  kaşık   tereyağı
yapılışı:
pideyi  küçük  parçalara  küp  şekli  kesin
tavada  1  kaşık    tereyağ  ile  biraz  kavurun   servis  tabağına  alıp  serin,
***
tencereye      eti,  doğradığımız  soğanı,   karabiber,tuz,  suyu  koyup  etler  yumuşayana  kadar  pişirin.     baharatı  ekleyin, kestiğiniz  pidelerin  üzerine  gezdirerek dökün,

bir  tavada  tereyağı  eritin  pul  biber,   karabiber,  ekleyin  yemeğin   üzerine  gezdirerek  dökün     içecekle  servis  edin  a.olsun
****************

Hiç yorum yok: