*İnsan olmanın ayırt edci özelliği,Allah'ı seven olmaktan çok,
Allah'ın Sevdiği olmayı bilmektir.
*******
İYİ KELAM
*Kendinizden başka hiç kimse size barışı getiremez.....R.W.Emerson
*********
GÜNÜN SÖZÜ
*Yaşamında kendisi olarak var olmamış biri,
Duygu, düşünce ve davranışlarıyla yaşamı özgürce kucaklayabilir''mi?
Doğan Cücenoğlu/gerçek özgürlük kitabından
İki Renk Humus Tarifi
Pek çok kişi humusu zor bir yemek diye bilir, oysa birkaç kısa yolla 15 dakikada hazırlanacak, çok karizmatik bir meze. Yapılışında 2 kısa yol var, bunları size sır olarak vermek istiyorum. Birincisi, nohudu haşlamak epey vakit aldığından, haşlanmış konserve nohut kullanmak. İkincisi ise nohudun kabuklarını çıkarma meselesi. Bakın bu çok önemli, iyi bir humusta kabuk olmaz; kabuk, krem gibi olmasına ve acılaşmasına neden olur. Kabukları çıkarmanın en iyi yolu, pirinç yıkama kabını kullanmak. Kabukları eskiden tek tek soyarlarmış, benim yöntemim ise şöyle: Pirinç yıkama kabına nohutları dökün, kabı musluğun altına koyup suyu açın ve elinizle nohutları ovuşturmaya başlayın. Kabuklar su yüzeyine çıkacak, pirinç yıkama deliğinden su aktığı için de kenarda toplanacaktır. Dolayısıyla 800 gr. nohutun derileri 1 dakikada soyulmuş olur. Humus soyma ile alakalı ipucunu videolu olarak püf noktaları bölümünden izleyebilirsiniz.
800 gr. nohut, 4 diş sarımsak, 200 gr. tahin, ½ çay bardağı su, 1 çay bardağı limon suyu, 4 çorba kaşığı zeytinyağını ve istediğiniz miktarda tuzu mutfak robotuna koyun ve hiç tane kalmayınca kadar karıştırın.
Humusunuz hazırdır. Bu şekilde humus daha sulu ve sos gibi oluyor. Bu klasik humusun yarısını ayırdıktan sonra kalanını fesleğenli yapabilirsiniz ki masanız yeşilin rengiyle şenlensin. Bir tavaya 1 avuç çam fıstığını koyun ve rengi dönene kadar çevirin. ½ bağ fesleğeni havana koyup, rahat ezebilmek bir parça tuz ekleyin iyice ezin. Ardından tavadaki fıstıkları da ekleyip kabaca dövmeye devam edin. Bu sosu mutfak robotunda kalan humusa iyice yedirin ve robotu tekrar çalıştırın. İki renk humusunuz servise hazır. Klasik humusun üzerine kimyon ve sumak serpmek benim için olmazsa olmaz. Fesleğenli humusa da bir parça zeytinyağı ve birkaç parça çamfıstığı serpebilirsiniz.
Malzemeler (4-6 Kişilik)
800 gr. nohut 200 gr. tahin 1 çay bardağı limon suyu 4 diş sarımsak ½ çay bardağı su 4 çorba kaşığı zeytinyağı..............tuz, 1 bağ fesleğen. 1 avuç çam fıstığı. sumak..........kimyon ...........https://www.facebook.com/photo.php?
*************
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204227997354943&set=gm.616723135106066&type=1
Pekmezli Bonfile Tarifi
Tarife önce etleri pekmeze yatırarak başlıyorum. Bonfilenizi kasaptan bütün alın ve istediğiniz gibi kesin. Orta pişmiş için iki parmak kalınlığı yeterli. İki parmak kalınlığında iki dilim bonfile için, iki diş sarımsağı incecik doğrayın ve bir parça tuz ekleyip bıçağın tersiyle iyice ezin. (Bu tekniği bilmiyorsanız havan da kullanabilirsiniz) Etlerin her bir yüzüne dört-beş kez farklı yerlere saplayarak çatalın ucuyla yarımşar santimm derinliğinde delikler açın, ki sarımsaklı pekmez buralardan etin içine girebilsin. Dilim başına ikişer çorba kaşığı pekmez ve sarımsağı karıştırın. Etleri yatırın. İki çorba kaşığı pekmezi üzerine dökün. Her tarafının iyice pekmezlendiğinden emin olun. Orta yükseklikte ateşte üç çorba kaşığı zeytinyağı tavaya dökün. İki tarafını toplam dört dakika kadar pişirip, eti mühürleyin ve bir tabağa alın. Dinlenmesi için üzerini kapayın. Eti pişirdiğiniz tavaya ince doğranmış iki su bardağı kadar lahanayı ve beş diş sarımsağı ekleyin. Bendeki lahana biraz sert olduğu için soğanlardan daha önce pişirmeye başladım. İki adet soğanı ortadan bölüp, ince halkalar halinde doğrayın ve lahanaları pişirmeye başladıktan beş dakika sonra soğanları da ekleyin. Lahananın cinsine göre bu süre değişebilir. Kendilerini hafif bırakmaları önemli. Soğanlar rengini değiştirdikten sonra etleri sebzelerin üzerine koyuyoruz ki, ısısında pişmeye devam etsin.Eti nasıl sevdiğinize göre tekrar tavaya alma süreciniz değişecektir. Az pişmiş seviyorsanız, son dakikasında ısıtmalısınız. Orta pişmiş için soğanları ekledikten sonra, çok pişmiş için de lahanaları ekleyip iki dakika çevirdikten sonra ekleyin. Pekmez marine ederken etinizi pişirmeye başlayacak bile. Marine ettiğiniz sosun kalanını da tavaya dökün, ki pekmez tadı alttan daha da yoğun bir şekilde gelsin. Bu pişirme esnasında tavaya en başta yapışmış olan pekmez yavaş yavaş lahana ve soğana geçip onları tatlandıracak. Bunu yaparken ahşap bir spatulayla arada tavayı soğan ve lahanayla sıyırmanız önemli. Son beş dakikasında bir buçuk yemek kaşığı susam, iki tatlı kaşığı kadar tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber ekleyin. Afiyetle!
Marinasyon için
2 parmak kalınlığında 2 dilim bonfile 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı pekmez 3 çorba kaşığı zeytinyağ 2 su bardağı lahana 2 adet soğan 5 diş kabuklu sarımsak 1,5 çorba kaşığı susam 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber............Pekmezli Bonfile Tarifi
Tarife önce etleri pekmeze yatırarak başlıyorum. Bonfilenizi kasaptan bütün alın ve istediğiniz gibi kesin. Orta pişmiş için iki parmak kalınlığı yeterli. İki parmak kalınlığında iki dilim bonfile için, iki diş sarımsağı incecik doğrayın ve bir parça tuz ekleyip bıçağın tersiyle iyice ezin. (Bu tekniği bilmiyorsanız havan da kullanabilirsiniz) Etlerin her bir yüzüne dört-beş kez farklı yerlere saplayarak çatalın ucuyla yarımşar santimm derinliğinde delikler açın, ki sarımsaklı pekmez buralardan etin içine girebilsin. Dilim başına ikişer çorba kaşığı pekmez ve sarımsağı karıştırın. Etleri yatırın. İki çorba kaşığı pekmezi üzerine dökün. Her tarafının iyice pekmezlendiğinden emin olun. Orta yükseklikte ateşte üç çorba kaşığı zeytinyağı tavaya dökün. İki tarafını toplam dört dakika kadar pişirip, eti mühürleyin ve bir tabağa alın. Dinlenmesi için üzerini kapayın. Eti pişirdiğiniz tavaya ince doğranmış iki su bardağı kadar lahanayı ve beş diş sarımsağı ekleyin. Bendeki lahana biraz sert olduğu için soğanlardan daha önce pişirmeye başladım. İki adet soğanı ortadan bölüp, ince halkalar halinde doğrayın ve lahanaları pişirmeye başladıktan beş dakika sonra soğanları da ekleyin. Lahananın cinsine göre bu süre değişebilir. Kendilerini hafif bırakmaları önemli. Soğanlar rengini değiştirdikten sonra etleri sebzelerin üzerine koyuyoruz ki, ısısında pişmeye devam etsin.Eti nasıl sevdiğinize göre tekrar tavaya alma süreciniz değişecektir. Az pişmiş seviyorsanız, son dakikasında ısıtmalısınız. Orta pişmiş için soğanları ekledikten sonra, çok pişmiş için de lahanaları ekleyip iki dakika çevirdikten sonra ekleyin. Pekmez marine ederken etinizi pişirmeye başlayacak bile. Marine ettiğiniz sosun kalanını da tavaya dökün, ki pekmez tadı alttan daha da yoğun bir şekilde gelsin. Bu pişirme esnasında tavaya en başta yapışmış olan pekmez yavaş yavaş lahana ve soğana geçip onları tatlandıracak. Bunu yaparken ahşap bir spatulayla arada tavayı soğan ve lahanayla sıyırmanız önemli. Son beş dakikasında bir buçuk yemek kaşığı susam, iki tatlı kaşığı kadar tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber ekleyin. Afiyetle!
Marinasyon için
2 parmak kalınlığında 2 dilim bonfile 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı pekmez 3 çorba kaşığı zeytinyağ 2 su bardağı lahana 2 adet soğan 5 diş kabuklu sarımsak 1,5 çorba kaşığı susam 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
fbid=10204227965154138&set=gm.616721041772942&type=1Nagihan Sevda Cint
Güzelim Narlı Tavuk Tarifi
Bazen aklıma yeni bir tarif geliyor, bir heyecan bakıyorum, bilinen bir yemek olduğunu görünce hevesim kursağımda kalıyor. Bir yandan da seviniyorum: “Başkalarının da aklına gelmiş, sofralarda kendisine yer bulmuş olduğuna göre, belli ki anlamlı bir fikirmiş” diyorum. Narlı tavuk da işte o tariflerden… Güzelim nar, tavuğun liflerinin arasına girse nasıl olur derken, baktım ki çeşit çeşit narlı tavuklar varmış, Osmanlı mutfağı tabii ki nara bu şekilde de yer vermiş. Muhteşem hazinelere sahip bu mutfağa bir kez daha şapka çıkarmadan geçemeyeceğim. Yarım kilo tavuğu 1 santim kalınlık ve 6 santim uzunlukta şeritler halinde kesin. 1 adet soğanı 3 milim kalınlığında halkalar halinde kesin. Önce 4 çorba kaşığı zeytinyağında tavuk göğüslerini hafif kızarıncaya kadar devamlı karıştırararak çevirin. Yaklaşık 5 dakika sürer. Sonra tavukları kenara alın, aynı tencerede (tercihen döküm tencere) soğanları 3 dakika çevirin, tencereden alarak yerine uzun uzun doğradığınız 2 adet havucu koyup bir kez daha çevirin. Sonra tavuk, soğan ve havuçları bir araya toplayıp tepeleme dolu iki tatlı kaşığı unu koyun. Kapağını kapatıp 1 dakika bekleyin. İçine birer bardak tavuk suyu (yoksa kaynar su) ve nar suyu ekleyin. Bir bütün narın tanelerini de bir tülbent içinde aralarına katın. Bu şekilde 25 dakika kısık ateşte pişirin. Son 10 dakikasında 1 çubuk tarçının yarısını ekleyin. Pişince içinden alın. Yağda çevirdiğiniz tuzsuz fıstıkları, birkaç dal da taze kişniş yapağını üstüne ekleyebilirsiniz servis yaparken. Ben yanına güzel bir de humus yapıp keyfime keyif katarım…
Malzemeler
½ kg tavuk göğsü 1 adet soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet havuç--2 tatlı kaşığı un 1 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı nar suyu ½ çubuk tarçın Tuzsuz fıstık 1-2 dal taze kişniş........................https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204228004315117&set=gm.616723471772699&type=1
Fıstıklı Reyhanlı Kebap
2 orta boy soğanı küçücük küpler halinde doğrayın. 1 demet reyhanı rulo hale getirip ince ince doğrayın. Mor reyhanlarınızın kokusu mutfağı kaplayacak. 3 avuç Antep fıstığını, eğer kabukluysa kabuklarını temizleyin, ince parçalara gelecek şekilde bıçakla doğrayın. 1 kg.kıymaya, doğradığınız soğanları ekleyin. Ardından 2 çorba kaşığı domates salçası, 2 tatlı kaşığı biber salçasını da ekleyin. Baharatları da yoğurmaya başlamadan eklemekte fayda var. 2’şer çay kaşığı karabiber, kimyon, kuru nane, kekik, pulbiber ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin ve tüm malzemelerin iyice kaynaşması için yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra doğradığınız reyhan ve fıstığı da ekleyin ve biraz daha yoğurmaya devam edin. Kebap harcı iyice yoğrulduktan sonra 120 gr.lık bezelere ayırıp, dinlenmesi ve şişe daha rahat dizilebilmesi için buzdolabına yerleştirin. Eti şişe dizmek için bir kolaylık da kebap şişlerinin derin dondurucuya yerleştirilip, biraz bekletilmesi. Bu bekletme işlemlerinden sonra bezeleri şişin yukarısından takıp, hafif hareketlerle aşağı doğru yaymak gerekiyor ki iyice şişe sarılsın. Şişteki kıyma miktarı ne çok ince olacak ne de kalın. Bu şekilde dizdikten sonra kebaplarınız mangal közünde pişmeye hazır. Bende size ufak bir ipucu, pişirirken kebabınız ilk yağını damlattıktan sonra şişi çevirmek ve bu şekilde aralıklarla ters yüz yaparak pişmesini beklemek. Böylece şişten düşme ihtimali azalmış oluyor. 10-12 Kişilik
½ kg. kuzu, ½ kg. dana kıyma 2 adet orta boy soğan 2 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı tuz 2 çay kaşığı kırmızı biber 2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı kuru nane 2 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı domates salçası 2 tatlı kaşığı biber salçası 1 demet reyhan 3 avuç antep fıstığı------------https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204228009755253&set=gm.616723861772660&type=1
Bazen aklıma yeni bir tarif geliyor, bir heyecan bakıyorum, bilinen bir yemek olduğunu görünce hevesim kursağımda kalıyor. Bir yandan da seviniyorum: “Başkalarının da aklına gelmiş, sofralarda kendisine yer bulmuş olduğuna göre, belli ki anlamlı bir fikirmiş” diyorum. Narlı tavuk da işte o tariflerden… Güzelim nar, tavuğun liflerinin arasına girse nasıl olur derken, baktım ki çeşit çeşit narlı tavuklar varmış, Osmanlı mutfağı tabii ki nara bu şekilde de yer vermiş. Muhteşem hazinelere sahip bu mutfağa bir kez daha şapka çıkarmadan geçemeyeceğim. Yarım kilo tavuğu 1 santim kalınlık ve 6 santim uzunlukta şeritler halinde kesin. 1 adet soğanı 3 milim kalınlığında halkalar halinde kesin. Önce 4 çorba kaşığı zeytinyağında tavuk göğüslerini hafif kızarıncaya kadar devamlı karıştırararak çevirin. Yaklaşık 5 dakika sürer. Sonra tavukları kenara alın, aynı tencerede (tercihen döküm tencere) soğanları 3 dakika çevirin, tencereden alarak yerine uzun uzun doğradığınız 2 adet havucu koyup bir kez daha çevirin. Sonra tavuk, soğan ve havuçları bir araya toplayıp tepeleme dolu iki tatlı kaşığı unu koyun. Kapağını kapatıp 1 dakika bekleyin. İçine birer bardak tavuk suyu (yoksa kaynar su) ve nar suyu ekleyin. Bir bütün narın tanelerini de bir tülbent içinde aralarına katın. Bu şekilde 25 dakika kısık ateşte pişirin. Son 10 dakikasında 1 çubuk tarçının yarısını ekleyin. Pişince içinden alın. Yağda çevirdiğiniz tuzsuz fıstıkları, birkaç dal da taze kişniş yapağını üstüne ekleyebilirsiniz servis yaparken. Ben yanına güzel bir de humus yapıp keyfime keyif katarım…
Malzemeler
½ kg tavuk göğsü 1 adet soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet havuç--2 tatlı kaşığı un 1 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı nar suyu ½ çubuk tarçın Tuzsuz fıstık 1-2 dal taze kişniş........................https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204228004315117&set=gm.616723471772699&type=1
Fıstıklı Reyhanlı Kebap
2 orta boy soğanı küçücük küpler halinde doğrayın. 1 demet reyhanı rulo hale getirip ince ince doğrayın. Mor reyhanlarınızın kokusu mutfağı kaplayacak. 3 avuç Antep fıstığını, eğer kabukluysa kabuklarını temizleyin, ince parçalara gelecek şekilde bıçakla doğrayın. 1 kg.kıymaya, doğradığınız soğanları ekleyin. Ardından 2 çorba kaşığı domates salçası, 2 tatlı kaşığı biber salçasını da ekleyin. Baharatları da yoğurmaya başlamadan eklemekte fayda var. 2’şer çay kaşığı karabiber, kimyon, kuru nane, kekik, pulbiber ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin ve tüm malzemelerin iyice kaynaşması için yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra doğradığınız reyhan ve fıstığı da ekleyin ve biraz daha yoğurmaya devam edin. Kebap harcı iyice yoğrulduktan sonra 120 gr.lık bezelere ayırıp, dinlenmesi ve şişe daha rahat dizilebilmesi için buzdolabına yerleştirin. Eti şişe dizmek için bir kolaylık da kebap şişlerinin derin dondurucuya yerleştirilip, biraz bekletilmesi. Bu bekletme işlemlerinden sonra bezeleri şişin yukarısından takıp, hafif hareketlerle aşağı doğru yaymak gerekiyor ki iyice şişe sarılsın. Şişteki kıyma miktarı ne çok ince olacak ne de kalın. Bu şekilde dizdikten sonra kebaplarınız mangal közünde pişmeye hazır. Bende size ufak bir ipucu, pişirirken kebabınız ilk yağını damlattıktan sonra şişi çevirmek ve bu şekilde aralıklarla ters yüz yaparak pişmesini beklemek. Böylece şişten düşme ihtimali azalmış oluyor. 10-12 Kişilik
½ kg. kuzu, ½ kg. dana kıyma 2 adet orta boy soğan 2 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı tuz 2 çay kaşığı kırmızı biber 2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı kuru nane 2 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı domates salçası 2 tatlı kaşığı biber salçası 1 demet reyhan 3 avuç antep fıstığı------------https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204228009755253&set=gm.616723861772660&type=1
Nagihan Sevda Cint
Çökertme Kebabı
Güzelce temizlenmiş, siniri alınmış bonfileyi uzunlamasına şeritler halinde dilimleyin. Bonfileleri yarım saat marine sosunda bekleteceğiz. Sos için bir kaba önce etleri , ardından ezilmiş 2 diş sarımsağı, 4-5 dal taze kekiği, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber ile çekirdeklerini çıkardığınız 1 adet kurutulmuş acı kırmızı biberi ince ince doğrayıp ekleyin. Son olarak 1 tatlı kaşığı sarı hardal tohumunu da havanda döverek ekleyin. Etler marine olurken. 2 adet orta boy patatesi soyup, kibrit çöpünden hallice uzun ve kalınca şeritler halinde kesin. Havlu kağıt ile ıslaklığını alın ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile biraz tuz dökerek bir kapta harmanlayın. Fritto’nun aparatına doldurun ve fırına dikkatlice yerleştirin. Fritto’yu ızgara konumunda 280 dereceye ayarlayın. Patatesler pişerken. Yoğurdu oda sıcaklığına getirin. Havanda bir miktar tuzla birlikte kekikleri dövün böylece yeşil rengi daha güzel çıkacaktır. Yoğurtla karıştırdığınıza yeşile çalan bir renk elde edeceksiniz. Sıra geldi bonfilenin pişirilmesine. Ocağa bir tava koyun ve altını açın, bonfileleri marine sosunda çıkarıp doğruca tavada atın ve her tarafını çevirerek 4-5 dakika pişrin. Çok pişirmenize gerek yok zaten küçük kesildiklerinden çok çabuk pişeceklerdir. Son olarak içine 2 dolu çorba kaşığı domates sosunu ekleyin. Patatesler piştiğinde fırından çıkarın.
Yemeği servis ederken en alta patatesleri, üstüne kekikli yoğurdu, üstüne de domates soslu etinizi dizin. Üzerini isterseniz taze kekikle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 Kişilik 185 gram bonfile 2 adet orta boy patates 4-5 dal kekik 1 adet kuru acı biber 1 tatlı kaşığı sarı hardal tohumu 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 dolu çorba kaşığı domates sos 1 tatlı kaşığı sirke Karabiber Tuz
Yoğurt sosu için; Yoğurt ve taze kekik----https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204228033315842&set=gm.616724978439215&type=1
Güzelce temizlenmiş, siniri alınmış bonfileyi uzunlamasına şeritler halinde dilimleyin. Bonfileleri yarım saat marine sosunda bekleteceğiz. Sos için bir kaba önce etleri , ardından ezilmiş 2 diş sarımsağı, 4-5 dal taze kekiği, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber ile çekirdeklerini çıkardığınız 1 adet kurutulmuş acı kırmızı biberi ince ince doğrayıp ekleyin. Son olarak 1 tatlı kaşığı sarı hardal tohumunu da havanda döverek ekleyin. Etler marine olurken. 2 adet orta boy patatesi soyup, kibrit çöpünden hallice uzun ve kalınca şeritler halinde kesin. Havlu kağıt ile ıslaklığını alın ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile biraz tuz dökerek bir kapta harmanlayın. Fritto’nun aparatına doldurun ve fırına dikkatlice yerleştirin. Fritto’yu ızgara konumunda 280 dereceye ayarlayın. Patatesler pişerken. Yoğurdu oda sıcaklığına getirin. Havanda bir miktar tuzla birlikte kekikleri dövün böylece yeşil rengi daha güzel çıkacaktır. Yoğurtla karıştırdığınıza yeşile çalan bir renk elde edeceksiniz. Sıra geldi bonfilenin pişirilmesine. Ocağa bir tava koyun ve altını açın, bonfileleri marine sosunda çıkarıp doğruca tavada atın ve her tarafını çevirerek 4-5 dakika pişrin. Çok pişirmenize gerek yok zaten küçük kesildiklerinden çok çabuk pişeceklerdir. Son olarak içine 2 dolu çorba kaşığı domates sosunu ekleyin. Patatesler piştiğinde fırından çıkarın.
Yemeği servis ederken en alta patatesleri, üstüne kekikli yoğurdu, üstüne de domates soslu etinizi dizin. Üzerini isterseniz taze kekikle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 Kişilik 185 gram bonfile 2 adet orta boy patates 4-5 dal kekik 1 adet kuru acı biber 1 tatlı kaşığı sarı hardal tohumu 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 dolu çorba kaşığı domates sos 1 tatlı kaşığı sirke Karabiber Tuz
Yoğurt sosu için; Yoğurt ve taze kekik----https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204228033315842&set=gm.616724978439215&type=1
REVANİ
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yumurtalarla şekeri iyice çırpın, daha sonra içine sırasıyla yoğurt, sıvı yağ,
un ve irmik ilave edip karıştırın. Karışımı yağlayıp unladığınız fırın tepsisine
koyun ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Şerbeti için şekeri ve
suyu bir tencereye koyup kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu da ekleyin. Revani piştikten sonra şerbeti sıcak olarak üzerinde gezdirin. Soğuduktansonra servis yapın.
Alintı,,,,,https://www.facebook.com/photo.php?fbid=834276486631758&set=gm.617043298407383&type=1
Cafe Anatolia SEN GELMEZ OLDUN Instrumental
Cafe Anatolia SEN GELMEZ OLDUN Instrumental cover Billy Esteban ( tambura ) https://www.facebook.com/pages/Cafe-Anatolia-music/298380760282978?ref=hl
youtube.comts=1419474476&cl=82800061&cfps=19%2E97336884154461&pixel%5Fratio=1&vq=auto&hl=en%5FUS&playerw=480&playerh=360&scoville=1&nsiabbl=68205&pd=0&h=360&vis=0&screenw=1366&mos=0&nsivbbl=182221&tpmt=9&rendering=software&droppedFrames=67&decoding=accelerated&vw=480&vh=360&w=480&tsphab=1&el=embedded&tspne=0&autoplay=1&tspfdt=2256&debug%5FvideoId=6TAWLQ68v7g&debug%5FsourceData=&plid=AAULw18sOcigO0rb&fexp=900718%2C905650%2C912147%2C927622%2C931362%2C932404%2C936108%2C9405862%2C943917%2C947209%2C947218%2C948124%2C952302%2C952605%2C952901%2C955005%2C955301%2C957103%2C957105%2C957201&volume=100&afmt=140&debug%5Fdate=Fri%20Jan%202%2021%3A10%3A10%20GMT%2B0200%202015&ei=kjCoVNXuLenyygO36YHICg&debug%5FflashVersion=WIN%2016%2C0%2C0%2C235&videoFps=20&md=1&debug%5FplaybackQuality=medium&stageFps=10&fmt=134&cplayer=AS3&cver=as3&ldpj=%2D34&idpj=%2D5&eurl=https%253A%252F%252Fattachment%2Efbsbx%2Ecom%252Fexternal%5Fiframe%2Ephp&uga=f62&next%5Fid=6TAWLQ68v7g&of=JjF1hTSNRGLlVKHfRzFB2w&hasstoryboard=1&audiofactor=0%2E6129852543216976&vm=CAI&cpn=Q1fXcRMO68cD9cfI&ptk=youtube%5Fmulti&nsidf=67&screenh=768
Nagihan Sevda Cint
http://www.saniyeanneyemekleri.com/saniye-anne-coban-kavurma-tarifiCanlarım kolay ve lezzetli bir et yemeği. Afiyet olsun
http://www.saniyeanneyemekleri.com/saniye-anne-coban-kavurm
http://www.saniyeanneyemekleri.com/saniye-anne-coban-kavurm
İyi akşamlar canlarım şimdi güzel bir kurabiye geliyor..Afiyet olsun..
http://www.saniyeanneyemekleri.com/saniye-anne-balli-kurabi… İyi akşamlar canlarım şimdi güzel bir kurabiye geliyor..Afiyet olsun.. http://www.saniyeanneyemekleri.com/saniye-anne-balli-kurabiye-tarifi
http://www.saniyeanneyemekleri.com/saniye-anne-balli-kurabi… İyi akşamlar canlarım şimdi güzel bir kurabiye geliyor..Afiyet olsun.. http://www.saniyeanneyemekleri.com/saniye-anne-balli-kurabiye-tarifi
http://www.youtube.com KAYBOLAN YILLAR/watch?v=aEJD5f5fmRw&sns=fb
http://m.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU1 saat · Suadiye
Dalida & Alain Delon - Paroles, paroles
Dalida en duo avec l'acteur Alain Delon.
m.youtube.com
Allura Together Forever - C. Spheeris (For You)
Allura Together Forever - A sweet Video made just for you my dear, my infinite love, my wife forever. I have to tell you how proud I am to be every and each ..Allura Together Forever - C. Spheeris (For You)
Allura Together Forever - A sweet Video made just for you my dear, my infinite love, my wife forever. I have to tell you how proud I am to be every and each ...
youtube.com.
Hayatınızı birileri ne der, Aman birileri duyar diyerek hayıflanmayla geçirmenize Enayilik derler, Paşa gönlünüz ne diliyorsa öyle davranın Elalemi takmayın özeliniz de sizin, çılgınlığınızda sizin iyidüşünen''de, çılgın düşünen' de kendiniz olun, yaşamaya bakın, gerisi bağlar gazeli, Çünkü asla kimseyi memnun edemezsiniz, illaki bir konuşacak şey bulurlar : Kim korkar hain kurttan? balık esir bandırma, sat anasını dünyanın aldırmaa bir dahamı geleceksin dünyaya? o halde hayat senin bak yaşamaya, gül, aldırma.
(( Neşeli Olki, Genç Kalasın, Ku Dünyadan''da Zevk Alasın, Ümitler Hep Beslenir Neşeyle, Neşeli Olki Hep Artsın Gücün.)) MUTLU AKŞAMLAR https://www.facebook.com/kiriktestii/photos/a.370192026370661.82580.175134312543101/800228740033652/?type=1
Sokak Lezzetleri 21. Bölüm: http://youtu.be/xZ3Qj1N4joY
Lara Fabian Je T'aime ( greek subs)★ இڿڰۣ-ڰۣ★
Lara Fabian - Je t'aime Disclaimer: No copyright infringement intended. The audio content doesn't belong to me I don't make profit out of this video, I do no...
youtube.com
************************
Çok eylenceli
Dancing Zorbas in street -
The Ottawa Greek Community perform a flash mob in the Byward market to promote the 2011 Ottawa Greek Festival. "Zorba's dance" and later called Sirtaki, has ...http://youtu.be/yvEIMrqZCjc
youtube.com
sessizlik ve çaresizlik ayrı iki dünyanın sanki aynıları gibiler. Neden insanlar çaresiz olunca sessiz kalırlar bazı durumlara veya neden imkansız oldukları için mahkum kalırlar susmaya. Alışmak zorunda oldukları duygu neden ‘’ yalnızlık’’ tır… Kendini yalnız hissetmek ne için insana acı verir ve neden acıya gülmek zorunda bırakır insanoğlunu hayat. Kahpe palasların arasında çaresizce, umarsızca davranışlar niye…
Derin düşüncelere bizi iten sebep nedir ? ‘’ Neden’lerle ‘’ dolu hayatımızda bir neden daha eklememek için bu çabasızlık umursamaz tavırlar nedendir?
Bizi yalnız hissetmemizi sağlayan ruh hali hangisidir?
Bizi sadece renksiz dünyaya atan kişi veya kişiler kimlerdir?
Onlar mutlu mu’durlar sizce, yoksa onlarda renksiz bir dünyanın parçası oldukları için bizleri de içine sürükleme çabası içerisine girerler…
Hayattaki savaşınız kimedir?
Nedenini bile bilmediğimiz bir savaş açılmış sanki insanlar tarafından dünyaya, eşimize, dostumuza, ailemize, kardeşlerimize kime karşıdır bu savaş veya en büyük düşmanımız olarak ilan ettiğimiz KENDİMİZE…
Çoğu zamanlar gelir ki kendimize bile güvenmeyiz. Oysaki en büyük bizim içimizde ki seslerdir. Bazı şeyleri onlara bile itiraf etmekten korkarız. An gelir her şeyi açıklamak isteriz içimizde yaşattığımız sırdaşımıza korkarız, kaçarız ondanda yalnızlığın diğer bir adını Güvensizlik koymuşuzdur çünkü…
İşte bu yüzdendir içinizdeki sessizlik…
SESSİZLİĞİN ASIL ADI GÜVENSİZLİKTİR çünkü!!!...
****************
Gün sonu
Bir bilge kişi, çölde ögrencileriyle otururken demiş ki; ''Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar, ne zaman ortalık aydınlanır?''
Ögrencilerden biri;'' Uzaktaki sürüye bakarım,'' demiş, ''koyunu keçiden ayıramadıgım zaman akşam olmuş demektir.''
Başka bir ögrenci söz almış ve ''Hocam'' demiş, ''İncir agacını, zeytin agacından ayırdıgım zaman, anlarım ki sabah başlamıştır.''
Bilge kişi, uzun süre susmuş. Ögrenciler meraklanmışlar ve ''Siz ne düşünüyorsunuz hocam?'' diye sormuşlar.
Bilge kişi şöyle demiş;
''Yürürken karşıma bir kadın çıktıgında, güzel mi çirkin mi, siyah mı beyaz mı diye ayırmadan ona ''bacım'' diyebildigimde ve yine yürürken önüme çıkan erkegi, zengin mi yoksul mu diye bakmadan, milletine, ırkına, dinine aldırmadan, kardeşim sayabildigimde anlarım ki; sabah olmuştur, aydınlık başlamıştır...''
Daha az göster
*TARiH ve BiLiM PLATFORMU originally shared:
Youtube kanalimizi ziyaret ettiniz mi ? Asagidaki link'e tiklayarak youtube sayfamizi ziyaret edebilir, ve dilerseniz abone olabilirsiniz arkadaslar. https://www.youtube.com/user/emodawinci38
ByKus***Nagihan Sevda Cint
*******************
Fizikist
Nikola Tesla'nın Zamanının Çok Ötesinde Bir İnsan Olduğunun 21 Kanıtı http://bit.ly/1xdK92f
Youtube kanalimizi ziyaret ettiniz mi ? Asagidaki link'e tiklayarak youtube sayfamizi ziyaret edebilir, ve dilerseniz abone olabilirsiniz arkadaslar. https://www.youtube.com/user/emodawinci38
ByKus***Nagihan Sevda Cint
Ağır küfür içerir.. küfür etmeyin sonra bana..
Neyzen Tevfik - Mecnun Şiiri (Küfürlü +18)
https://www.youtube.com/watch?v=lqUzFBTfJQU
Fizikist
Nikola Tesla'nın Zamanının Çok Ötesinde Bir İnsan Olduğunun 21 Kanıtı http://bit.ly/1xdK92f
Ekmek, büyük insanlıktan başka herkese yeter
pirinç de öyle
şeker de öyle
kumaş da öyle
kitap da öyle
büyük insanlıktan başka herkese yeter.
Büyük insanlığın toprağında gölge yok
sokağında fener
penceresinde cam
ama umudu var büyük insanlığın
umutsuz yaşanmıyor.
Nazım Hikmet
Nazım Hikmet
Sevda Cint
"Annem gözyaşları için,
ekmek kırıntısı gibi değerlidir derdi”...
Cemal Süreya
Cemal Süreya
Nagihan Sevda Cint
HEYVANIN HEYVANLIĞINA
HELE Bİİ BAKIN
كیشةی كۆمپیوتةر
سبحان الله
Nagihan Sevda Cint
AH BE DOSTUM ŞİMDİ DOĞRUCUMU KALDI YALAN TAVAN YAPTI DÜRÜSÜTLÜK KAYIPLARDA İNSANLIK SAKLAMBAÇ OYNUYOR ÜLKE DIŞINA SAKLANMIŞ, ALAVERE, DALAVERE, MECLİSTE İKAMET ETMEKTE, ÜLKEMİ HENÜZ KENDİSİDE BİLMİYOR NEREDE OLMASI DURAMASI GEREKTİĞİNİ HALA ŞAŞKIN UYANAMADI MASUMLAR DERSEN MAHZENE KİLİTLENMİŞ ADALET İSE SARHOŞ OLMUŞ DURUMLARDA ELBETTE SÖBELEYECEK BİR AKILLI ÇIKAR DİYE BEKLİYOR ZAMANDA
Nagihan Sevda Cint
http://oktayustam.com/tarifler/31425-pastirmali_gozleme_tarifi.htmlPastırmalı Gözleme Tarifi;
http://oktayustam.com/…/31425-pastirmali_gozleme_tarifi.html
Pastırmalı Gözleme Tarifi; http://oktayustam.com/tarifler/31425-pastirmali_gozleme_tarifi.html
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi;
http://oktayustam.com/…/31424-tavuklu_bohca_kebabi_tarifi.h…
Nagihan Sevda Cint
Kedi Dilli Havuç Tatlısı Tarifi;
http://oktayustam.com/…/30115-kedi_dilli_havuc_tatlisi_tari
http://oktayustam.com/…/30115-kedi_dilli_havuc_tatlisi_tari
http://oktayustam.com/tarifler/31425-pastirmali_gozleme_tarifi.htmlPastırmalı Gözleme Tarifi;
http://oktayustam.com/…/31425-pastirmali_gozleme_tarifi.html
Pastırmalı Gözleme Tarifi; http://oktayustam.com/tarifler/31425-pastirmali_gozleme_tarifi.html
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi;
http://oktayustam.com/…/31424-tavuklu_bohca_kebabi_tarifi.h…
Nagihan Sevda Cint
AH BE DOSTUM ŞİMDİ DOĞRUCUMU KALDI YALAN TAVAN YAPTI DÜRÜSÜTLÜK KAYIPLARDA İNSANLIK SAKLAMBAÇ OYNUYOR ÜLKE DIŞINA SAKLANMIŞ, ALAVERE, DALAVERE, MECLİSTE İKAMET ETMEKTE, ÜLKEMİ HENÜZ KENDİSİDE BİLMİYOR NEREDE OLMASI DURAMASI GEREKTİĞİNİ HALA ŞAŞKIN UYANAMADI MASUMLAR DERSEN MAHZENE KİLİTLENMİŞ ADALET İSE SARHOŞ OLMUŞ DURUMLARDA ELBETTE SÖBELEYECEK BİR AKILLI ÇIKAR DİYE BEKLİYOR ZAMANDA
******************
HEYVANIN HEYVANLIĞINA HELE Bİİ BAKIN
كیشةی كۆمپیوتةر سبحان الله
******************
HEYVANIN HEYVANLIĞINA HELE Bİİ BAKIN
كیشةی كۆمپیوتةر سبحان الله
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder