Bal peteği şekerim çok kolay yapılabilecek bir şekerleme çeşidi. Çıtır çıtır ve çok lezzetli. Arkadaş toplantılarına giderken çiçek veya çikolata yerine bu şekeri yapıp götürebilirsiniz. Bir kez ağzınızı sürmeye görün kavanozun dibi görünebilir!!
Malzeme Listesi:
175 gr toz şeker
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı su
1,5 tatlı kaşığı karbonat
Tarif:
Tepsiye yağlı kağıt yayılır. Kağıt iyice yağlanır.
Karbonat dışındaki tüm malzeme tencereye konur, ocağın altı açılır ve yüksek ateşte hiç karıştırmadan pişirilir. Karışım 300 derece'ye erişince şeker erir, küçük baloncuklar ortaya çıkar, bunlar büyür ve şeker karamelize olarak amber rengini alır.
Tencere hemen ateşten alınır, karbonat sıcak şuruba eklenir ve yumurta çırpıcı ile sadece karbonat karışacak kadar karıştırılır. (Yoksa baloncuklar söner)
Karbonatın ilavesiyle şurup köpük köpük olur, hemen tepsi içine döşenmiş yağlanmış yağlı kağıt üzerine dökülür, tepsiyi hafifçe sallıyarak az yayılması sağlanır.15 20 DAKİKA FIRINDA PİŞER..
Üzerine bastırılmaz ki köpükler sönmesin. İyice soğuyana kadar bekletilir, sonra yenecek kadar küçük parçalara ayrılır. Hava almayan bir kavanozda saklanır.
Afiyetle!
- See more at: http://www.oyascuisine.com/…/49-tat…/950-bal-petegi-sekerim…
***********
Beğen
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı su
1,5 tatlı kaşığı karbonat
Tarif:
Tepsiye yağlı kağıt yayılır. Kağıt iyice yağlanır.
Karbonat dışındaki tüm malzeme tencereye konur, ocağın altı açılır ve yüksek ateşte hiç karıştırmadan pişirilir. Karışım 300 derece'ye erişince şeker erir, küçük baloncuklar ortaya çıkar, bunlar büyür ve şeker karamelize olarak amber rengini alır.
Tencere hemen ateşten alınır, karbonat sıcak şuruba eklenir ve yumurta çırpıcı ile sadece karbonat karışacak kadar karıştırılır. (Yoksa baloncuklar söner)
Karbonatın ilavesiyle şurup köpük köpük olur, hemen tepsi içine döşenmiş yağlanmış yağlı kağıt üzerine dökülür, tepsiyi hafifçe sallıyarak az yayılması sağlanır.15 20 DAKİKA FIRINDA PİŞER..
Üzerine bastırılmaz ki köpükler sönmesin. İyice soğuyana kadar bekletilir, sonra yenecek kadar küçük parçalara ayrılır. Hava almayan bir kavanozda saklanır.
Afiyetle!
- See more at: http://www.oyascuisine.com/…/49-tat…/950-bal-petegi-sekerim…
***********
Kayısılı tart
500 gr kayısı
3 yumurta
5 çorba kaşığı süt
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı patates nişastası
1 kahve fincanı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun kabuğu, rendelenmiş
2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın. Kalanının çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Toz şeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın.
Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpıp karışıma ekleyin.
30 cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 25 dakika pişirin.
Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin.
Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişme Süresi : 20 dk
500 gr kayısı
3 yumurta
5 çorba kaşığı süt
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı patates nişastası
1 kahve fincanı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun kabuğu, rendelenmiş
2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın. Kalanının çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Toz şeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın.
Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpıp karışıma ekleyin.
30 cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 25 dakika pişirin.
Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin.
Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişme Süresi : 20 dk

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder