Yoğurtlu Ezme Patlıcan Salatası
(Oktay Usta)
MALZEME LİSTESİ:
5 patlıcan...
2 kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
5 dilim kepekli tost ekmeği
1 tutam frenk maydanoz
zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI:
Tost ekmeklerini küçük üçgen şeklinde doğruyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz. İsteyen DİORA ızgara ile 2-3dk kızartabilir. Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz, kabuklarını soyuyoruz. Patlıcanları ve biberleri ayrı ayrı doğruyoruz. Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. İçine patlıcanı koyuyoruz. Zeytinyağını ve tuzunu döküyoruz. Karıştırarak servis tabağına alıyoruz. Ortasına doğranmış köz biberi koyuyoruz. Kenarlara fırınlanmış ekmekleri batırıyoruz. Aralara frenk maydanoz yaprakları koyarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
(Oktay Usta)
MALZEME LİSTESİ:
5 patlıcan...
2 kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
5 dilim kepekli tost ekmeği
1 tutam frenk maydanoz
zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI:
Tost ekmeklerini küçük üçgen şeklinde doğruyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz. İsteyen DİORA ızgara ile 2-3dk kızartabilir. Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz, kabuklarını soyuyoruz. Patlıcanları ve biberleri ayrı ayrı doğruyoruz. Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. İçine patlıcanı koyuyoruz. Zeytinyağını ve tuzunu döküyoruz. Karıştırarak servis tabağına alıyoruz. Ortasına doğranmış köz biberi koyuyoruz. Kenarlara fırınlanmış ekmekleri batırıyoruz. Aralara frenk maydanoz yaprakları koyarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder