İsveç köfte bir açık büfe parçası olarak, bir meze olarak görev veya bir ana yemek olarak yapılabilir. Onlar herhangi bir yemek için küçük boyutlu ve çok yönlü. Onlar geleneksel ile eşleştirilmiş konum kremalı sos ekleyin ve tüm geniş yumurta erişte gezdirilir olduğunda size nihai konfor yiyecek var.
Oyun planı: Bu köfte malzemeleri birleştirmek için bir kürek eki ile donatılmış bir stand mikser kullanmak en iyisidir. Bu teknik köfteleri hassas bir doku verir. Eğer bir stand mikser yoksa, sadece hafif bir dokunuş kullanmak için emin olun, elinizle büyük bir kaseye malzemeyi karıştırın.
Bu tarifi bizim Summer Solstice menü bir parçası olarak yer aldı.
MALZEMELER
3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1/2 su bardağı ince kıyılmış sarı soğan
4 paramparça 1 dilim beyaz ekmek,
1/2 fincan tam yağlı süt
1/2 kiloluk zemin mandren (yüzde 15 yağ içeriği)
1/2 kiloluk zemin dana
1 büyük yumurta
1 1/2 çay kaşığı kaşığı tuz
3/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1/2 çay kaşığı taze öğütülmüş küçük hindistan cevizi
2 yemek kaşığı çok amaçlı un
2 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı ekşi krema
3 yemek kaşığı ince doğranmış taze İtalyan kıyılmış maydanoz
TALİMATI
Orta ateşte bir tavada tereyağı 1 çorba kaşığı eritin.Köpüren azaldığında yumuşayıncaya kadar, ara sıra karıştırarak, yaklaşık 4 dakika soğanı ekleyin ve pişirin. Ateşten alın ve biraz soğumasını bekleyin.
Bu arada, bir kürek eki ile donatılmış bir stand mikser kase ekmek koyun ve süt ekleyin.Ekmek, süt, yaklaşık 5 dakika absorbe kadar bekletin. , Kıyma ve dana eti, yumurta, tuz, karabiber ve hindistan cevizi soğutulmuş soğan ekleyin ve karışımı renk ışık ve yapışkan, yaklaşık 5 dakika görünene kadar orta hızda yendi.
Su ile orta kase doldurun. 1-inç topları içine et karışımı oluşturan yapışmasını karışımı tutmak için gerekli su kapta ellerinizi ıslatma, ve bir fırın tepsisine yer köfte.
Bir kağıt havlu ile temiz tava silin. Orta ateşte tavada kalan 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.Köpüren durduğunda her tarafta usanmış ve üzerinden yaklaşık 8-10 dakika pişene kadar, ara sıra çevirerek, köfte ve yavru yarısını ekleyin. Temiz bir servis tabağına aktarın; kenara. Kalan köfte ile tekrarlayın.
Unlarımızın artık ham tadımı, yaklaşık 1 dakika kadar, herhangi bir usanmış bit kadar kazıma, tavada damlayan üzerinde un serpin ve çırpın. Yavaşça herhangi bir topaklar düzeltmek için ne gibi çırpma, et suyu dökün. Cook karışım, yaklaşık 3 dakika kaynatın ve kalınlaştırmak için başlayana kadar. Orta ısıya dayanıklı kase içine ince gözenekli süzgeç vasıtasıyla suşu ve katı atın. Geri tavaya gergin sosu aktarın.
Düşük ısı azaltın ve ekşi krema çırpın. Tuz ve karabiber gibi gerekli. Yaklaşık 5 dakika, ısınıncaya kadar tavaya köfte dönün.Servis tabağına için köfte ve sos aktarın ve maydanoz serpin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder