24 Kasım 2014 Pazartesi


HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler:

300 gram kuşbaşı dana eti
4 yemek kaşığı tereyağı...
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
6 adet közlenmiş patlıcan
1.5 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1/2 limon suyu
Karabiber ve kırmızıbiber, tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayıp üzerlerine bıçakla 1-2 çizik atıp közleme makinenizle közleyin. Közlendikten sonra kabuklarını soyup küçük küçük dilimleyelim.
Etleri tencereye koyup yumuşayana kadar pişirelim. Piştikten sonra iki yemek kaşığı tereyağı, küçük kesilmiş soğanları ekleyip, soğanlar diriliğini kaybedince doğranmış domates ve baharatları ekleyelim 5 dk. daha pişirip en son tuzunu koyup ocağı kapatalım.
2 yemek kaşığı tereyağı bir tencerede eritelim. Unu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım. Sürekli karıştırarak sütü ilave edelim. Karışım yoğun kıvama geldiğinde ince kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Karabiberi ilave edip ocağı kapatın.
Tabağın en altına patlıcanı, üzerine etleri yerleştirelim. Sıcak olarak tüketelim.
Afiyet olsun...
 

Fotoğraf: HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler:

    300 gram kuşbaşı dana eti
    4 yemek kaşığı tereyağı
    1 adet orta boy soğan
    2 adet domates
    6 adet közlenmiş patlıcan
    1.5 çorba kaşığı un
    1.5 su bardağı süt
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar
    1/2 limon suyu
    Karabiber ve kırmızıbiber, tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayıp üzerlerine bıçakla 1-2 çizik atıp közleme makinenizle közleyin. Közlendikten sonra kabuklarını soyup küçük küçük dilimleyelim.

Etleri tencereye koyup yumuşayana kadar pişirelim. Piştikten sonra iki yemek kaşığı tereyağı, küçük kesilmiş soğanları ekleyip, soğanlar diriliğini kaybedince doğranmış domates ve baharatları ekleyelim 5 dk. daha pişirip en son tuzunu koyup ocağı kapatalım.

2 yemek kaşığı tereyağı bir tencerede eritelim. Unu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım. Sürekli karıştırarak sütü ilave edelim. Karışım yoğun kıvama geldiğinde ince kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Karabiberi ilave edip ocağı kapatın.

Tabağın en altına patlıcanı, üzerine etleri yerleştirelim. Sıcak olarak tüketelim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: