ZEBRA MUHALLEBI
1 litre süt
6 yemek kaşıgı un
10 yemek kaşığı toz seker...
5 yemek kasigi tereyagı
5 yemek kaşığı aycicegi yagı
2 paket vanilya
1 tatli kasigi nisasta
1 cay bardağı visne suyu
2-3 damla kirmizi gida boyasi
1 litre süt
6 yemek kaşıgı un
10 yemek kaşığı toz seker...
5 yemek kasigi tereyagı
5 yemek kaşığı aycicegi yagı
2 paket vanilya
1 tatli kasigi nisasta
1 cay bardağı visne suyu
2-3 damla kirmizi gida boyasi
yapilis:
Bir tencereye tereyagı, aycicegi yagı ve unu alıp orta ateste fazla sarartmadan 4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp sütü yavas yavas ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelinceye kadar cırpın. Karısımı ikiye bölün. Her ikisine de 5’er yemek kasıgı seker ilave edip pisirin ve ocaktan alın. Bir kısmına visne suyunu, 1 tatli kasisi nisasta ve gida boyayi ekleyin ve karıstırın. Digerine de vanilyayı ekleyip karıstırın. Kelepceli kek kalıbının icine strec folyo yayın. Kalıbın ortasından baslayarak bir kepce beyaz muhallebi, bir kepce visneli muhallebi dökerek tüm muhallebi bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Oda ısısına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve birkac bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın..


Bir tencereye tereyagı, aycicegi yagı ve unu alıp orta ateste fazla sarartmadan 4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp sütü yavas yavas ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelinceye kadar cırpın. Karısımı ikiye bölün. Her ikisine de 5’er yemek kasıgı seker ilave edip pisirin ve ocaktan alın. Bir kısmına visne suyunu, 1 tatli kasisi nisasta ve gida boyayi ekleyin ve karıstırın. Digerine de vanilyayı ekleyip karıstırın. Kelepceli kek kalıbının icine strec folyo yayın. Kalıbın ortasından baslayarak bir kepce beyaz muhallebi, bir kepce visneli muhallebi dökerek tüm muhallebi bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Oda ısısına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve birkac bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın..


Kendini Buffalo Wings sanan, Tavuk Bagetler
1 yemek kasigi biber salcasi
1 Cay bardagi soya sos
3 Dis rendelenmis sarimsak...
1 Yemek kasigi taze zencefil
1 Yemek kasigi bal
1 Yemek kasigi aci biber sosu
12 Adet Tavuk baget
1 yemek kasigi biber salcasi
1 Cay bardagi soya sos
3 Dis rendelenmis sarimsak...
1 Yemek kasigi taze zencefil
1 Yemek kasigi bal
1 Yemek kasigi aci biber sosu
12 Adet Tavuk baget
Butun hepsini karistirin, ve 1 gece buzdolaninda tavuklari marine edin. Pisireceginiz zaman, firin tepsinize yagli kagit serin, bugetleri dizeleyin, firini 250C-425F ayarlayin. Iyice isinan firina tepsiyi verin, ve 10 dakika pisirin, tepsiyi cikartin, tavuklarin diger yuzlerini cevirip yine 10 dakika pisirin. Firinin ust kismini Broil -Izgara olarak acin ve tavuklarin arkali onlu kizartin. Bu asamalar sizin firininizin sicakligina gorede degisebilir, az yaniyor ve zor pisiriyorsa dakikalari cogaltin. Afiyet olsun..
************************
Pastane pogacasi
2 stick tereyagi ( 250grm)
250 ml ilik sut
250 ml ilik su
2 yemek kasigi kuru maya...
2 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz
2 yumurta sarilari uzeri icin..beyaz hamur malzemesine katilacak
Aldigi kadar un
Ic makzemesi beyaz peynir
Pastane pogacasi
2 stick tereyagi ( 250grm)
250 ml ilik sut
250 ml ilik su
2 yemek kasigi kuru maya...
2 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz
2 yumurta sarilari uzeri icin..beyaz hamur malzemesine katilacak
Aldigi kadar un
Ic makzemesi beyaz peynir
Once ilik su ile mayayi sekeri eritiyoruz bekletiyoruz , kabarinca diger makzemeleri ilave ediyoruz ve yumusak ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 1 saat sinlendiriyoruz ceviz buyuklugunde parcalwr aliyoruz ic malzemesini ekliyoriz ve tepside yine 30 dakika bekliyor, uzerine yumurta sarisi suruyoruz ve isitilmis firinda pisiriyoruz. Afiyet olsun... —

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder