7 Ekim 2014 Salı


YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI MALZEMELER

1 kilogram brokoli
4 adet közlenmiş kırmızıbiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağ
Tuz
 
Üzeri İçin:
  • 1 kâse yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak
 
YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI HAZIRLANIŞI
  • Brokolinin sap kısımlarını kesin.
  • Sap dışında kalan üstteki çiçek kısımlarını yıkayın ve süzün.
  • Brokolinin sap kısmından fazla koymamaya çalışın.
  • Sert olduğu için fırında pişmesi zor oluyor.
  • Sap kısımları pişene kadar çiçek kısımları aşırı piştiği için kararabilir.
  • Fırın tepsinize yağlı kâğıt serin.
  • Brokolileri fırın tepsisine koyun.
  • Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağı gezdirin ve tuz ekleyin.
  • Elinizle brokolileri ezmeden karıştırın.
  • Brokolileri karıştırdıktan sonra üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye yayın.
  • Önceden 165 derecede ısıtılmış fırına verin.
  • Brokoliler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişme kıvamına dikkat edin.
  • Kararmadan, hafif yumuşak kıvama geldiğinde fırından çıkarın.
  • Fırından çıkardıktan sonra, kenarda oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  • Bu arada küçük küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızıbiberi brokoliye ekleyin.
  • Hafif karıştırın.
  • Ayrı bir kapta bir kâse yoğurda, 1 küçük diş dövülmüş sarımsağı ekleyip çırpın.
  • Fırın tepsinizdeki biberli brokoliden tabaklara servis yapın.
  • Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurttan dökün.
  • Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok: