YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI MALZEMELER
1 kilogram brokoli
4 adet közlenmiş kırmızıbiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağ
Tuz
Üzeri İçin:
- 1 kâse yoğurt
- 1 küçük diş sarımsak
YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI HAZIRLANIŞI
- Brokolinin sap kısımlarını kesin.
- Sap dışında kalan üstteki çiçek kısımlarını yıkayın ve süzün.
- Brokolinin sap kısmından fazla koymamaya çalışın.
- Sert olduğu için fırında pişmesi zor oluyor.
- Sap kısımları pişene kadar çiçek kısımları aşırı piştiği için kararabilir.
- Fırın tepsinize yağlı kâğıt serin.
- Brokolileri fırın tepsisine koyun.
- Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağı gezdirin ve tuz ekleyin.
- Elinizle brokolileri ezmeden karıştırın.
- Brokolileri karıştırdıktan sonra üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye yayın.
- Önceden 165 derecede ısıtılmış fırına verin.
- Brokoliler yumuşayana kadar pişirin.
- Pişme kıvamına dikkat edin.
- Kararmadan, hafif yumuşak kıvama geldiğinde fırından çıkarın.
- Fırından çıkardıktan sonra, kenarda oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Bu arada küçük küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızıbiberi brokoliye ekleyin.
- Hafif karıştırın.
- Ayrı bir kapta bir kâse yoğurda, 1 küçük diş dövülmüş sarımsağı ekleyip çırpın.
- Fırın tepsinizdeki biberli brokoliden tabaklara servis yapın.
- Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurttan dökün.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder