
Havuç, içeriğindeki beta karoten ile cildi nemlendirip besliyor, kirli hava ve kapalı ortamların ciltte oluşturduğu olumsuz etkileri gideriyor.Stres altındayken karbonhidrat stres azaltıcı olabilir. Vitamin dolu olan havuç gibi sebzeleri tüketmek yarar sağlar.

Fesleğen; Hazımsızlığı giderir, barsak gazlarına iyi gelir, sindirime yardımcıdır.

Ananas bromelin içeriyor dokuları gerginleştirir, kırışıklıkları azaltır...

Acı Kırmızı Biber A ve C vitamini bolca bulunur,Hastalıklara karşı direnci artırır. Metabolizmayı hızlandırır,

zencefil; İştah açıcı, gaz söktürücüdür, mide bulantısına iyi gelir, yol tutmasına bağlı şikayetleri azaltırZencefil tozunu bal ile macun yapıp yendiğinde dimağa kuvvet verir.Bronşint öksürük grip halsizlik romatizma mide üşütmesine balgam ve bedeni iklime enerji verir.Cay olarak içilirse görme gücünü arttırır.

Karabiber; hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsaktaki mikropları öldürür, terlemeyi artırır

Bu Yiyecekleri Daha Sık Tüketmelisiniz
Avokado Ve Muz: Potasyum içeriği ile daha iyi hissetmenizi sağlar


Fondü
Crepe & Fondue‘de işletmeci şef Murat Ata’nın da bizimle paylaşmış olduğu gibi İsviçre’ye has ancak daha çok Fransızların tükettiği “Şinuaz Et Fondü” tarifinde, özel hazırlanmış ve dinlendirilmiş dana bonfile dilimleri, saatlerce kaynayıp aromasını alan consomme (berrak çorba) eşliğinde servis ediliyor.
Tarifin iki kişilik olduğuna aldanmayın İsviçrelilere ait olan bu fondü sunumları, aslında bir nevi Anadolu usulü kahvaltı sofralarımızı andırıyor ve paylaşıldıkça çoğalıyor. Özel malzeme ve tekniklerle evinizde de yaşayabileceğiniz bu tadımı mutlaka yapın.
MALZEMELER
150 gram ince dilimlenmiş dana bonfile
Konsome (berrak çorba) için:
2 litre su
1 adet dana kemiği
1 adet patates
1 adet kabak
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz sapı
1 adet kereviz yaprağı
Servisi için:
Cafe de Paris sos (tereyağı ve karışık baharatlardan hazırlanmaktadır)
Fromage sos (beyaz şarap ve parmesan peynirinden hazırlanmaktadır)
Kokteyl sos (ketçap, mayonez ve hardaldan hazırlanmaktadır)
Hot Chili sos (doğranmış domates, acı biber, sarımsak ve ketçapdan hazırlanmaktadır)
Mantar sos (dömi glas sos, krema ve yoğunlaştırılmış hardaldan hazırlanmaktadır)
6 adet salatalık turşusu
KAÇ KİŞİLİK?
2 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
10 DAKİKA
Püf noktası: Patlıcan ve bezelye dışında tüm sebzeleri kullanarak consome çorbayı hazırlayabilirsiniz. Tüm sebzelerin aroma ve lezzetinin et suyuna geçebilmesi için konsome çorbayı 10- 12 saat kadar kaynatmanız gerekmektedir. Servis önerisi: Consome çorba içerisinde pişirilen et dilimlerinin servisi bittikten sonra bu yoğun aromalı ve etin lezzetinin geçtiği çorbayı, Crepe & Fondue’de sunulduğu üzere siz de misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, sarımsak, patates, kabak ve havuçları iri parçalar halinde doğrayın. Maydanoz saplarını duruladıktan sonra güzelce ayıklayın.
Dana kemiğini bol suda yıkadıktan sonra su dolu derin bir tencereye aktarın. Doğradığınız sebzeleri, maydanoz sapını ve kereviz yaprağını çorba karışımına ekleyin.
Bu yoğun aromalı, besleyici ve berrak bir görünüm kazanacak olan çorbayı, kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşte uzun süre kaynatın.
Et fondüyü servis edeceğiniz zaman hazırladığınız konsome çorba içinde bulunan sebzeleri süzerek çorbadan bir miktar alın.
Çelik olan fondü kabına aktardığınız çorbayı, düzeneğe yerleştirin ve altını ateşleyerek çorbanın sürekli sıcak kalmasını sağlayın.
Şimdi sahne carpaccio şeklinde incecik doğranmış dana bonfile dilimlerinde. Bambu saplı, uzun fondü çatallarına et dilimlerini teker teker dolayın.
Sıcak durumda olan çorba karışımında 1 dakika kadar beklettiğinizde renk alan ve kısa sürede pişen et dilimlerini servis tabağınıza alın.
Servisinde sunulan birbirinden lezzetli ve gurme malzemelerle hazırlanmış soslardan arzu ettikleriniz ile harmanlayarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder