24 Ekim 2014 Cuma

Limon farklı şekillerde tüketebilirsiniz; dilim olarak yemeklerin yanında yiyebilir, suyunu sıkabilir, kabuğunu rendeleyebilir, içecekler hazırlayabilir, şerbetler ve tatlılar yapabilirsiniz
Limon farklı şekillerde tüketebilirsiniz; dilim olarak yemeklerin yanında yiyebilir, suyunu sıkabilir, kabuğunu rendeleyebilir, içecekler hazırlayabilir, şerbetler ve tatlılar yapabilirsiniz
***************
Biberiye sindirime yardımcı,idrar söktürücüdür migrene iyi gelir Kan akışını artırıcı özelliği konsantrasyonu artırır
Biberiye sindirime yardımcı,idrar söktürücüdür migrene iyi gelir Kan akışını artırıcı özelliği konsantrasyonu artırır
************
Helen Mutlu'nun fotoğrafı.
halis zeytinyağı'nı bir tabağa koyun, üzerine kekik, pul biber, karabiber ve parmesan ekleyin. Fırından yeni çıkmış taze ekmekle ya da kızarmış ekmekle afiyetle yiyin.
halis zeytinyağı'nı bir tabağa koyun, üzerine kekik, pul biber, karabiber ve parmesan ekleyin. Fırından yeni çıkmış taze ekmekle ya da kızarmış ekmekle afiyetle yiyin.
Helen Mutlu'nun fotoğrafı.

Davet masalarınız için muhteşem görüntüde bir yemek…

Malzemeler
12 adet orta boy patates...
500 gr. az yağlı kıyma
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Sosu için:

1 orta boy domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay bardağı zeytinyağı
Salça az tuzluysa, tuz
Ayrıca: 2 bardak su
Hazırlanışı

Öncelikle patatesleri fırçalayarak yıkayın. Ben, patatesler taze olduğu için kabuklarını soymadım. Siz soyabilirsiniz.
Patateslere eninden istediğiniz aralıklarla kesikler atın ama patateslerin tamamen kesilmemesine dikkat edin.
Patatesleri derin bir kaba alıp üzerine çok sıcak su dökün ve yumuşamaları için köfteyi hazırlayana kadar bekletin.
Köfte harcını 3-4 dakika boyunca yoğurun.
Patatesleri sudan çıkarın. (Patatesler suda bekleyince elastikiyetleri artıyor. Köfteleri arasına koyarken kırılmıyorlar.)
Köfte harcından küçük parçalar alıp elinizde yassıltın ve patateslerin kesik aralarına sıkıştırın. Hatta bıçağın tersiyle de bastırabilirsiniz.
Bütün patatesleri bu şekilde hazırlayın.
Sos için su haricindeki bütün malzemeleri robottan geçirin ve üzerine suyu ilave edip karıştırın.
Bu sosu tepsiye döküp yayın. Üzerine patatesleri yerleştirin. İsterseniz aralarına acı biber de yerleştirebilirsiniz.
Üzerini folyoyla kapatıp 200 derecelik fırına sürün.
Yaklaşık bir saat pişen yemeğin üzerini açıp 10 dakika daha kızarması için bekletin ve fırından alın.
Nefis yemeğimiz servise hazır. Servis ederken dibinin sosundan patateslerin üzerine gezdirmeyi unutmayın. Afiyet şifa olsun.
Notlar:

Patatese ne kadar sık kesikler atarsanız, o kadar fazla kıyma gider.
Patatesleri suda bekletmeden köfteleri yerleştirmeye çalışmayın. Patateslerde kırıklar olabilir.
Bu yemek için çok büyük patates kullanmayın. Çünkü kesilip doldurulan patatesler zaten büyük gözüküyor.Misafir için bir tane patates yeterli geliyor.

Hiç yorum yok: