Pembe Kısır. Kısır nasıl yapılır, kısır malzemeleri neler.Kisir tarifii̇, kisir salata, kolay kisir tarifi, resimli kisir tarifi, renkli kısır tarifi, pembe kısır tarifi, kısır nasıl yapılır resimli...
Pembe kısır. Pembe kısır salatası kısır malzemeleri hazırlandıktan sonra kolay yapılan salata tarifidir. Sofrabezi yemek tarifleri mutfağı salata tarifleri kategorisinde hazırladığımız
renkli kisir tarifi, farklı ve değişik salata tarifi arayanlar için
resimli adım adım uygulamalı olarak veriyoruz. Tarifle kisir nasıl
yapılır sorusunu adım adım anlatıyoruz. Daha önce pancarlı kısır yapmıştık.
Bu kez yaptığımız pembe kısır tarifini haşlanmış pancarın suyuyla
yaptık. Beğeneceğinizi umuyor, tecrübelerinizi yorumlarınızla
paylaşmanızı diliyoruz.
PEMBE KISIR YAPMAK İÇİN MALZEMELER
Pancar suyu yapmak için:
4 adet orta boy pancar
Haşlamak için 6-7 su bardağı su
Kısır için:
Hazırlanan pancar suyundan 5 su bardağı
3,5 su bardağı ince bulgur
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
3-4 dal taze nane
2-3 yaprak marul ya da akdeniz yeşilliği
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Birer çay kaşığı karabiber ve kimyon
Hazırlanan pancar suyundan 5 su bardağı
3,5 su bardağı ince bulgur
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
3-4 dal taze nane
2-3 yaprak marul ya da akdeniz yeşilliği
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Birer çay kaşığı karabiber ve kimyon
PEMBE KISIR HAZIRLANIŞI
- Pancarları yıkayıp kabuklarını soyun.
- İkiye üçe bölün.
- Üzerine 6-7 su bardağı su ekleyip ocağa alın.
- Pancarın kırmızı suyu çıkarana kadar kaynatın.
- Bulguru geniş bir kaba alın.
- Pancarın kaynayan suyundan 5 su bardağını üzerine ekleyin.
- Kabın kapağını hava almayacak şekilde kapatıp 20 dakika bu şekilde bekletin.
- Bulgur beklerken iç malzemeyi hazırlayın.
- Yeşillikleri yıkayıp süzün.
- Taze soğanı, maydanozu, taze naneyi, marulu ince ince kıyın.
- Bulgurun kapağını kaldırıp kaşıkla karıştırın.
- Yarım limon suyu, karabiber, kimyon, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin, yine karıştırın.
- En son olarak da yeşillikleri katın.
- Yeşillikleri ezmeden karıştırıp servis yapın.
- Afiyet olsun.
*******************************
Salatalık Turşusu (Kornişon Turşu) Nasıl yapılır? Sofrabezi Yemek Tarifleri
Sitesi kış hazırlıkları kategorisi altında cacık ya da küçük salatalık
turşusu (kornişon turşu) nasıl yapılışını anlatıyoruz. Videolu anlatımda
salatalık turşusu nasıl yapılır, turşu yaparken dikkat edilecek
noktalar video eşliğinde adım adım anlatılıyor. Salatalık Turşusu
yapmanın yazılı tarifine, fotoğraflı
galerili anlatımına ve salatalık turşusu yapımın püf noktalarına
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0z512GO3XvI
***
Kavurma Nasıl YapılırKavurma nasıl yapılır, dana kavurma tarifi, kavurma tarifi,
kavurma nasıl pişirilir, saç kavurma nasıl yapılır. Kavurma nasıl
saklanır, kavurma tarifleri, kuzu kavurma yapılışı.
DANA KAVURMA
Kavurma nasıl yapılır. Sofrabezi yemek tarifleri sitesi Et Yemekleri kategorisi altında dana kavurma tarifi, ve kuzu kavurma tarifi
sizlerle. Bu dosyada kavurma nasıl pişirilir, et nasıl saklanır, et
nasıl dinlendirilir konularını ele alıyoruz. Eğer kavurmayı kurban
etinden yapacaksanız ve kurbanı yeni kestiyseniz bilinmesi gereken en
önemli kural şudur.
Eti mutlaka kesimden sonra dinlendirin. Yeni kesimde etin iç sıcaklığı
da yüksek olduğu için üzerini örtmeden 4-5 saat bekletin. Daha sonra da
dolapta 24 saat kadar dinlendirmeye alın. Bu işlemler sonrasında etinizi
dilediğiniz gibi pişirebilirsiniz.
Kavurma yapmak için de hayvanın kendi iç yağını kullanın. Tavayı ısıtın, yağı tavaya alıp eritin. Kuş başı (küçük küçük) doğranmış etleri tavaya koyun. Pişirmeye başlayın. Dana eti kavuruyorsanız, et kavrulmaya başladığında içine 1 bardak su ilave edin. Çatal batacak kıvama geldiğinde kavurmanızın altını kısın, Bir süre daha pişirip kapatın. Kuzu kavurmada ise daha hızlı pişeceği için suya gerek yok.
Kavurma yapmak için de hayvanın kendi iç yağını kullanın. Tavayı ısıtın, yağı tavaya alıp eritin. Kuş başı (küçük küçük) doğranmış etleri tavaya koyun. Pişirmeye başlayın. Dana eti kavuruyorsanız, et kavrulmaya başladığında içine 1 bardak su ilave edin. Çatal batacak kıvama geldiğinde kavurmanızın altını kısın, Bir süre daha pişirip kapatın. Kuzu kavurmada ise daha hızlı pişeceği için suya gerek yok.
DANA KAVURMA
- Tavanızı önceden ısıtın.
- Etin kendi iç yağından tavaya koyarak eritin.
- Yağ eridikten sonra kuşbaşı doğradığınız eti tavaya atın.
- Etleri yaklaşık 7-8 dakika harlı ateşte pişirin.
- Arada karıştırın.
- Etler kavrulmaya başlayınca 1 su bardağı su ilave edin.
- Biraz kavrulduktan sonra etin lezzetini ve besin değerini artırması için tüm bir soğan koyun.
- Soğanı doğramayın çünkü kavurma uzun sürede pişeceği için dağılacaktır.
- Tüm soğan, hem kokusunu hem de lezzetini ete verecektir.
- Tuz ve baharatlarınızı en son ekleyin.
- Tuz eti sertleştirebilir ve suyunu çektirir.
- Eti harlı ateşte biraz kavurduktan sonra ocağın altını kısın.
- Sonrasında acıyı seviyorsak biraz pul biber atın.
- Eğer kuzu kavurma yapıyorsanız, defneyaprağı da ilave edebilirsiniz. Bu hem kuzunun kokusunu alacaktır hem de lezzetini artıracaktır.
- Eti altı kısık yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Çatalla kolay batırılacak kıvama geldiğinde et pişmiş demektir.
- Afiyet olsun.
KUZU KAVURMA
- Kuzu kavurma da yukarıdaki gibi yapılır.
- Tek farkı, kuzu etinin pişme süresi daha kısa olduğu için su eklemiyoruz.
KURBAN ETİ NE ZAMAN PİŞİRİLMELİ
- Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertliğin hem pişirmede, hem de sindirimde zorluk yaratır. Bekletilmeyen etler midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılara yol açabilir.
- Bunun için kesilen hayvanın etinin mutlaka 24 saat bekletilmesi gerekir.
KURBAN ETİ NASIL SAKLANMALI?
- Kurban etini, parçalara ayırın.
- Serin ve temiz bir yerde 5-6 saat dinlendirin.
- Parçalanmış etin iç kısmının sıcaklığının düşmesi için etin üstünü kapatmadan bekletmelisiniz.
- Et dinlendirildikten sonra temiz kaplar içerisinde buzdolabında 3-4 gün bekletin.
- Dondurucu için -18 derecede 6 aya kadar saklanabilirsiniz.
- Dondurup çözdürülen etleri tekrar kullanmayın.
- Bunun için öğünlük paketlerle dondurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder