6 Mayıs 2014 Salı


Sardunya Usulü Tavuk Köftesi
Sardunya Usulü Tavuk Köftesi
Hazırlama Süresi

...
60 Dakika
Kalori

Porsiyon basina 210 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı

8 Kişiliktir
MALZEMELER
1 kg tavuk kıyması
80 gram domates püresi
60 gram ufalanmış ekmek
60 gram kuru soğan
1 adet yumurta
Yağda ançüez fileto
Süt
Un
Maydanoz
Fesleğen
Taze kekik
Sudan geçirilmiş kapari
Sarımsak
Balsamik sirke
Sızma zeytinyağı
Su
Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI
Sütle yumuşatıp ufaladığınız ekmek içini tavuk kıyması, 1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz, 1 çorba kaşığı dövülmüş sarımsak, 1 adet yumurta, bir tutam tuz ve karabiber ile yoğurun.
Köfteleri elinizle yuvarlayıp una buladıktan sonra yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağı ile pembeleştirin.
Tencerede ince doğranmış kuru soğan, kapari, zeytinyağı, ançüez ve 1 tatlı kaşığı balsamik sirkeyi pişirmeye başlayın. 5 dakika sonra domates püresini ve köfteleri içine aktarın. 250 ml su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 18 dakika pişirin.
Piştikten sonra taze kekik, maydanoz ve fesleğen ile tatlandırıp servis yapın.
r
Beğen ·

Hiç yorum yok: