
SAFRANLI PİLAV
MALZEMELER
1 kase pirinç
1,5 kase sıcak su...
1 çay kaşığı kuru safran otu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı tereyağı
yeterince tuz
MALZEMELER
1 kase pirinç
1,5 kase sıcak su...
1 çay kaşığı kuru safran otu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı tereyağı
yeterince tuz
YAPILIŞI: Pirinci pişirmeden yarım saat önceden tuz atarak ıslatalım.Bekleyen pirincimizi yıkayıp süzelim, tereyağını kızdıralım,fıstıkları içine atalım hafif kavuralım,ardından pirinci ilave ederek,pirinç tel tel olana kadar kavuralım.Pirinci kavururken sıcak suyumuzu kaseye alalım içine safranı atalım,biz pirinçleri kavurana kadar safranı sıcak suda bekletelim.Beklettiğimiz safranlı sıcak suyu kavurduğumuz pirince ilave edelim kaynayınca ocağın altını kısalım,pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder