
GÖKÇÜMEN HAMURSUZU
MALZEMELER:
Hamur için: ...
4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
200 gram tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
200 gram haşhaş
YAPILIŞI:
Hamur için un, ılık su, maya ve tuz derin bir kaba alınıp yoğurulur. Hamur 8-9 bezeye ayrılır. Bezeler oklava ile açılır. Üzeri için tereyağı eritilip sıvıyağ ve haşhaş eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra açılan hamurlardan birinin üzerine haşhaşlı yağ karışımından sürülür. Kenarlar ortaya katlanıp kare şeklinde kapatılır. İkinci hamur açılıp üzerine haşhaşlı karışımdan sürülüp ortasına katlanan ilk hamur yerleştirilir. Kenarlar katlanarak ortaya yerleştirilen hamurun üzeri kapatılarak kare şekli verilir. Üçüncü hamur açılıp üzerine haşhaşlı yağ karışımından sürülür. Ortasına önceki iç içe konulmuş hamur yerleştirilip kenarları kapatılır. Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanarak bütün hamurlar iç içe yerleştirilir. Hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılarak yerleştirilir. Üzerine haşhaşlı yağ karışımından sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir

200 gram tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
200 gram haşhaş
YAPILIŞI:
Hamur için un, ılık su, maya ve tuz derin bir kaba alınıp yoğurulur. Hamur 8-9 bezeye ayrılır. Bezeler oklava ile açılır. Üzeri için tereyağı eritilip sıvıyağ ve haşhaş eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra açılan hamurlardan birinin üzerine haşhaşlı yağ karışımından sürülür. Kenarlar ortaya katlanıp kare şeklinde kapatılır. İkinci hamur açılıp üzerine haşhaşlı karışımdan sürülüp ortasına katlanan ilk hamur yerleştirilir. Kenarlar katlanarak ortaya yerleştirilen hamurun üzeri kapatılarak kare şekli verilir. Üçüncü hamur açılıp üzerine haşhaşlı yağ karışımından sürülür. Ortasına önceki iç içe konulmuş hamur yerleştirilip kenarları kapatılır. Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanarak bütün hamurlar iç içe yerleştirilir. Hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılarak yerleştirilir. Üzerine haşhaşlı yağ karışımından sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir

KÜTAHYA AYTEN HANIM'IN MUTFAĞI
CİMCİK
MALZEMELER:
Hamur için:...
3 su bardağı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
CİMCİK
MALZEMELER:
Hamur için:...
3 su bardağı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gram tereyağı
Tuz
YAPILIŞI:
Hamur için un, yumurta ve tuz karıştırılıp yoğurulur. 20 dakika dinlendirilir. Hamur dört eşit bezeye ayrılır. Bezeler oklava ile açılır. Hamur yaprakları küçük kareler şeklinde kesilir. Hamur kareleri fiyonk makarna şeklinde birleştirilir. Bekletilerek sertleşmesi sağlanır. Derin bir tencerede su kaynatılır. Suya sıvıyağ ve tuz eklenerek cimcikler haşlanır ve süzülür. Tencereye alınan tereyağı ve sıvıyağ karışımı köpük köpük olunca haşlanan cimcikler eklenip karıştırılır.

1 çay bardağı sıvıyağ
100 gram tereyağı
Tuz
YAPILIŞI:
Hamur için un, yumurta ve tuz karıştırılıp yoğurulur. 20 dakika dinlendirilir. Hamur dört eşit bezeye ayrılır. Bezeler oklava ile açılır. Hamur yaprakları küçük kareler şeklinde kesilir. Hamur kareleri fiyonk makarna şeklinde birleştirilir. Bekletilerek sertleşmesi sağlanır. Derin bir tencerede su kaynatılır. Suya sıvıyağ ve tuz eklenerek cimcikler haşlanır ve süzülür. Tencereye alınan tereyağı ve sıvıyağ karışımı köpük köpük olunca haşlanan cimcikler eklenip karıştırılır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder