2 Mayıs 2014 Cuma

bilgi

Yumurta haşlanırken 4 dakikada beyazı, 8-12 dakikada ise tamamı katılaşır. Yumurtanın fazla haşlanması; yumurta sarısında bulunan demirin, beyazdaki sülfür ile birleşerek hidrojen sülfür oluşturmasına, yani demirin yapısının bozularak kullanılamaz hale gelmesine neden olur. Bu durum sonucunda yumurtanın sarısının çevresinde yeşil bir halka oluşur. Bu sebeple haşlama sırasında sürenin iyi ayarlanması gereklidir.
bulemikas    Çok kolay.peşamellı ıspanaklı da yapabılırsınız.yufkayı.sıgara böreğı yapacakmış gıbı kesıyosunuz.ama enıne doldurup döndürüyosunuz. Fırından Köz patlıcanlı+ ıspanaklı + Patatesli börekler çıktı Afiyetler olsunn...:)))) 
ATISTIRMALIKKKKK..:)))))Fotoğraf

Hiç yorum yok: