6 Mayıs 2014 Salı

Mersin ili Silifke ilçesi Yeşilovacık beldesinde Akdeniz foku yavrulama mağarası yakınında yapılmaya başlanan Liman Genişletme İnşaatı Projesinin iptalini istiyoruz!
akdeniz foku yaşam alanı yok ediliyor..DESTEK LÜTFEN !!
Akdeniz foku nesli kritik derecede tehlikede olan bir deniz memelisi. Tüm Akdeniz’de günümüzde sadece Yunanistan ve Türkiye kıyılarında belli...
Change.org
Soğanlı ve Taze Ton Balıklı Sandviçler
Hazırlama Süresi

30 Dakika
Kalori

...
Porsiyon basina 315 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı

4 Kişiliktir
MALZEMELER
8 adet taze tonbalığı filetosu (yaklaşık 700 gram)
300 gram California kırmızıbiberi
2 adet domates
1/2 taze rezene
1 adet limon
Taze biberiye
1 dal taze kekik
1 tutam maydanoz
1 tutam fesleğen
Sızma zeytinyağı
4 adet orta boy bambu kürdan
Tuz
Toz beyazbiber

HAZIRLANIŞI
Taze rezeneyi jülyen ve küp olmak üzere iki şekilde doğrayın. Rezeneleri, kıtır olmaları için buzlu suya atın. Küp şeklinde doğradığınız rezeneleri zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz, kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiber ile blender’de çekin.
Domatesleri 4’e bölün, iri küp şeklinde kesilmiş kırmızıbiberi, zeytinyağı, tuz ve kekik ile tatlandırıp fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Ton balığı filetolarını zeytinyağı, biberiye ve karabiberle tatlandırarak içi pembe kalacak şekilde soteleyin. Her 2 dilim taze ton balığı filetosunun arasına, 4 adet sandviç olacak şekilde, jülyen kestiğiniz rezeneyi yerleştirin ve üzerlerine taze biberiye serpin.
Ortalarına kürdan saplayın. Sandviçleri, fırında pişirdiğiniz domatesler, kırmızıbiber ve rezene sosuyla servis yapın.

Beğen ·

Hiç yorum yok: