19 Nisan 2014 Cumartesi

Yola çıkınca her sabah
Bulutlara selam ver
Taşlara,atlara,otlara,kuşlara
İnsanlara selam ver.
Ne görürsen selam ver,
Sonra çıkarıp cebinden aynanı,
Bir selamda kendine ver
Hatırın kalmasın el gün yanında
Bu dünya da sen de varsın
Üleştir dostluğunu varlığa
Bır kısmı senide sarsın

Üstün Dökmen
***************
Elmalı kadayıf
6 kişilik
Elmalı kadayıf malzemeleri
450 gr tel kadayıf
200 gr tereyağı
Dolgusu için
5 elma
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kabuksuz badem
¾ su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
¾ su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 limonun suyu
Şurup için
750 gr toz şeker
600 ml su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Elmalı kadayıf hazırlanışı
Elmalı kadayıf: Dolgusu için elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Limon suyu ekleyip karıştırın. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip elma, üzüm, badem, şeker ve tarçını ekleyin. Suyu ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. 200 gr tereyağını eritin. Kadayıftan parçalar koparıp tel tel ayırın. üzerine kaşıkla sıcak tereyağını döküp her tarafına bulaşmasını sağlayın. Düz bir zeminde el büyüklüğünde bastırın. Elma karışımından bir miktar içine yerleştirip sıkıca sarın. Fırın tepsisine dizin. Tüm malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. üzerine fırça ile kalan tereyağını sürüp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Kadayıf pişerken şurubu hazırlayın. Şurup için, şeker ve suyu tencereye alıp 5-8 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin. Fırından çıkan kadayıfların üzerine sıcak şurubu gezdirin ve dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.Elmalı kadayıf artık hazır, afiyet olsun.
Kadayıfa sarılmış tavuk parçaları
4 kişilik
Kadayıfa sarılmış tavuk parçaları malzemeleri
400 gr tavuk göğüs eti
300 gr taze kadayıf
2 yumurtanın akı
Sos için
1 demet roka
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Kadayıfa sarılmış tavuk parçaları hazırlanışı
Kadayıfa sarılmış tavuk parçaları: Sos için roka yapraklarını yıkayıp iyice kurulayın. Mutfak robotuna alıp sarımsakları ve kimyonu ekleyin. Zeytinyağını azar azar ilave edip ezin. Tuzla tatlandırın. Tavuk etini iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda parçalar şeklinde kesin. Kadayıftan bir parça alıp kadayıfı tavuk etinin dışına sarın. Ucunun açılmaması için çırpılmış yumurta akına kadayıfın ucunu bulayıp yapıştırın. Ayçiçek yağını tavaya alıp ısıtın. Kadayıfa sarılı tavuk etlerini ekleyip kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Sosla birlikte servis yapın.Kadayıfa sarılmış tavuk parçaları artık hazır, afiyet olsun.
Beğen
Sebzeli mezgit kavurma
2 kişilik
Sebzeli mezgit kavurma malzemeleri
300 gr mezgit fileto
10~12 kiraz domates
3 taze soğan
1 salçalık kırmızıbiber
2 sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kekik
Karabiber
Kırmızı pul biber
Sebzeli mezgit kavurma hazırlanışı
Sebzeli mezgit kavurma: Fileto mezgitleri parmak şeklinde doğrayın. üzerine tuz serpip 20 dakika bekletin. Salçalık kırmızıbiber ve sivri biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyin. Biberleri parmak şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri yıkayıp kurulayın. Dörde kesin. Taze soğanları temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Biberleri ekleyip 3-4 dakika kavurun. Balık etini ilave edip kavurmaya devam edin. Taze soğanı ekleyip 3-4 dakika daha fazla karıştırmadan kavurun. Kiraz domatesleri ekleyip ezmeden domateseleri de pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biber ekleyip tatlandırın. 2 dakika daha pişirin ve tavayı ocaktan alın. Mezgit kavurmayı kırmızı soğan, limon dilimi, roka yaprakları ve fırında pişirilmiş kabuklu patatesle birlikte servis yapın.
Sebzeli mezgit kavurma artık hazır, afiyet olsun.

Harissa soslu ve siyah zeytinli balık
6 kişilik
Harissa soslu ve siyah zeytinli balık malzemeleri
1 kg beyaz etli fileto balık
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük boy soğan
2 büyük diş sarımsak
1 su bardağı doğranmış domates
1 tatlı kaşığı harissa
1 defne yaprağı
50 gr siyah zeytin
Yarım su bardağı su
1 limonun suyu
Yarım demet taze kişniş
Kızartmak için
Zeytinyağı
Harissa soslu ve siyah zeytinli balık hazırlanışı
Harissa soslu ve siyah zeytinli balık: Una tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Balık filetoları bu karışıma bulayıp zeytinyağında kızartın. Soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Kişnişi ince doğrayın. Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağı bırakarak kalanı başka bir kaba aktarın. Tavadaki yağı tekrar ısıtıp soğan ve sarımsağı kısık ateşte bir dakika kavurun. Domates, defne yaprağı ve harissayı ilave edin. Yarım su bardağı su ekleyip hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Balıkları tavaya dizin. üzerine zeytinleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sos koyulaşana kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin. Kıyılmış kişniş serpip servis yapın.Harissa soslu ve siyah zeytinli balık artık hazır, afiyet olsun.
Bohça börek
10 kişilik
Bohça börek malzemeleri
6 yufka
200 gr kuzu eti
1 su bardağı yeşil mercimek
2 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
Bohça börek hazırlanışı
Bohça börek: Yufkaları üst üste dizip pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Kalan yufkaları bir kenarda bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanı yemeklik doğrayın ve küçük kesilmiş et ile birlikte kısık ateşte kavurun. Patates ve yeşil mercimeği haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezip mercimek ve et ile karıştırın. Tuz ve baharatla tatlandırın. Hazırladığınız yufkaların ortasına kestiğiniz yufka parçalarından biraz ekleyin. Yağ ve süt karışımı sos ile ıslatıp etli harçtan ekleyin. Yufkanın kenarlarını büzerek birleştirin ve açılmaması için alüminyum folyodan yapılmış bağcıklar ile bağlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. önceden ısıtılmış 200 derece fırında her tarafı kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Bohça börek artık hazır, afiyet olsun.
Kolay Pratik Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com
Mutfak: Italya
Süre: 20-40dk

MALZEMELER
2 adet pirasa
150gr sivi yag
4 adet patates
2 adet(ortaboy)sogan
350gr kestane
1 corba kasigi tuz
2 cay kasigi beyaz biber
çesitli baharatlar(lezzetlendirici)

YAPILIŞ TARİFİ
Pirasalar,patatesler,soganlar,havuç küp küp dogranir.Bir yandanda
kestaneler haslanip kabuklari cikartilir.Daha sonra orta boy bir tencerede
küp seklinde dogranmis olan malzemeler ve kestaneler kavrulur.(pirasa
sogan ve patates,havuç corbayi en iyi sekilde lezzetlendirir)Kavurma
esnasinda baharatlarda atilir.iyi bir sekilde kavrulan malzemelere soguk su
eklenip kaynamaya birakilir.Kaynama islemi tamamlandiktan sonra
malzemeler blandirdan çekilir ve süzgeç yardimiyla tortulari alinir.Süzme
isleminin ardindan corbamiz servise hazirdir.
Afiyet olsun...
http://tarifdestek.blogspot.com.tr/2014/04/kestane-corbasi.html
tarifdestek.blogspot.com
EV YAPIMI KEKSTRA
MALZEMELER:
* 2 Adet yumurta
* 1 Su bardağından iki parmak eksik toz şeker
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1 Su bardağından iki parmak eksik süt
* 1 Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 Buçuk_2 su bardağı un
* 1 Çay kaşığı kadar limon kabuğu rendesi
* 1 Pk kabartma tozu
* 1 Pk vanilya

DOLGU MALZEMELERİ:
* 1 Kutu krema (200ml)
* 1 Çay bardağı toz şeker krema kullanmak istemezseniz onun yerine aşağıda verdiğim ölçülerde krem şanti kullanabilirsiniz.
* 1 Poşet krem şanti
* Yarım su bardağı soğuk süt
* 1 Poşet tart jölesi
* 2 Yemek kaşığı çilek reçeli

YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtalarımızı,şekerimizi ve tuzumuzu karıştırma

http://www.nazonunyemektarifleri.com/tr/icerik/id525/EV-YAPIMI-KEKSTRA.html










Hiç yorum yok: