• 4 Adet Bostan Patlıcanı
  • 400 Gram Kuşbaşı Et
  • 1 Adet Soğan
  • Kızartmak İçin Sıvı yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • Tuz
  • Karabiber

Gurme Yemek Tarifleri olarak sizlere kebap tariflerinden Bostan Kebabı Tarifini anlatacağız. Tarifi bize gönderen İsmet Arslan’a teşekkür ederiz.

Bostan Kebabı Tarifi

İnce kıydığınız kuru soğanı az sıvı yağda pembeleştirdikten sonra kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip hep birlikte kavurun. Bir yemek kaşığı salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra bir tutam tuz,karabiber ve yeterince sıcak su ilave edip pişirin. Bostan patlıcanlarının saplı kısmını kesdikten sonra alaca soyun. Kestiğiniz kısmın içini oyup dik durabilmesi için de alt kısmından düzleyin.
bostan kebabı tarifi Bostan Kebabı Tarifi
bostan-kebabı-tarifi
Tuzlu suda 15-20 dakika bekletip acısı çıkartın sonra süzüp kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Oyuk kısmı üste gelecek şekilde bir tencereye dizin. Pişmiş olan etleri patlıcanların içine pay edin. Kalan sosu da patlıcanların içine ve etrafına dökün. 1 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Bostam kebabı hazır. Afiyet olsun.