Depresyondaysanız temizlik yapın. Araştırmalara göre, fiziksel olarak temizlik yapmak, mental temizliğe de yardımcı olmaktadır.
*****
- 4 Adet Bostan Patlıcanı
- 400 Gram Kuşbaşı Et
- 1 Adet Soğan
- Kızartmak İçin Sıvı yağ
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- Tuz
- Karabiber
Gurme Yemek Tarifleri olarak sizlere kebap tariflerinden Bostan Kebabı Tarifini anlatacağız. Tarifi bize gönderen İsmet Arslan’a teşekkür ederiz.
Bostan Kebabı Tarifi
İnce
kıydığınız kuru soğanı az sıvı yağda pembeleştirdikten sonra kuşbaşı
doğranmış etleri ilave edip hep birlikte kavurun. Bir yemek kaşığı
salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra bir tutam
tuz,karabiber ve yeterince sıcak su ilave edip pişirin. Bostan
patlıcanlarının saplı kısmını kesdikten sonra alaca soyun. Kestiğiniz
kısmın içini oyup dik durabilmesi için de alt kısmından düzleyin.
Tuzlu
suda 15-20 dakika bekletip acısı çıkartın sonra süzüp kurulayın ve
kızgın yağda kızartın. Oyuk kısmı üste gelecek şekilde bir tencereye
dizin. Pişmiş olan etleri patlıcanların içine pay edin. Kalan sosu da
patlıcanların içine ve etrafına dökün. 1 su bardağı suyu ilave edip
kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Bostam kebabı hazır. Afiyet olsun.
********
- 1 bardak pirinç
- 1 bardak pilavlık bulgur
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Kemikli tavuk eti
- Karabiber
- Nane
Gurme Yemek Tarifleri olarak sizlere tavuk yemeklerinden Tavuk Kapama (Tavuk Büryan) Tarifini anlatacağız.
Tavuk Kapama (Tavuk Büryan)
Tavukları
haşlayın. Pirinci en az 30 dakika suda bekletin. 1 yemek kaşığı tereyağ
ve göz kararı sıvıya bir tencereye ekleyip eritin. Pirinç ve bulguru
ekleyip tane tane olana kadar kavurun. Tuz karabiber ve nane ekleyip
ocağı kapatın. Fırın tepsisine yayın. Haşlanmış tavuk etlerini aralıklı
yerleştirin.
Pirinçlerin
üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyip 200 derece fırında suyunu çekip
pirinç ve bulgur pişene kadar pişirin. Suyunu çeker çekmez çıkarmayın
tavuklarda biraz kızarsın çok tutmayın fırında kurumasın sıcak servis
yapın. Tavuk Kapama (Tavuk Büryan) Hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder