Karakovan balı, Van Bahçesaray ve Hakkari Şemdinli yöresinin doğal bitki örtüsünde olan oyulmuş ağaç kütüğünün içinde hiçbir yapay mum kullanılmadan toplanmasıyla oluşturulan doğal bir baldır. Aroması ve yoğunluğu nedeniyle son derece kaliteli bir baldır. Türkiye'de tek bir bölgeden ve 1800 rakımlı yüksek yaylalardan alınan sınırlı miktarda üretilmektedir.
Aynı balı bir sonraki parti için bulmak bile imkansızdır. Karakovan olarak adlandırılan bu bal %100 doğaldır. Özellikle iyileştirici ve antiseptik(mikroplara karşı koruması) olmasıyla bilinmektedir. Ayrıca yanık tedavisinde, ülser, boğaz ve göz enfeksiyonlarında çok etkili olduğu klinik denemelerle kanıtlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder