ASYA SOSLU:TAVUK kanatları ve baget butları
malzemeler:
1-y.kaşığı pul biber,
2-y.kaşığı soya sosu,
1-ykaşığı bal,
2-y.kaşığı limon kabuğu rendesi,
3-y,kaşığı portakal suyu,
1-y.kaşığı rendelenmiş taze zencefil,
3-diş sarımsak,
3-y,kaşığı zeytinyağı,
1-çay kaşığı kekik,
1çay,kaşığı kimyon,
1-çay kaşığı karabiber
tuz.
fırın torbası,
Yapılışı:
bütün sos malzemelerini et hariç iyice karıştırıp etleri ekleyin iyice harmanlayın torbaya doldurun. bir iki yerinden delin 180 derece kızgın fırında pişirin,
*****
BİR FIRIN TORBASIDA GARNİTÜRLERE,
üç patates elma dilimi,
3 yeşil biber jülyen doğranmış,
2-domates,
3,defne yaprağı,
3-kaşık zeytin yağı,
1-çay kaşığı kekik,
1-y. kaşığı salça,
tuz,
yapılışı.
bütün malzemeyi iyice karıştırın torbaya doldurun çatalla bir kaç yerinden delip, fırında 180 derecede . pişirin, sıcak sıcak pilav veya makarna salata ile servis yapın afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder