5 Nisan 2014 Cumartesi

rulo kek





Çikolatalı rulo ekmek malzemeleri

3~3.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı esmer şeker
10 gr toz maya
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı ılık süt
200 gr bitter çikolata

Üzeri için
2 yemek kaşığı esmer şeker
Çikolatalı rulo ekmek hazırlanışı

3 su bardağı unu çukur bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştırın. Sütü ve suyu azar azar ekleyip ele az yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun (gerekli olursa un ilavesi yapabilirsiniz). Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika ılık bir ortamda dinlendirin. Bitter çikolatayı ince kıyın. Hamuru tezgaha alın. Üzerine çok az un serperek merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Çikolatayı her tarafına eşit olacak şekilde serpin. Rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine esmer şeker serpip tepside 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirip dilimleyin. Servis yapın.

Not: Ertesi güne kalan ekmekleri mikrodalga fırın veya önceden ısıtılmış fırında çok az bekletirseniz ilk günkü tazeliğine kavuşur. Ekmeğinizin daha yumuşak olmasını isterseniz ısıya dayanıklı bir cam kaba sıcak su koyup tepsinin bir kenarına yerleştirin. Ekmeğiniz fırında pişerken sıcak suyun buharı ekmeğinizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.Çikolatalı rulo ekmek malzemeleri

3~3.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı esmer şeker
10 gr toz maya
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı ılık süt
200 gr bitter çikolata

Üzeri için
2 yemek kaşığı esmer şeker
Çikolatalı rulo ekmek hazırlanışı

3 su bardağı unu çukur bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştırın. Sütü ve suyu azar azar ekleyip ele az yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun (gerekli olursa un ilavesi yapabilirsiniz). Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika ılık bir ortamda dinlendirin. Bitter çikolatayı ince kıyın. Hamuru tezgaha alın. Üzerine çok az un serperek merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Çikolatayı her tarafına eşit olacak şekilde serpin. Rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine esmer şeker serpip tepside 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirip dilimleyin. Servis yapın.

Not: Ertesi güne kalan ekmekleri mikrodalga fırın veya önceden ısıtılmış fırında çok az bekletirseniz ilk günkü tazeliğine kavuşur. Ekmeğinizin daha yumuşak olmasını isterseniz ısıya dayanıklı bir cam kaba sıcak su koyup tepsinin bir kenarına yerleştirin. Ekmeğiniz fırında pişerken sıcak suyun buharı ekmeğinizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

*************
meyveli  pankek
    

Malzemeler

Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş elma
Yarım paket (40 gram) küçük parçalar halinde kırılmış bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
10-12 adet çilek

Sosu için
1 paket (80 gram) kırılmış bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı krema

Yapılışı

Kabarma tozu ve vanilyayı unla birlikte derin bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, süt, rendelenmiş elmave çikolatayı ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırıp, tereyağı ile hafifçe yağlayın. Hazırladığınız boza kıvamındaki karışımdan 2 çorba kaşığı alarak tavada arkalı önlü kızartın. Tüm karışım bitene kadar ara sıra tereyağı sürerek aynı işlemi tekrarlayın.
Kızarttığınız hamurların aralarına dilimlenmiş çilekler koyarak servis tabağına kat kat yerleştirin. Düşmemesi için çöp şişlerle tutturun. Sosunu hazırlamak için tüm malzemeyi bir kaba alarak benmari usulü eritin. Eridikten sonra servis tabağındaki pankeklerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.
*****************

Hiç yorum yok: